Banketstaaf invriezen lijkt misschien een beetje overbodig, maar lang niet iedereen eet deze lekkernij ineens op, en dan is invriezen een optie om langer van de lekkernij te kunnen genieten.
Wist je al dat de naam banketstaaf van de dubbeldeksinterregiomaterieel, dus van een Nederlands treintype afstamt?
Vroeger werd het gebak altijd in de vorm van de initialen van familieleden gebakken, maar inmiddels wordt deze in de vorm van een O, S, of een M gebakken, maar ook een staaf, dus een langwerpige vorm wordt inmiddels veel gebakken.
De banketstaaf is een traditioneel nederlandse lekkernij welke graag tijdens Sinterklaas gegeten wordt.

Hoe Banketstaaf invriezen?
Ingrediënten
- 1 Banketstaaf
Instructies
Verpak de banketstaaf goed in een stuk vershoudfolie, een diepvriesbak, of een diepvrieszak.
Leg de diepvriesbak of diepvrieszak met de banketstaaf erin in de vriezer bij voorkeur in het vriesvak.
- Laat de banketstaaf voor minimaal 24 uur in de vriezer voordat je deze er weer uithaalt.
Banketstaaf ontdooien en bereiden
Als je de banketstaaf ingevroren hebt, dan is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe je deze het beste kunt ontdooien.
Voor het ontdooien kun je de diepvriesbak of diepvrieszak met de banketstaaf in de koelkast leggen, laat deze gedurende 2 tot 4 uur ontdooien.
Je kunt de banketstaaf ook buiten de koelkast ontdooien, maar in de koelkast blijft de structuur en de smaak beter behouden.
Hoe lang kun je Banketstaaf bewaren?
Als je de banketstaaf in de winkel koopt en deze is dus nog goed luchtdicht verpakt, dan kun je deze op een droge en koele plek 7 tot 8 weken bewaren.
Heb je de banketstaaf zelf gemaakt of is de verpakking al geopend, dan kun je deze nog maar 4 tot 7 dagen in de koelkast bewaren.