Site Overlay
Filet Americain invriezen

Filet Americain invriezen

Filet Americain invriezen, daar zou je misschien van verwachten dat het niet mogelijk zou zijn, maar je kunt het gewoon invriezen.

Het is eigenlijk niets anders dan rauw vlees, dat bij ons erg populair is om op toastje of op brood te eten. Het is mager fijn gemalen rundvlees dat vaak aangevuld wordt met kruiden, stukjes ui, en soms met peper.

Allemaal ingrediënten die ook los kunnen worden ingevroren.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat de smaak en de textuur van de filet americain door het invriezen en ontdooien verloren gaat, mits je het natuurlijk op de juiste manier weet in te vriezen.

Hoe filet americain invriezen?

Je kunt zelf gemaakte filet americain invriezen, maar ook de kant en klare variant die je in de supermarkt of bij de slager kunt kopen.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vlees
Keuken Frans
Trefwoord Filet Americain
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 146 kcal

Ingrediënten

  • 250 Gram Filet americain

Instructies

  1. De filet americain verpakken in plastic bakjes of in kleine diepvriesbakjes.

  2. Luchtdicht verpakken en voorzien van een label met naam van het product en de invriesdatum.

  3. Minimaal 24 uur in de vriezer plaatsen.

Filet americain ontdooien en bereiden

De filet americain is rauw vlees dat best wel kwetsbaar is. Het ontdooien doen we dus in de koelkast, zodat bacteriën en dergelijke zo min mogelijk kans hebben.

Pas na het geheel ontdooien kan de filet gebruikt worden.

Hoe lang kun je filet americain bewaren?

Filet americain kan doorgaans niet zo lang bewaard worden, het is immers rauw vlees.

In de koelkast kun je dit nog, als je het zelf gemaakt hebt, 2 dagen bewaren. Bij de gekocht versie kijk je het beste op de verpakking voor de houdbaarheid.

In de diepvries kun je filet americain nog 1 tot 1,5 maanden bewaren.

Gebruik vooral je zintuigen om te bepalen of het product bedorven is. Is de kleur veranderd of begint het raar te ruiken, dan kun je de filet misschien beter weggooien en niet meer gebruiken.

Filet americain langer bewaren met behulp van vacumeren.

Door het vacuümverpakken wordt de versheid van de filet americain langer behouden en wordt de kans op bederf verminderd. Wanneer het vacuüm wordt verpakt en in de koelkast wordt bewaard, is het doorgaans tot 2 tot 3 dagen houdbaar. In de vriezer kan vacuümverpakte filet americain tot 3 maanden tot een jaar worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat, mits het op de juiste manier is verpakt en opgeslagen. Het is belangrijk om de filet americain volledig af te koelen voordat je het vacuüm verpakt en om te zorgen dat de verpakking luchtdicht is.

Veelgestelde vragen

Kan je filet americain invriezen?
Ja, het kan worden ingevroren om de houdbaarheid te verlengen.

Hoe moet je filet americain invriezen?
Verdeel het in porties die je gemakkelijk kunt gebruiken. Verpak elke portie luchtdicht in plasticfolie, aluminiumfolie of diepvrieszakken om vriesbrand te voorkomen.

Hoelang kan je filet americain in de vriezer bewaren?
Het kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder significant verlies van kwaliteit.

Hoe moet je filet americain ontdooien?
Ontdooi het langzaam in de koelkast om bacteriegroei te voorkomen. Dit kan enkele uren tot een nacht duren, afhankelijk van de grootte van de porties.

Kan je ingevroren filet americain opnieuw invriezen nadat het is ontdooid?
Het wordt niet aanbevolen om broodbeleg en dergelijke opnieuw in te vriezen nadat het volledig is ontdooid, omdat dit de kwaliteit kan verminderen en het risico op bacteriegroei kan vergroten.

Is filet americain veilig om rauw te eten na het invriezen?
Het invriezen kan eventuele bacteriën niet doden, dus het moet nog steeds voorzichtig worden behandeld en binnen een paar dagen na het ontdooien worden geconsumeerd.

Kan je ingevroren filet americain gebruiken in warme gerechten?
Hoewel het technisch gezien mogelijk is om ingevroren filet americain te gebruiken in warme gerechten, is het meestal niet aan te raden omdat het vlees al rauw is en mogelijk bacteriën bevat. Het wordt aanbevolen om het alleen te gebruiken in koude bereidingen zoals op broodjes of als onderdeel van dips en spreads.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.