Site Overlay
Glazen diepvriesbakken

Glazen diepvriesbakken

Glazen diepvriesbakken zijn bakken gemaakt van glas die je in de vriezer kunt gebruiken. Ze zijn perfect voor het bewaren van restjes, het voorbereiden van maaltijden of het invriezen van verse producten.

Voordelen

Glazen diepvriesbakken hebben veel voordelen. Ze zijn duurzaam, milieuvriendelijk en veilig om te gebruiken. Ze bevatten geen schadelijke chemicaliën die in je voedsel kunnen lekken, zoals sommige plastic containers wel hebben.

Soorten

Er zijn verschillende soorten diepvriesbakken van glas beschikbaar, waaronder bakken met deksels, bakken zonder deksels, bakken met compartimenten, en zelf flessen en dergelijke. Het type dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Aanbevolen merken en modellen

4x Glazen voorraad/vershoud diepvriesbakjes

4x Glazen voorraad/vershoud diepvriesbakjes

vierkant Oslo 800 ml - Ovenbestendige voedsel bewaar bakjes

Verkrijgbaar bij

bol.com (€36,99)
Silberthal 3 stuks – diepvriesbakjes

Silberthal 3 stuks – diepvriesbakjes

Oven, magnetron en vriezer geschikt - BPA vrij

Verkrijgbaar bij

bol.com

Zelf zoeken?

Meer keuze heb je door zelf te zoeken, wij kunnen de volgende partners aanbevelen.

Is invriezen in glas gevaarlijk of niet?

De veiligheid van glazen diepvriesbakken

Invriezen in glas is niet gevaarlijk als je het op de juiste manier doet. Het is belangrijk om te onthouden dat glas kan breken als het wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen, dus je moet voorzichtig zijn bij het invriezen en ontdooien.

Hoe glas te gebruiken bij het invriezen

Wanneer je glas gebruikt voor het invriezen, zorg er dan voor dat je het voedsel niet tot de rand vult. Laat wat ruimte over om de vloeistof te laten uitzetten als het bevriest.

Vloeistoffen invriezen in glas

Waarom vloeistoffen invriezen in glas?

Vloeistoffen invriezen in glas is een geweldige manier om ruimte te besparen in je vriezer en om je maaltijden te organiseren. Bovendien behoudt glas de smaak van de voedingsmiddelen beter dan andere materialen.

Hoe vloeistoffen correct invriezen in glas

Het invriezen van vloeistoffen in glas is heel eenvoudig. Giet de vloeistof in de bak, maar laat wat ruimte over aan de top. Dit geeft de vloeistof de ruimte om uit te zetten als het bevriest.

Tips voor succes

Het is belangrijk om altijd de deksels op je glazen diepvriesbakken te doen voordat je ze in de vriezer zet. Dit helpt om vriesbrand te voorkomen en houdt je voedsel vers.

Mij Mijn advies en tips?

Om glazen diepvriesbakken veilig te stapelen zonder dat ze breken, leg een dunne doek of keukenpapier tussen elke laag. Dit voorkomt direct contact en vermindert de kans op barsten door druk of beweging.

Wanneer je bevroren voedsel uit de diepvries haalt, plaats de glazen bak dan eerst in de koelkast om langzaam te ontdooien. Dit voorkomt een plotselinge temperatuurverandering die kan leiden tot scheuren of barsten van het glas.

Gebruik uitwisbare stiften die speciaal zijn ontworpen voor glas om de inhoud en datum op de deksel te schrijven. Dit is niet alleen handig, maar voorkomt ook het gebruik van kleverige labels die moeilijk te verwijderen zijn.

Veel mensen weten niet dat de meeste glazen diepvriesbakken ook oven- en magnetronbestendig zijn. Controleer altijd de specificaties van je bak, maar dit kan de overstap van vriezer naar koken veel eenvoudiger maken.

Er zijn speciale glazen diepvriesbakken gemaakt van gehard glas dat beter bestand is tegen stoten en temperatuurschommelingen. Deze zijn iets duurder, maar een goede investering voor wie vaak glazen bakken gebruikt.

Glazen diepvriesbakken zijn niet alleen voor maaltijden. Ze zijn perfect voor het bewaren van versgeplukte kruiden en specerijen, waardoor deze langer vers blijven in de vriezer zonder smaakverlies.

Om de vorming van ijskristallen op het voedsel in glazen diepvriesbakken te voorkomen, zorg ervoor dat de bakken volledig luchtdicht zijn afgesloten. Het toevoegen van een laagje plasticfolie onder de deksel kan ook helpen.

Door over te stappen op glazen diepvriesbakken verminder je het gebruik van plastic en draag je bij aan een duurzamer huishouden. Glas is volledig recyclebaar en heeft een langere levensduur dan plastic.

Glazen diepvriesbakken nemen geen geuren of vlekken op zoals plastic dat kan doen. Ze zijn vaatwasmachinebestendig en behouden hun helderheid en hygiëne veel langer, wat ideaal is voor herhaaldelijk gebruik.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

1 thoughts on “Glazen diepvriesbakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *