Site Overlay
Guave invriezen

Guave invriezen

Guave invriezen? Misschien zou je dit niet verwachten, het is immers een tropische vrucht, maar guave kan inderdaad worden ingevroren.

Dat is bijvoorbeeld erg handig als je een halve guave over hebt gehouden, want verse guave kun je eigenlijk niet langer dan ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren, en weggooien is natuurlijk ook zonde.

Maar het invriezen van dit fruit kan ook praktisch zijn als je meerdere vruchten tegelijkertijd wilt invriezen.

Hoe Guave invriezen?

Guave invriezen doe je door de vruchten eerst te schillen. Alleen het vruchtvlees kan ingevroren worden. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Fruit
Keuken Internationaal
Trefwoord Guave invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 68 kcal

Ingrediënten

 • Guave

Instructies

 1. De guave schillen en het vruchtvlees in stukjes snijden.
 2. Verpakken in diepvriesbakken of diepvrieszakjes, luchtdicht afsluiten, en voorzien van een label met naam en datum.

 3. Minimaal 24 uur laten invriezen in de vriezer.

Guave langer bewaren met behulp van vacumeren.

Hieronder vind je de stappen om guave te vacumeren en de verwachte houdbaarheid in de koelkast en vriezer:

 1. Bereid de guave voor door deze te schillen, eventuele zaden te verwijderen en in gewenste stukjes te snijden.
 2. Plaats de stukjes in een geschikte vacuümzak. Zorg ervoor dat de guave gelijkmatig wordt verdeeld over de verpakking en dat er niet te veel ruimte overblijft om luchtinsluiting te minimaliseren.
 3. Sluit de vacuümzakken volgens de instructies van het vacumeerapparaat.
 4. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zakken verwijderen.
 5. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zakken goed af.

Houdbaarheid

 • Vacuümverpakte guave kan tot ongeveer 1 tot 2 weken worden bewaard in de koelkast, afhankelijk van de versheid van de guave voor het vacumeren.
 • Vacuümverpakte guave kan tot ongeveer 6 maanden worden bewaard in de vriezer. Zorg ervoor dat de guave goed is afgesloten en beschermd tegen vriesbrand om de kwaliteit te behouden.

Het vacuüm verpakken van guave helpt de blootstelling aan lucht te minimaliseren, waardoor de kans op bederf wordt verminderd en de guave langer vers blijft. Let op dat de smaak en textuur van de guave behouden blijven na vacumeren. Verbruik de guave binnen een redelijke tijd na vacumeren voor de beste kwaliteit.

Veelgestelde vragen

Kan ik guave in zijn geheel invriezen?
Ja, je kunt hele guaves invriezen, maar het is raadzaam om ze eerst te schillen en in stukken te snijden voor gemakkelijker gebruik later.

Moet ik de zaden verwijderen voordat ik guave invries?
Het verwijderen van de zaden is niet noodzakelijk, maar sommige mensen geven er de voorkeur aan om ze te verwijderen voordat ze de guave invriezen.

Hoe bereid ik guave voor op invriezen?
Schil de guave, snij hem in stukken of plakjes en verwijder eventueel de zaden. Zorg ervoor dat de guave volledig droog is voordat je hem in de vriezer plaatst.

Kan ik guave invriezen zonder suiker toe te voegen?
Ja, je kunt guave invriezen zonder suiker toe te voegen. Als je echter van plan bent om de guave later te gebruiken in recepten waarvoor suiker nodig is, kun je overwegen om suiker toe te voegen voordat je hem invriest.

Hoelang kan ik guave bewaren in de vriezer?
Guave kan tot 8-12 maanden worden bewaard in de vriezer als hij op de juiste manier is verpakt om vriesbrand te voorkomen.

Moet ik een speciale verpakking gebruiken voor het invriezen van guave?
Het is raadzaam om luchtdichte zakken of bakken te gebruiken om de guave in te vriezen en vriesbrand te voorkomen. Je kunt ook plasticfolie gebruiken om de guave goed af te sluiten voordat je hem in de vriezer plaatst.

Hoe ontdooi ik bevroren guave?
Om bevroren guave te ontdooien, kun je deze het beste langzaam in de koelkast laten ontdooien. Je kunt de ontdooide guave vervolgens gebruiken in smoothies, desserts of andere gerechten.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept