Site Overlay
IJsblokjesvorm

IJsblokjesvorm

IJsblokjesvorm, we hebben allemaal wel eens een koel drankje nodig, vooral op warme zomerdagen. Dat is wanneer we onze trouwe vriend nodig hebben, een ijsblokjesvorm. Maar heb je ooit nagedacht over wat je nog meer kunt invriezen in deze handige kleine vormen? Laten we deze wereld verkennen.

Het is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om water of andere vloeistoffen in te vriezen tot vaste blokjes. Ze zijn meestal gemaakt van plastic, siliconen of roestvrij staal en hebben individuele compartimenten voor elk ijsblokje.

Het invriezen van vloeistoffen is een geweldige manier om de houdbaarheid van verschillende ingrediënten te verlengen. Daarnaast is het een eenvoudige manier om porties te doseren en verspilling te verminderen. Bijvoorbeeld als je sappen wilt invriezen. Eerst in een ijsblokjesvorm, de blokjes na twee tot drie uur eruit halen, en vervolgens in een diepvrieszakje of diepvriesbak doen. Afsluiten en verder invriezen.

Het gebruik van een ijsblokjesvorm is vrij eenvoudig. Je vult elk compartiment van de vorm met de vloeistof die je wilt invriezen, zet de vorm in de vriezer en wacht tot de vloeistof bevroren is.

Aanbevolen merken en modellen

Minismus Siliconen IJsblokjesvorm met deksel

Minismus Siliconen IJsblokjesvorm met deksel

3 Stuks - BPA Vrij - Herbruikbaar - IJsblokjes zijn makkelijk uit te drukken

Verkrijgbaar bij

bol.com
KitchenLove Siliconen IJsblokjesvorm met Deksel (2 Stuks)

KitchenLove Siliconen IJsblokjesvorm met Deksel (2 Stuks)

56 ijsblokjes - Vierkant - BPA Vrij - 100% Silicone - Groen & Blauw

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,99)
IJsblokjes maker met deksel

IJsblokjes maker met deksel

BPA vrij en met silicone bodem om de ijsblokjes zonder enige moeite uit de ijsblokjesvorm te krijgen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€5,95)
KitchenMonster® IJsblokjesvorm voor IJsblokjes

KitchenMonster® IJsblokjesvorm voor IJsblokjes

Set van 4 IJsvormpjes - IJsblokjesvorm met deksel - IJsblokjesvorm silicone Blauw, Groen, Geel, Roze

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,99)

Zelf zoeken?

Meer keuze heb je door zelf te zoeken, wij kunnen de volgende partners aanbevelen.

Welke vloeistoffen kun je invriezen?

Je kunt allerlei vloeistoffen invriezen, van water en sappen tot bouillon, wijn en zelfs koffie. Het is belangrijk om te onthouden dat sommige vloeistoffen, zoals alcohol, een lagere vriestemperatuur hebben dan water.

Tips voor het gebruik

Zorg ervoor dat je de ijsblokjesvorm niet te vol vult om te voorkomen dat de vloeistof overloopt als deze bevriest. Als je moeite hebt om de ijsblokjes uit de vorm te krijgen, houd dan de onderkant van de vorm even onder warm water.

Schoonmaken en onderhoud van de IJsblokjesvorm

Het is belangrijk om de ijsblokjesvorm na elk gebruik schoon te maken om te voorkomen dat er smaken en geuren blijven hangen. De meeste vormen kunnen gewoon in de vaatwasser, maar controleer altijd de instructies van de fabrikant.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *