Site Overlay
Omelet invriezen

Omelet invriezen

Omelet invriezen is natuurlijk mogelijk, maar je moet wel de gewone omelet onderscheiden van het gebakken ei met allerlei ingrediënten. Je kunt beide invriezen, maar de houdbaarheid kan verschillen afhankelijk van de andere ingrediënten die je hebt gebruikt zoals kaas, groenten, enzovoorts.

Daarbij maakt het overigens niet echt veel uit of je het omelet gebakken hebt in olie of in boter.

Hoe omelet invriezen?

Bij een omelet invriezen kun je vaak beter de omelet in stukken snijden of opvouwen, want het is wat lastiger om het in zijn geheel in de vriezer te krijgen.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord Omelet invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 1 Persoon
calorieën 153 kcal

Ingrediënten

 • 1 Omelet

Instructies

 1. Omelet zonder extra ingrediënten na het bakken laten afkoelen tot kamertemperatuur.

 2. Snij het eventueel in stukken, of vouw het op.

 3. Doe de omelet of de stukken in een diepvriesbak, en vries het bij minimaal 18 graden onder nul in.

 4. Vergeet overigens niet om eerst een etiket op de diepvriesbakjes te plakken met daarop naam gerecht en de datum van invriezen.

Mij Hoe ik omelet invries?

Ik vind het erg handig om omeletten in te vriezen, omdat ze in de koelkast niet zo lang houdbaar zijn. Door omeletten in te vriezen, kan ik ze langer bewaren en heb ik altijd een snelle en gemakkelijke maaltijd bij de hand. Na het bereiden van een omelet laat ik deze eerst goed afkoelen. Vervolgens wikkel ik de omelet in plasticfolie of doe ik deze in een diepvrieszakje, zodat het goed afgesloten is. Daarna leg ik het in de vriezer.

Wanneer ik trek heb in een omelet, haal ik deze simpelweg uit de vriezer en verwarm ik het opnieuw in de magnetron of in de pan. Het is echt een geweldige manier om voedselverspilling te voorkomen en tijd te besparen op drukke dagen. Bovendien blijft de smaak en textuur van de omelet behouden, wat het nog aantrekkelijker maakt.

Omelet ontdooien en bereiden

Je kunt dit gerecht het beste in de diepvriesbak of op een bord in de koelkast ontdooien.

Door het langzame ontdooien blijft de smaak beter behouden.

Bij ontdooien buiten de koelkast kan de smaak sterk veranderen, en veel mensen vinden een dergelijk ontdooide omelet niet meer lekker.

Hoelang kun je omelet bewaren?

Omelet kun je ongeveer drie maanden in de vriezer bewaren.

Na ontdooien is het omelet maximaal 2 dagen houdbaar, mits bewaard en afgedekt in de koelkast.

Buiten de koelkast is de omelet na een aantal uren niet meer echt lekker.

Een net gebakken omelet is, na afkoelen, een dag of twee houdbaar in de koelkast. Wel afdekken.

Omelet langer bewaren met behulp van vacumeren.

Het vacuüm verpakken van een omelet kan helpen om het langer vers te houden en de houdbaarheid te verlengen. Hier zijn de stappen om dit te doen:

 1. Bak de omelet volgens je favoriete recept en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
 2. Snij het in gelijke porties, als dat gewenst is.
 3. Plaats de stukken omelet in geschikte vacuümzakken. Zorg ervoor dat de omelet gelijkmatig wordt verdeeld over de verpakkingen en dat er niet te veel ruimte overblijft om luchtinsluiting te minimaliseren.
 4. Sluit de vacuümzakken volgens de instructies van het vacumeerapparaat.
 5. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zakken verwijderen.
 6. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zakken goed af.
 7. Bewaar de vacuümverpakte omelet in de koelkast voor een nog langere houdbaarheid.

Door het vacuüm verpakken van de omelet wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor de kans op bederf wordt verminderd en de omelet langer vers blijft. Let op dat de textuur en smaak van de omelet behouden blijven na vacumeren. Verbruik de omelet binnen een redelijke tijd na vacumeren voor de beste kwaliteit.

Mij Mijn advies en tips?

Als je normaal gesproken melk of room toevoegt aan je omelet, doe dit dan niet voordat je de omelet invriest. Zuivelproducten kunnen na het ontdooien korrelig worden en de textuur van de omelet aantasten. Voeg in plaats daarvan de melk of room toe tijdens het opwarmen.

Als je groenten zoals spinazie, paprika of champignons in je omelet doet, blancheer ze dan eerst kort voordat je ze in de omelet verwerkt. Dit voorkomt dat de groenten te veel vocht loslaten tijdens het ontdooien en zorgt ervoor dat ze hun textuur behouden.

Sommige kruiden verliezen hun smaak of veranderen van smaak na het invriezen. Voeg daarom verse kruiden pas na het ontdooien toe. Dit geeft de omelet een frissere smaak en voorkomt bittere of muffe smaken.

Als je een grote omelet hebt gemaakt, leg dan bakpapier tussen de afzonderlijke stukken voordat je ze invriest. Dit voorkomt dat de stukken aan elkaar plakken, zodat je gemakkelijk een enkele portie kunt ontdooien zonder de rest aan te tasten.

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen vergeten dit. Schrijf de datum en de inhoud op de diepvrieszak of container. Dit helpt je om bij te houden hoe lang de omelet in de vriezer heeft gelegen en voorkomt dat je een oude omelet eet die misschien niet meer goed is.

Leg de omelet eerst op een bakplaat en vries deze snel in voordat je hem in een diepvrieszak doet. Dit helpt om de omelet snel en gelijkmatig te bevriezen, waardoor de kwaliteit beter behouden blijft en ijsvorming wordt geminimaliseerd.

Voor het beste resultaat en om vriesbrand te voorkomen, kun je een vacuümmachine gebruiken om de omelet in te vriezen. Dit verwijdert alle lucht uit de verpakking, waardoor de houdbaarheid en de smaak van de omelet aanzienlijk verbeteren.

Ontdooi de omelet en gebruik hem als vulling voor wraps, quesadilla’s of als topping voor een rijst- of noedelgerecht. Dit geeft variatie aan je maaltijden en voorkomt voedselverspilling door de omelet een tweede leven te geven in een nieuw gerecht.

Veelgestelde vragen

Kun je omelet invriezen?
Ja, je kunt omelet invriezen voor later gebruik.

Hoe moet ik omelet invriezen?
Laat de omelet eerst volledig afkoelen. Wikkel het vervolgens strak in plasticfolie of bewaar het in luchtdichte diepvrieszakjes voordat je het in de vriezer plaatst.

Hoelang kan ik ingevroren omelet bewaren?
Opgeslagen op de juiste manier kan ingevroren omelet tot 2 maanden worden bewaard.

Moet ik omelet ontdooien voordat ik het opwarm?
Het is het beste om de omelet langzaam te laten ontdooien in de koelkast voordat je het opwarmt om de beste textuur te behouden.

Hoe kan ik ingevroren omelet het beste opwarmen?
Je kunt ingevroren omelet voorzichtig opwarmen in de magnetron of op een laag vuur in een pan. Bedek de omelet tijdens het opwarmen om uitdroging te voorkomen.

Kan ik ingrediënten toevoegen aan de omelet voordat ik het invries?
Ja, je kunt ingrediënten zoals groenten, kaas of vlees toevoegen aan de omelet voordat je het invriest. Zorg ervoor dat deze ingrediënten volledig gaar zijn voordat je de omelet invriest.

Kan ik een volledige omelet bereiden, invriezen en dan opwarmen?
Ja, je kunt een volledige omelet bereiden, laten afkoelen en dan invriezen voor later gebruik. Volg dezelfde stappen voor het invriezen en ontdooien zoals hierboven beschreven.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept