Site Overlay
Bakpapier

Bakpapier

Wist je dat bakpapier niet alleen voor bakken kan worden gebruikt, maar ook voor invriezen? Ja, je hoort het goed. Het kan een revolutie teweegbrengen in hoe je voedsel bewaart.

Het is een vetvrij, waterdicht papier dat speciaal is ontworpen om te weerstaan aan hoge temperaturen, waardoor het ideaal is voor gebruik in de oven. Maar wist je dat het ook geweldig is voor invriezen?

Er zijn verschillende soorten beschikbaar op de markt, waaronder gewaxt papier, perkamentpapier en siliconen bakpapier.

Het gebruik zorgt voor gemak bij het bakken door te voorkomen dat voedsel aan de pan blijft plakken. Het is ook handig voor het schoonmaken, omdat het minder rommel oplevert. Bovendien, zoals we zullen zien, kan bakpapier ook bij invriezen worden gebruikt.

Aanbevolen merken en modellen

GrillX Butcher Paper

GrillX Butcher Paper

53 meter - Professioneel Slagerspapier

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,95)

Zelf zoeken?

Meer keuze heb je door zelf te zoeken, wij kunnen de volgende partners aanbevelen.

Bakpapier en Invriezen

Heb je er ooit aan gedacht om bakpapier te gebruiken bij invriezen?

Bakpapier kan dienen als een barrière tussen voedsel en de vriezer, waardoor vriesbrand wordt voorkomen. Bovendien kan het voedsel makkelijker worden ingevroren door het eerst op bakpapier te plaatsen en vervolgens in een invrieszakje of -bakje te doen.

Hoe te Gebruiken bij Invriezen

Het is heel eenvoudig. Leg je voedsel op een vel bakpapier, plaats het in de vriezer tot het stevig is en verpak het vervolgens in een invrieszakje of -bakje.

Zorg ervoor dat je het voedsel volledig laat invriezen op het bakpapier voordat je het inpakt. Dit voorkomt dat het voedsel aan elkaar plakt in de vriezer.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.