Site Overlay
Bakpapier

Bakpapier

Wist je dat bakpapier niet alleen voor bakken kan worden gebruikt, maar ook voor invriezen? Ja, je hoort het goed. Het kan een revolutie teweegbrengen in hoe je voedsel bewaart.

Het is een vetvrij, waterdicht papier dat speciaal is ontworpen om te weerstaan aan hoge temperaturen, waardoor het ideaal is voor gebruik in de oven. Maar wist je dat het ook geweldig is voor invriezen?

Er zijn verschillende soorten beschikbaar op de markt, waaronder gewaxt papier, perkamentpapier en siliconen bakpapier.

Het gebruik zorgt voor gemak bij het bakken door te voorkomen dat voedsel aan de pan blijft plakken. Het is ook handig voor het schoonmaken, omdat het minder rommel oplevert. Bovendien, zoals we zullen zien, kan dit papier ook bij invriezen worden gebruikt.

Aanbevolen merken en modellen

GrillX Butcher Paper

GrillX Butcher Paper

53 meter - Professioneel Slagerspapier

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,95)

Zelf zoeken?

Meer keuze heb je door zelf te zoeken, wij kunnen de volgende partners aanbevelen.

Bakpapier en Invriezen

Bakpapier kan heel handig zijn bij het invriezen van voedsel. Hier zijn een paar manieren waarop je bakpapier kunt gebruiken:

  1. Leg het papier tussen lagen voedsel, zoals hamburgers, pannenkoeken of koekjesdeeg, zodat ze niet aan elkaar plakken tijdens het invriezen. Dit maakt het later makkelijker om precies de portie te pakken die je nodig hebt zonder alles te hoeven ontdooien.
  2. Wikkel voedsel in bakpapier voordat je het in een diepvrieszak doet om vriesbrand te helpen voorkomen. Bakpapier biedt een extra laag bescherming tegen de koude lucht in de vriezer.
  3. Voor vloeibare, zoals soepen of sauzen, kun je een bakplaat bekleden met bakpapier en het product daarop gieten. Laat het eerst plat invriezen, en zodra het bevroren is, kun je het in porties snijden en in diepvrieszakken bewaren. Dit bespaart ruimte in de vriezer en maakt het makkelijker om kleine porties te ontdooien.
  4. Bij het invriezen van voedsel zoals broodjes of gebak, zorgt bakpapier ervoor dat ze niet aan elkaar of aan de vriezer plakken zonder extra olie of vet toe te voegen.

Mij Mijn advies en tips?

Wist je dat je bakpapier meerdere keren kunt gebruiken? Na gebruik kun je het eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek en opnieuw gebruiken voor de volgende bakbeurt. Dit bespaart niet alleen geld, maar is ook beter voor het milieu.

Bakpapier kan worden gebruikt om zwakke of oude bakplaten te versterken. Leg een laag bakpapier op de bakplaat voordat je het beslag of deeg erop plaatst. Dit zorgt voor extra stevigheid en voorkomt dat de bakplaat buigt onder het gewicht van het baksel.

Als je etenswaren invriest, kun je bakpapier gebruiken om vriesbrand te voorkomen. Wikkel het voedsel in een laag bakpapier voordat je het in een diepvrieszak doet. Het bakpapier helpt om vochtverlies te minimaliseren en behoudt de kwaliteit van het voedsel.

Je kunt bakpapier gebruiken om zelfgemaakte zakjes te maken voor bijvoorbeeld kruiden of theebladeren. Knip een stuk bakpapier, vouw het in de gewenste vorm, en gebruik een nietmachine of voedselveilige tape om het af te sluiten. Deze zakjes zijn handig en biologisch afbreekbaar.

Voor kunstenaars is bakpapier een geweldige ondergrond om acrylverf op te mengen. Het gladde oppervlak van bakpapier maakt het makkelijk om verf te mengen en over te brengen naar canvas zonder dat de verf uitdroogt of zich aan het palet hecht.

Plaats bakpapier op de bodem van je ovenschaal voordat je gerechten zoals lasagne of ovenschotels bakt. Na het bakken kun je eenvoudig het bakpapier verwijderen en heb je nauwelijks schoonmaaktijd, omdat de schaal schoon blijft.

Bij het bakken van taarten kun je bakpapier gebruiken om te voorkomen dat de bodem aan de vorm blijft plakken. Knip een cirkel van bakpapier die precies in de bodem van de taartvorm past. Dit maakt het verwijderen van de taart uit de vorm veel eenvoudiger en zonder schade.

Bakpapier kan helpen om de hoeveelheid vet die je gebruikt te verminderen. Als je bijvoorbeeld frietjes of groenten in de oven bakt, kun je ze op bakpapier leggen zonder olie toe te voegen. Het papier zorgt voor een gelijkmatige garing en voorkomt plakken.

Gebruik bakpapier om je aanrecht te beschermen tijdens het kneden van deeg of het bereiden van andere kleverige ingrediënten. Dit voorkomt dat je aanrecht vuil wordt en maakt opruimen een stuk makkelijker. Na gebruik kun je het bakpapier eenvoudig weggooien.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *