Site Overlay
Cheesecake invriezen

Cheesecake invriezen

Cheescake invriezen is mogelijk voor zowel een ongebakken als een gebakken cheesecake. De cheesecake wordt doorgaans ook als dessert gebruikt, anders dus als de kwarktaart die we vaker in Nederland maken.

Wel moeten we verschil maken tussen een gebakken cheesecake en een ongebakken cheesecake voor wat betreft het invriezen.

Ook moet je opletten bij gekochte cheesecakes, want veelal worden deze al ingevroren, tenzij deze door de bakker vers gemaakt worden.

Ook hierbij is het van toepassing dat je een cheesecake geen tweede keer moet invriezen, want daardoor kunnen smaak en textuur minder worden.

Hoe Cheescake invriezen?

Een gebakken cheesecake invriezen, daarbij moet je de taart eerst een nacht in de koelkast laten opstijven voordat je de taart kunt invriezen.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Brood en taart
Keuken Internationaal
Trefwoord cheesecake invriezen
Voorbereidingstijd 12 uur 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 12 uur 10 minuten
Porties 10 Stukjes
calorieën 323 kcal

Ingrediënten

  • 1 Cheesecake

Instructies

  1. Een gebakken cheesecake dus eerst 12 uur in de koelkast laten opstijven.

  2. De taart in stukken snijden en in vershoudfolie wikkelen.

  3. Wikkel de cake stevig in plastic folie.

  4. Luchtdicht verpakken in speciale taartdoos of diepvrieszakjes.

  5. Voorzien van etiket met naam en datum.

  6. 24 uur invriezen in de vriezer.

Bij een ongebakken cheesecake hoef je dus niet de taart in de koelkast te laten opstijven.

Cheesecake ontdooien en bereiden

Een cheesecake rustig laten ontdooien in de koelkast.

Hoe lang kun je een cheesecake bewaren?

Een cheesecake kun je slechts een maand in de vriezer bewaren.

Een cheesecake moet je in de koelkast bewaren, ander kan de taart snel bederven.

In de koelkast kun je de cheesecake nog 2 tot 3 dagen bewaren voordat de kwaliteit minder wordt. Bij langer bewaren kan de bodem zich vol vocht zuigen, en dat is niet lekker.

Cheesecake langer bewaren met behulp van vacumeren.

Nee, cheesecake is over het algemeen niet geschikt om te vacumeren, omdat de vacuümverpakking de textuur kan verstoren en de vulling kan samendrukken. Het wordt aanbevolen om cheesecake op de traditionele manier te bewaren.

In de koelkast blijft het meestal 3 tot 5 dagen goed wanneer het luchtdicht wordt verpakt in een afgesloten bakje of folie. In de vriezer kan de cake tot 1 tot 2 maanden worden bewaard in een goed afgesloten diepvrieszak of bakje.

Zorg ervoor dat het volledig is afgekoeld voordat je hem verpakt en bewaart, en dat hij goed is verpakt om uitdroging en geuroverdracht te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Kan ik cheesecake invriezen?
Ja, je kunt deze taart invriezen om het langer te bewaren.

Moet ik mijn cheesecake in de vriezer zetten voordat ik hem invries?
Ja, het is het beste om het eerst in de koelkast te koelen voordat je hem in de vriezer plaatst. Dit helpt voorkomen dat de cheesecake te veel vocht verliest tijdens het invriezen.

Hoe moet ik mijn cheesecake verpakken voordat ik het invries?
Wikkel de cake stevig in plastic folie om te voorkomen dat er lucht bij komt en vries het dan in een luchtdichte diepvrieszak of container in.

Hoe lang kan ik cheesecake invriezen?
Het kan tot ongeveer 1 tot 2 maanden in de vriezer worden bewaard. Na verloop van tijd kan de kwaliteit echter achteruitgaan.

Hoe ontdooi ik bevroren cheesecake?
Het beste is om bevroren taart langzaam in de koelkast te laten ontdooien. Dit kan enkele uren tot een nacht duren, afhankelijk van de grootte van de cheesecake.

Kan ik bevroren cheesecake direct serveren na het ontdooien?
Ja, je kunt de cake direct serveren nadat het volledig is ontdooid. Het kan echter een iets zachtere textuur hebben dan vers bereide cheesecake.

Kan ik de cheesecake opnieuw invriezen nadat het is ontdooid?
Het wordt afgeraden om taart opnieuw in te vriezen nadat het volledig is ontdooid, omdat dit de textuur en kwaliteit van de cheesecake kan beïnvloeden.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept