Site Overlay
Soepgroente invriezen

Soepgroente invriezen

Soepgroente invriezen is een goede bewaarmethode als je de soepgroenten langer dan een paar dagen wilt bewaren, maar je moet er wel voor zorgen dat de groente goed en luchtdicht verpakt is.

Overigens maakt het niet uit of je de soepgroente kant en klaar in de supermarkt of bij de groenteboer hebt gekocht, of helemaal zelf de mix van groenten gemaakt hebt.

Alle groenten kunnen in een dergelijke worden ingevroren, en zelfs paddenstoelen kunnen worden ingevroren.

Hoe Soepgroente invriezen?

We gaan hier uit van soepgroente die je helemaal zelf gemaakt hebt. Heb je een kant en klaar pakket gekocht kun je deze direct in de vriezer leggen om in te vriezenHet volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Groente
Keuken Internationaal
Trefwoord Soepgroente invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 31 kcal

Ingrediënten

 • 500 Gram Soepgroente

Instructies

 1. Snij de groenten die je in de soepgroente wilt doen in stukken, en meng de groenten goed door elkaar.
 2. De groente goed wassen en daarna ook goed laten uitlekken. Eventueel droog deppen met keukenpapier.

 3. Doe de groenten in een diepvrieszak of diepvriesbak en sluiten het luchtdicht af.

 4. Voorzien van label met daarop naam en invriesdatum

 5. Minimaal gedurende 24 uur laten invriezen in de vriezer.

Soepgroente ontdooien en bereiden

Soepgroente kun je het beste in de koelkast laten ontdooien. Als je deze groenten bij kamertemperatuur laat ontdooien kan de soep daarna wat zuur smaken.

De ontdooide soepgroenten kun je nog koud in warm water of bouillon laten koken om soep te maken.

M.a.w. De groenten hoeven niet tot op kamertemperatuur te ontdooien.

Hou er wel rekening mee dat de groenten na het ontdooien wat slap worden, dit is echter niet erg omdat er soep mee gemaakt wordt.

Hoe lang kun je Soepgroente bewaren?

Zelf gemaakte of kant en klaar gekocht soepgroente kun je rauw nog 2 tot maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

De kookte soepgroenten kun je nog 2 dagen in de koelkast bewaren, maar we raden het af om er na 2 dagen nog soep mee te maken.

In de vriezer kunnen soepgroenten nog 3 maanden bewaard worden.

Soepgroente langer bewaren met behulp van vacumeren

Het vacuüm verpakken kan helpen om hun versheid en smaak langer te behouden. Hier zijn enkele stappen en tips om soepgroenten te vacumeren:

 1. Was de groenten grondig en snijd ze indien nodig in de gewenste grootte of vorm. Zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat je ze gaat verpakken.
 2. Verdeel het in porties die geschikt zijn voor één keer gebruik of naar behoefte. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt voor het bereiden van soep.
 3. Plaats elke portie in een vacuümzak die geschikt is voor gebruik in de vriezer. Zorg ervoor dat de zakken groot genoeg zijn om de groenten volledig te bedekken.
 4. Volg de instructies van de fabrikant om de vacuümzakken goed te sealen. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zak wordt verwijderd om een goede afdichting te garanderen.
 5. Label elke vacuümzak met de inhoud en de datum waarop deze is ingevroren. Dit helpt je bij het bijhouden van de houdbaarheid van de groenten.
 6. Plaats de vacuümzakken in de vriezer en zorg ervoor dat ze plat liggen om ruimte te besparen.
 7. Om de ingevroren soepgroenten te gebruiken, laat je ze langzaam ontdooien in de koelkast. Je kunt de ontdooide groenten vervolgens toevoegen aan soepen, stoofschotels of andere gerechten naar keuze.

Door soepgroenten vacuüm te verpakken voordat je ze invriest, behouden ze hun versheid en smaak langer en kun je ze gemakkelijk bewaren voor toekomstig gebruik in verschillende gerechten.

Kun je soepgroente bevroren gebruiken in soep?


Ja, je kunt bevroren soepgroenten gebruiken in soep. De groenten behouden over het algemeen goed hun smaak en textuur en zijn handig om bij de hand te hebben voor het bereiden van soepen. Je kunt de bevroren soepgroenten direct toevoegen aan de soep terwijl deze aan het koken is. Ze zullen snel ontdooien en meekoken met de rest van de ingrediënten. Dit maakt het gemakkelijk om snel en eenvoudig een heerlijke soep te maken met bevroren groenten.

Veelgestelde vragen

Kun je soepgroenten invriezen?
Ja, je kunt het invriezen om ze langer te bewaren voor toekomstig gebruik.

Hoe bewaar je soepgroenten het beste in de vriezer?
Het is het beste om de groenten in luchtdichte zakken of bakjes te bewaren om bevriezingsbrand te voorkomen. Zorg ervoor dat je de groenten voor het invriezen goed droogt om ijsvorming te verminderen.

Moet je soepgroenten blancheren voordat je ze invriest?
Het is niet altijd nodig om het te blancheren voordat je ze invriest, maar blancheren kan helpen om de kleur, textuur en voedingsstoffen te behouden.

Hoe lang kun je soepgroenten in de vriezer bewaren?
De groenten kunnen tot ongeveer 6 tot 12 maanden in de vriezer worden bewaard, afhankelijk van de kwaliteit van de verpakking en de vriesomstandigheden.

Hoe ontdooi je bevroren soepgroenten?
Het is het beste om bevroren groenten langzaam in de koelkast te laten ontdooien om de kwaliteit te behouden. Je kunt ze ook snel ontdooien in de magnetron of in koud water.

Kun je bevroren soepgroenten direct in soep gebruiken?
Ja, je kunt de bevroren groenten direct toevoegen aan soep tijdens het koken. Ze zullen snel ontdooien en meekoken met de rest van de ingrediënten.

Kun je bevroren soepgroenten ook rauw gebruiken?
Hoewel het niet gebruikelijk is, kun je bevroren soepgroenten ook rauw gebruiken in sommige gerechten, zoals salades. Zorg ervoor dat je ze eerst volledig laat ontdooien en mogelijk overtollig vocht afvoert voordat je ze serveert.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.