Site Overlay
Brood Invriezen

Brood invriezen

Brood invriezen? Het zal vanzelfsprekend de meesten niet verbazen dat je brood inderdaad goed kunt invriezen. Het is één van de levensmiddelen die wellicht zelfs het meest geschikt is om op deze manier langer houdbaar te maken.

En daarbij maakt het eigenlijk niet uit welk type brood je wilt invriezen, om een enkele uitzondering na dan. Maar dan hebben we het inderdaad over nagenoeg exotische broodsoorten.

Wit brood, bruin brood, grijs brood. En je kunt ook prima broodjes invriezen. Geen enkel probleem.

Brood wordt ook in de meeste huishoudens gelijk voor de hele week ingekocht. En om het lekker vers te houden, vries je het brood in. Brood is dan weer, als je het ontdooit, nagenoeg net zo vers als voor het invriezen.

Hoe brood invriezen?

Je kunt ongesneden en gesneden brood, broodjes, en hele stokbroden invriezen.

Gang Brood en taart
Keuken Internationaal
Trefwoord brood invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 1 Brood
calorieën 265 kcal

Ingrediënten

  • 1 Brood

Instructies

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

  1. Brood dat net gebakken is kan het beste eerst tot op kamertemperatuur afkoelen.

  2. Eventueel kan het brood eerst gesneden worden, maar dat is dus niet noodzakelijk.

  3. Verpak het brood zoveel mogelijk luchtdicht, bij voorkeur in plastic broodzakken. Papieren zakken kan ook, dat zijn de zakken van de bakker, maar deze kunnen bij het ontdooien wat nattig worden. Dus uit de zak halen bij het ontdooien.

  4. Brood in de diepvries plaatsen, maar je kunt eventueel eerst de datum van invriezen op de zak schrijven. Dat voorkomt dat brood te oud wordt in de vriezer.

Vries nooit brood in, dat niet in een zak of diepvriesbak ingevoren wordt. Brood staat bekend om het snel verkrijgen van vriesbrand, en de smaak wordt snel minder.

 

Brood ontdooien en bereiden

Rustig op het aanrecht leggen, en op kamertemperatuur laten ontdooien. Zit het brood in een papieren zak, dan het brood eruit halen en op een bord of in een plastic zak leggen.

Hoe lang kun je brood of broodjes bewaren

Brood blijft 2 dagen na het bakken en na het ontdooien nog enigszins vers, en moet uiterlijk de derde dag gegeten worden. Het kan voorkomen dat dit brood nu al wat minder vers wordt, maar sommigen vinden dit nu juist lekker.

Ingevroren brood kan ongeveer 4 tot 5 weken bewaard worden.

Deel ons op social media