Site Overlay
Jalapeño Invriezen

Jalapeño Invriezen

Jalapeño Invriezen kun je door de jalapeño te ontdoen van zaad en zaadlijsten, en dan in stukken te snijden. Je kunt echter ook de hele jalapeño Invriezen.

Dit laatste heeft zelf de voorkeur, maar in dat geval moet je er wel voor zorgen dat de vruchten niet aan elkaar vast vriezen. Maar een trucje laten we straks zien.

Het kan overigens wel zijn dat de jalapeño iets minder scherp wordt door het invriezen, niet iedereen zal dit trouwens erg vinden.

Hoe Jalapeño invriezen?

Hier vriezen we hele jalapeños in. In stukken snijden kan natuurlijk ook, doe dat dan per portie in een diepvrieszakje.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Groente
Keuken Internationaal
Trefwoord Jalapeño invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Porties 10 Stuks
calorieën 28 kcal

Ingrediënten

 • 10 Jalapeños

Instructies

 1. Was de jalapeños en dep deze droog met keukenpapier.

 2. Leg bakpapier op een bakblik, het bakblik moet wel in de vriezer passen, anders kun je een schaal gebruiken die tegen invriezen bestendig is.

 3. Leg de gewassen jalapeños los van elkaar op het bakblik of in de schaal.

 4. Plaats dit zo in de vriezer, en laat dit twee uur invriezen.
 5. Neem bakblik of schaal uit de vriezer, en pak de jalapeños over in een diepvriesbak of diepvrieszak.

 6. Sluit het luchtvrij af en voorzie het van een etiket met naam en datum.

 7. Opnieuw in de vriezer leggen, en minimaal 22 uur laten invriezen.

Jalapeño ontdooien en bereiden

Hele jalapeño kun je het beste eerst in de koelkast laten ontdooien. Heb je stukjes ingevroren, dan kun je deze direct in diverse gerechten warm maken.

Hoe lang kun je jalapeño bewaren?

Jalapeño kun je tot acht maanden in de vriezer bewaren. Het maakt daarbij niet uit of je de vrucht helemaal ingevroren hebt, of in stukjes gesneden.

In de koelkast kun je jalapeño beter niet bewaren, want het is eigenlijk te koud. De vrucht kan dan verkleuren van de kou.

Het beste is koel bewaren bij 12 graden, dan is de jalapeño nog een week houdbaar.

Jalapeño langer bewaren met behulp van vacumeren.

Door ze vacuüm te verpakken blijven ze langer vers en behouden ze hun smaak en textuur beter. In de koelkast kunnen vacuümverpakte jalapeño pepers doorgaans tot 2 tot 3 weken houdbaar blijven. In de vriezer kunnen ze tot 6 maanden tot een jaar worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat, mits ze op de juiste manier zijn verpakt en opgeslagen. Zorg ervoor dat de jalapeño pepers volledig droog zijn voordat je ze vacuüm verpakt om te voorkomen dat vocht de kwaliteit ervan aantast.

Kun je jalapeño bevroren gebruiken in gerechten?


Ja, je kunt bevroren jalapeño gebruiken in gerechten. Jalapeño’s behouden over het algemeen hun smaak en pittigheid goed na het invriezen. Hier zijn enkele stappen om bevroren jalapeño’s te gebruiken in gerechten:

 1. Als je bevroren jalapeño’s wilt gebruiken, laat je ze langzaam ontdooien in de koelkast. Dit kan enkele uren tot een nacht duren, afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de jalapeño’s.
 2. Nadat ze volledig ontdooid zijn, kun je ze gebruiken zoals je verse jalapeño’s zou gebruiken. Snijd ze indien nodig in plakjes, ringen of blokjes, afhankelijk van het gerecht dat je maakt.
 3. Voeg het toe aan je gerecht tijdens het koken. Ze kunnen worden toegevoegd aan roerbakgerechten, soepen, stoofschotels, salsa’s, enzovoort.

Het is belangrijk om te onthouden dat bevroren jalapeño’s mogelijk een iets zachtere textuur hebben dan verse jalapeño’s, maar ze behouden nog steeds hun smaak en pittigheid.

Veelgestelde vragen

Kun je jalapeño’s invriezen?
Ja, je kunt ze invriezen om ze langer te bewaren. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende gerechten nadat ze zijn ontdooid.

Moet je jalapeño’s voorbereiden voordat je ze invriest?
Ja, het is het beste om de pepers te wassen, te drogen en de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen voordat je ze invriest. Dit helpt om de jalapeño’s langer vers te houden en voorkomt textuurveranderingen bij het invriezen.

Kun je hele jalapeño’s invriezen?
Ja, je kunt hele jalapeño’s invriezen nadat je ze hebt gewassen en gedroogd. Verwijder indien gewenst de zaadjes en zaadlijsten voordat je ze invriest.

Kun je gesneden jalapeño’s invriezen?
Ja, je kunt ze ook gesneden invriezen nadat je ze hebt gewassen, gedroogd en eventueel de zaadjes en zaadlijsten hebt verwijderd. Leg ze uitgespreid op een bakplaat om ze voor te vriezen voordat je ze in zakjes of bakjes doet om te bewaren.

Hoe lang kun je jalapeño’s invriezen?
Ze kunnen tot 6 maanden tot 1 jaar worden bewaard in de vriezer. Na verloop van tijd kunnen ze echter wat van hun textuur en smaak verliezen.

Hoe moet je bevroren jalapeño’s ontdooien?
Om het te ontdooien, haal je ze uit de vriezer en laat je ze langzaam ontdooien in de koelkast. Je kunt ze ook direct toevoegen aan gerechten tijdens het koken zonder ze eerst te ontdooien.

Kun je bevroren jalapeño’s gebruiken in gerechten?
Ja, ze kunnen worden gebruikt in diverse gerechten zoals soepen, stoofschotels, roerbakgerechten, salsa’s, en meer. Ze behouden hun smaak en pittigheid goed, zelfs na het invriezen.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.