Site Overlay
Kun je voedsel in glas invriezen?

Kun je voedsel in glas invriezen?

Voedsel invriezen is een uitstekende manier om niet mee te doen aan voedselverspilling. Je helpt daar niet alleen het milieu mee maar ook je bankrekening. Producten invriezen in glas zorgt ervoor dat je niet onnodig plastic hoeft weg te gooien. Dus stop vandaag nog met verspilling en maak gebruik van glas of andere alternatieven om je voedsel in te vriezen!

Voedsel invriezen in glas

Om minder plastic hoeven weg te gooien is voedsel invriezen in glas een uitstekende optie. Veel mensen denken dat dit niet kan omdat ze denken dat het glas bij lage temperaturen breekt. Je hoeft daar echter niet bang voor te zijn als je het op de juiste manier doet. Als eerste is het belangrijk dat het glas nooit volledig wordt gevuld. Laat dus altijd wat ruimte over. Dat geldt voor zowel glazen bakjes als potjes. Een andere handige tip die we je mee willen geven is er voor zorgen dat de potten geen kant op kunnen op het moment dat de vriezer wordt geopend. Zo voorkom je dat er glas uitvalt met alle gevolgen van dien.

Er zijn speciale glazen bakjes die je kunt aanschaffen die geschikt zijn voor de vriezer. Wil je liever geen extra kosten maken dan kun je natuurlijk ook glazen potten die je in supermarkt hebt gekocht gebruiken om je voedsel mee in te vriezen. Zo voorkom je het gebruik van plastic en kost het je bovendien ook nog eens geen cent.

Alternatieven voedsel invriezen

Naast het gebruik van glazen potten en bakjes zijn er voldoende andere alternatieven dat je kunt gebruiken om voedsel in te vriezen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan zakken die gemaakt zijn van katoen. Dat is ideaal om onder andere brood in te vriezen. Een andere optie zijn siliconen diepvrieszakjes. Deze kunnen wel honderden keren worden gebruikt. Het is vooral handig voor voedsel van minimaal formaat. Denk onder andere aan stukken fruit, vlees, soep maar ook kaas dat geraspt is.

De beste manier om te ontdooien

Als je producten in de vriezer hebt liggen wil je natuurlijk ook weten wat de beste manier is om het te ontdooien. Haal het product dat je wenst zo’n 24 uur van tevoren uit de vriezer en plaats het in de koelkast. Het eten zal ontdooien en de voedingswaarden worden zoveel mogelijk behouden op deze manier. Hou er rekening mee dat je met name vlees en vis nooit buiten de koelkast ontdooit. De kans op micro-organismen is groot wat kan resulteren in voedselvergiftiging. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

In de magnetron ontdooien

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je bent vergeten om een product uit de vriezer te halen, terwijl je het eigenlijk meteen nodig hebt. In dat geval kun je gebruik maken van de magnetron om je eten te ontdooien. Je doet dit met behulp van de ontdooistand. Hoeveel tijd het in beslag neemt, is moeilijk te zeggen, omdat dit verschilt per product maar ook per magnetron. Bij het ontdooien van vlees en vis moet het product regelmatig worden omgedraaid.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *