Site Overlay
Beste diepvrieskist 2022

Beste diepvrieskist

Als je op zoek gaat naar een nieuwe diepvrieskist voor in je woning zijn er een aantal punten waar je aan moet denken. Belangrijk om te weten is hoeveel inhoud heb je nodig? Als je helemaal alleen woont heb je bijvoorbeeld aan 99 liter wel genoeg. Dan zou de Inventum VK561 een uitstekende keuze zijn voor jou. Heb je echter een gezin en wil je graag meer in kunnen vriezen dan normaal kies dan voor bijvoorbeeld een kist met 308 liter of zelfs 451 liter.

Verder moet je natuurlijk rekening houden met de afmetingen. Diepvrieskisten kunnen best flink zijn en daarom is het van belang dat je van te voren kijkt of het past. Diepvrieskisten zijn bestand om geplaatst te worden in bijvoorbeeld een schuur of garage. Er zijn ook verschillende functies die voor het één wel belangrijk is en voor de ander niet. Tot slot hou je natuurlijk de energielabel in de gaten. Je wilt geen torenhoge energierekeningen. We hebben de vijf beste diepvrieskisten van 2022 voor je op een rij gezet.

Beko HSA47530N

Als je opzoek bent naar een diepvrieskist dat geschikt is voor het hele gezin is de Beko HSA47530N een echte aanrader. Je kunt er voldoende in kwijt want het heeft maar liefst een inhoud van 451 liter. Je kunt daarom groot inslaan waardoor je niet zovaak meer naar de winkel hoeft te gaan. De kist wordt standaard geleverd met drie voorraadkorven waardoor boodschappen in een handomdraai te pakken zijn. Verder is de vriezer voorzien van geintreeerde ledverlcutign waardoor je al je diepvriespreocuten goed kunt bekijken. Ook in donkere kamers. De vriezer hoeft slechts één keer per jaar ontdooit te worden door de low frost functie. Hou wel rekening met een iets hogere energierekening want de Beko HSA47530N heeft energieklasse F. Kortom, door zijn flinke inhoud van 451 liter, de low frost functie en de luchtcirculatie is deze vrieskist wat ons betreft de beste keus.

Voordelen

Grote inhoud van maar liefst 451 liter
Low Frost functie waardoor de vriezer maar één keer per jaar ontdooit hoeft te worden
Stabiele temperatuur door de luchtcirculatie

Nadelen

Energieklasse F

AEG AHB531D1LW

Een andere uitstekende optie wanneer je een vrieskist wilt aanschaffen is de AEG AHB531D1LW. Je producten zullen continue steenkoud zijn door de ventilatoren. Met een inhoud van 308 liter heb je genoeg ruimte om al je gemaakte eten, diepvriesfruit en natuurlijk je favoriete pizza’s kwijt te kunnen. Met behulp van de korven kun je heel eenvoudig bepaalde producten neerleggen die je bijvoorbeeld de volgende dag wilt gebruiken. De vrieskist is voorzien van verlichting zodat je altijd alles kunt vinden wat je zoekt. Verder is de vrieskist 112 centimeter breed en heeft een hoogte van 84,5 centimeter. Het is zeker mogelijk om de AEG AHB531D1LW in de schuur te plaatsen maar hou er rekening mee dat de temperatuur in deze ruimte niet zakt onder de tien graden.

Voordelen
308 liter waardoor je veel producten kwijt kunt
Low frost functie, ontdooien is slechts één keer per jaar nodig

Nadelen

De handgreep is ietwat ongemakkelijk vastpakken

Inventum VK561

Op het moment dat je alleen woont dan zijn de vorige twee besproken vrieskisten natuurlijk veel te groot. Er zijn ook ook modellen met een kleinere inhoud waardoor deze kisten prima geschikt zijn voor mensen die alleenstaand zijn. De beste optie wat ons betreft is de Inventum VK561. De inhoud is 99 liter waardoor je met gemak je favoriete vlees- en vissoorten in kan vriezen en natuurlijk alle andere producten die je wenst in huis te hebben. Ook deze kist beschikt over een korf. Een groot voordeel van de Inventum VK561 is dat onderhouden vrijwel niet nodig is. Dit komt omdat de condensor is afgedekt. Waar je wel rekening mee dient te houden is dat de vriezer meerdere keren per jaar zal moeten worden ontdooid. Er is namelijk geen anti-ijsvorming aanwezig.

Voordelen

99 liter inhoud, meer dan voldoende voor mensen die alleen zijn

Onderhoudsvrij door de condensor dat afgedekt is

Nadelen

Er is geen anti-ijsvorming aanwezig. Vriezer moet meerdere keren in het jaar worden ontdooid.

AEG AHB520E1LW

Met de AEG AHB520E1LW kun je met gemak al je boodschappen voor de hele maand invriezen. Doordat de lucht op de juiste manier wordt gecirculeerd maakt het ook niet uit waar je je producten neerlegt want het is overal net zo koud! De vrijstaande kist is 90,5 centimeter breed en 84,5 centimeter breed. Plaatsen kan dus vrijwel overal. De AEG AHB520E1LW beschikt over een supervries functie wat betekent dat nieuwe producten in een rap tempo zijn bevroren. Het is dan ook zeker aan te raden om deze functie te gebruiken wanneer je de vrieskist voor het eerst gebruikt. Veel minpunten kent dit product niet maar als we er toch één moeten uitlichten is het geluid. De vriezer produceert een geluid van maximaal 42 decibel waardoor deze soms hoorbaar kan zijn.

Voordelen

Ontdooien hoeft slechts één keer per jaar door de low frost functie
De deur blijft netjes omdat deze van roestvrijstaal is

Nadelen

Het geluid van maximaal 42 decibel

Beko HSA32530N

Dan zijn we aangekomen bij de laatste vrieskist is onze top 5 van 2022. Deze plek is voor de Beko HSA32530N. Het is een ideale vrieskist op het moment dat je wat meer wilt invriezen dan normaal. Het is dan ook uiterst geschikt voor mensen die kinderen hebben. Het heeft een inhoud van maar liefst 298 liter. Er wordt standaard ook een opbergmand meegeleverd waar je bijvoorbeeld bakjes in kunt plaatsen van eten dat over is. Zo hoef je niets weg te gooien en dat bespaar je maar mooi weer! De vriezer is op alle plekken tegelijk even koel door de luchtcirculatie. Helaas is deze vriezer niet energiezuinig en heeft energieklasse F. Al zien we dat vaker terug bij vriezers met zo’n grote inhoud.

Voordelen

De vriezer ontdooien hoeft slechts eenmaal per jaar

Overal even koel door de luchtcirculatie


Nadelen

Niet energiezuinig omdat het energieklasse F bevat

Beko HSA40530N diepvriezer Borst

Beko HSA40530N diepvriezer Borst

Vrijstaand
360 liter
Wit

Verkrijgbaar bij

bol.com


Inventum VK561 – Vrieskist

Inventum VK561 – Vrieskist

99 liter - Wit - Vrijstaand

Verkrijgbaar bij

bol.com

Beko HSA47530N – Vrieskist

Beko HSA47530N – Vrieskist

Hoogte: 86 cm 
155,5 cm breed 
67,5 cm diep 
Geschikt voor ruimtes vanaf -15C° 
Inhoud: 451 liter 
Energieklasse: F

Verkrijgbaar bij

bol.com (€539,00)

Zanussi ZCAN10FW1 – Vrieskist

Zanussi ZCAN10FW1 – Vrieskist

Hoogte: 85 cm 90,5 cm breed 54,5 cm diep
Geschikt voor ruimtes vanaf 10C°
Inhoud: 198 liter
Energieklasse: E

Verkrijgbaar bij

bol.com (€369,00)

Electrolux LCB1AF10W0 diepvriezer

Electrolux LCB1AF10W0 diepvriezer

Diepvrieskist Vrijstaand 98 l F Wit

Verkrijgbaar bij

bol.com (€391,99)

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.