Site Overlay
Empanada invriezen

Empanada invriezen

Empanada invriezen lijkt misschien iets wat niet mogelijk is, maar als je in de supermarkt kijkt zul je vaker deze lekkernij in de vriezer zien liggen dan in verse vorm.

Dat geeft al wel aan dat deze Mexicaanse lekkernij prima ingevroren kan worden, hoewel je natuurlijk wel op een paar dingen moet letten tijdens het invriezen.

Overigen moet je er ook wel opletten dat de ingrediënten die gebruikt worden voor de vulling, niet al een keer ingevroren zijn geweest. Daardoor kan namelijk de houdbaarheid minder worden, en ook de smaak tijdens het ontdooien afnemen.

Gebruik dus bij het maken zoveel mogelijk verse ingrediënten.

Hoe Empanada invriezen?

Empanada invriezen kun je het beste ook niet doen bij gekochte empanadas. Je weet immers nooit of deze al een keer ingevroren zijn geweest. Dat is overigens vaker het geval als je verse wilt kopen, maar die dan bij navragen uit de vriezer blijken te komen.Maak je het helemaal zelf kunnen ze gewoon ingevroren worden.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Brood en taart
Keuken Mexicaans
Trefwoord Empanada invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
calorieën 232 kcal

Ingrediënten

  • 4 Empanadas

Instructies

  1. Helemaal af laten koelen tot op kamertemperatuur.
  2. Luchtdicht verpakken in diepvrieszak of diepvriesbak. Overigens valt het aan te bevelen om de empanada's vooraf nog een keer extra in te pakken in vershoudfolie.

  3. Sticker erop met naam en invriesdatum, en gedurende minimaal 24 uur invriezen.

Empanada ontdooien en bereiden

Bij voorkeur de empanadas in de koelkast laten ontdooien. Daardoor blijven smaak en vooral de textuur beter bewaard, en blijft de buitenkant wat steviger.

Ontdooi je bij kamertemperatuur kan de buitenkant anders een beetje vochtig worden, en daardoor zacht.

Hoe lang kun je Empanada bewaren?

Vers gebakken empanadas, of vers gekochte, kun je goed afgedekt ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.

Als je ze invriest, dan wel luchtdicht verpakt, kunnen de empanadas ongeveer 3 maanden bewaard worden.

Empanada langer bewaren met behulp van vacumeren.

Hier zijn de stappen om empanada’s te vacumeren en hoe lang ze houdbaar zijn in de koelkast en vriezer:

  1. Laat de empanada’s volledig afkoelen na het bakken.
  2. Plaats de afgekoelde empanada’s in een geschikte vacuümzak of -bakje. Zorg ervoor dat de empanada’s gelijkmatig worden verdeeld over de verpakking en dat er niet te veel ruimte overblijft om luchtinsluiting te minimaliseren.
  3. Sluit de vacuümzakken of -bakjes volgens de instructies van het vacumeerapparaat.
  4. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zakken of bakken verwijderen.
  5. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zakken of bakken goed af.

In de koelkast zijn vacuümverpakte empanada’s meestal tot 5 dagen houdbaar. In de vriezer kunnen ze tot 3 maanden worden bewaard. Zorg ervoor dat de empanada’s volledig zijn ontdooid voordat je ze opnieuw verwarmt.

Door het vacuüm verpakken van de empanada’s wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor de kans op bederf wordt verminderd en de empanada’s langer vers blijven. Let op dat de smaak en textuur van de empanada’s behouden blijven na vacumeren. Verbruik de empanada’s binnen een redelijke tijd na vacumeren voor de beste kwaliteit.

Veelgestelde vragen

Kun je empanadas invriezen voordat je ze bakt?
Ja, je kunt empanadas invriezen voordat je ze bakt. Leg ze op een bakplaat en zet ze in de vriezer totdat ze stevig zijn. Vervolgens kun je ze in een luchtdichte zak of container doen voor langdurige opslag.

Hoe lang kun je rauwe empanadas in de vriezer bewaren?
Rauwe empanadas kunnen tot ongeveer 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Zorg ervoor dat ze goed zijn verpakt om vriesbrand te voorkomen.

Moet je empanadas ontdooien voordat je ze bakt?
Het is niet noodzakelijk om empanadas volledig te ontdooien voordat je ze bakt, maar het kan helpen om een gelijkmatigere gaarheid te bereiken. Je kunt ze echter ook direct vanuit de vriezer bakken, maar houd dan rekening met een langere baktijd.

Hoe bak je ingevroren empanadas?
Verwarm de oven voor op de juiste temperatuur en bak de empanadas direct vanuit de vriezer. Je kunt ze op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en bakken tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Kun je gebakken empanadas invriezen?
Ja, je kunt gebakken empanadas invriezen. Laat ze eerst volledig afkoelen op een rooster en verpak ze vervolgens luchtdicht voordat je ze in de vriezer plaatst.

Hoe lang kun je gebakken empanadas in de vriezer bewaren?
Gebakken empanadas kunnen tot ongeveer 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard. Zorg ervoor dat ze goed zijn verpakt om de kwaliteit te behouden.

Hoe warm je ingevroren empanadas op?
Om ingevroren empanadas op te warmen, kun je ze in een voorverwarmde oven plaatsen en opwarmen tot ze door en door heet zijn. Dit duurt meestal 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte en vulling van de empanadas.