Site Overlay
Biefstuk Invriezen

Biefstuk invriezen

Biefstuk invriezen is iets waarbij je wel even de volgende stappen nauwgezet moet volgen. Doe je dat niet dan kan er iets met het vlees gebeuren dat niet lekker is, en waarbij het vlees eigenlijk bederft. Ondanks dus het ingevroren zijn.

Vries je vlees verkeerd in dan kan er vriesbrand in het vlees ontstaan, en dat kan bijvoorbeeld ook makkelijk ontstaan als de diepvrieszak kapot is gegaan, of de diepvries bak niet helemaal gesloten is.

Het vlees verliest dan als het ware de textuur waar biefstuk zo bekend om is. Het vlees kan dan ook anders gaan smaken.

Dit fenomeen is niet allen bij vlees van toepassing, maar kan ook bijvoorbeeld bij brood of groente in de vriezer ontstaan.

Deze werkwijze is voor alle soorten biefstuk van toepassing, dus ook bijvoorbeeld voor Ossenhaas, Haasbiefstuk, Tournedos. Filet Migon, Entrecote, Chateaubriand, en zo verder.

Hoe biefstuk invriezen?

Deze werkwijze is voor alle soorten biefstuk van toepassing, due ook bijvoorbeeld voor Ossenhaas, Haasbiefstuk, Tournedos. Filet Migon, Entrecote, Chateaubriand, en zo verder.

Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord biefstuk, invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 270 kcal

Ingrediënten

  • 600 Gram Biefstuk 4 stukjes a 150 gram

Instructies

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

  1. Het vlees met keukenpapier droog deppen.

  2. Het vlees in een goede diepvrieszak of diepvriesbak leggen

  3. Zak of diepvriesbak luchtdicht afsluiten.

  4. Bak of diepvrieszak voorzien van etiket met daarop de naam van de inhoud, en de datum van invriezen.

  5. In de vriezer leggen. Daarbij hebben sommige vriezers een separaat invriesvak.

Eventueel kun je het vlees insealen met een vacumeermachine. Daardoor wordt de maximale bewaartijd 2 tot 3 keer zo lang.

Biefstuk ontdooien en bereiden

Wil je het vlees uit de vriezer gebruiken, dan is het verstandig om niet direct de biefstuk in de warme kamer te laten ontdooien.

Het vlees blijft lekkerder als je het vlees in de diepvrieszak eerst op een bord legt. Gebruik je diepvriesbakjes, dan plaats je de diepvriesbak gewoon in de koelkast.

Deze methode duurt weliswaar langer, tussen de 12 en 24 uur, maar de smaak is lekkerder.

Na het ontdooien kan de biefstuk op de gebruikelijke manier gebakken worden.

Hoe lang kun je biefstuk bewaren?

Wil je dit soort vlees niet invriezen, dan kun je biefstuk onbereid het beste tot gebruik in de koelkast bewaren. En dan niet open, maar in een gesloten verpakking.

Normaliter kun je vlees 2 dagen in de koelkast op deze manier bewaren. Ingevroren biefstuk kun je bij minus 18 graden ongeveer 9 maanden in de vriezer bewaren, mits geen vriesbrand is ontstaan. In dat geval kun je het vlees het beste meteen weggooien.

Koop je biefstuk verpakt in de supermarkt, dan kun je dit eigenlijk na de op de verpakking vermelde tenminste houdbaar tot datum niet meer consumeren.

Je kunt hier echter toch nog wel wat aan veranderen. Mits de tht-datum nog niet verlopen is, kun je biefstuk nog invriezen. In dat geval na het ontdooien wel meteen bereiden.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.