Site Overlay
Ananas invriezen

Ananas invriezen

Ananas invriezen? Ja hoor, hoewel dit waarschijnlijk niet de methode is waarop normaliter ananas langer houdbaar gemaakt wordt.

Want de meeste ananas wordt natuurlijk ingeblikt verkocht, en dat is best wel jammer. Verse ananas, het kost natuurlijk wel wat meer werk, is veel lekkerder dan de ingeblikte variant.

Invriezen heeft dan ook het voordeel dat je veel langer van de echte ananassmaak kunt genieten.

Hoe gehaktballen invriezen?

Ananas invriezen is dus een manier om de vrucht langer te bewaren zonder deze gelijk in te blikken. En heeft het voordeel dat je meer kunt kopen als de vrucht een keer goedkoper is.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Fruit
Keuken Internationaal
Trefwoord ananas invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 50 kcal

Ingrediënten

  • 1 Ananas

Instructies

  1. De onderkant en de bovenkant van de vrucht verwijderen.

  2. De vrucht geheel schillen en putjes en pitjes zoveel mogelijk verwijderen.

  3. Snij het vruchtvlees van de harde kern. Dit kun je weliswaar eten maar is vaak te hard om te eten.

  4. Het vruchtvlees kun je vervolgens het beste in stukken snijden. Ongeveer net zo groot als je stukjes in een blik ananas zijn.

  5. Vruchtvlees en sap zoveel mogelijk per portie invriezen.

  6. De stukjes ananas in een diepvrieszak, of nog beter in een diepvriesbak doen. Luchtdicht afsluiten en voorzien van naam en invriesdatum.

  7. In de vriezer leggen gedurende minimaal 1 dag.

Ananas ontdooien en bereiden

Ananas in diepvriesbakken kun je het beste in de koelkast doen door de diepvriesbak in de koelkast te plaatsen. Dit zal enkele uren tijd kosten.

Heb je de ananas in zakjes ingevroren, leg dan het zakje op een diep bord en plaats dit bord in de koelkast. Dit voorkomt dat het sap overal heen loopt waar dit niet zo prettig is.

Hoe lang kun je ananas bewaren?

Ingevroren ananas kun je tot wel 6 maanden in de vriezer bewaren, mits vanzelfsprekend op de bovenstaande manier ingevroren.

Verse ananas, nog niet schoon gemaakt, kun je 2 dagen tot een kleine week bewaren buiten de koelkast. Maar dat is wel afhankelijk van de rijpheid van de vrucht.

Dat kun je heel makkelijk controleren. Druk heel voorzichtig en zachtjes met de duim tegen de schil van de ananas. Geeft dit niet mee, dan nog niet rijp. Geeft dit wel mee, meteen gebruiken want deze ananas is rijp.

In de koelkast kun je de ananas natuurlijk een paar dagen langer bewaren.

Ananas die schoon gemaakt is, of al in stukjes gesneden is, kun je eigenlijk niet buiten de koelkast bewaren. In de koelkast maximaal 2 dagen. Langer heeft invloed op de smaak en de hoeveelheid sap die in de vrucht aanwezig is.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.