Site Overlay
Lamskotelet invriezen

Lamskotelet invriezen

Lamskotelet invriezen, we moeten natuurlijk wel even op het verschil wijzen tussen gemarineerde lamskoteletjes en de koteletjes zonder marinade, is een goede methode om dit zachte en luxe vlees wat langer houdbaar te maken.

Bij voorkeur het vlees zonder marinade invriezen, en pas na het ontdooien marineren. Dat zorgt ervoor dat de bewaarperiode behoorlijk langer wordt.

En natuurlijk het vlees op de juiste manier verpakken, en vooral luchtdicht verpakken.

Hoe lamskotelet invriezen?

Kotelet invriezen doe je bij voorkeur direct, en niet het vlees eerst dagen in de koelkast bewaren. Dat komt de kwaliteit en de smaak alleen maar ten goede.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Lamskotelet invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 87 kcal

Ingrediënten

 • 8 Lamskoteletjes

Instructies

 1. Dep het vlees voor het invriezen droog met keukenpapier.

 2. Snij ook wat bakpapier in stukken om tussen het vlees te leggen. Je kunt hiervoor ook vetvrij papier gebruiken.

 3. Leg een stukje bakpapier in een diepvriesbak en leg daar een lamskotelet op. Dan weer bakpapier en dan weer vlees. Zo maken we de diepvriesbak vol.

 4. Luchtdicht afsluiten en voorzien van label met naam en datum.

 5. Minimaal een dag invriezen.

Lamskotelet ontdooien en bereiden

Lamskotelet kun je het beste in de koelkast ontdooien.

Dat zal wat langer duren maar is beter voor de kwaliteit en de smaak van het vlees.

Hoe lang kun je Lamskotelet bewaren?

Lamskotelet kun je maximaal twee dagen in de koelkast bewaren, mits goed afgesloten bewaard. In de koelkast maakt het verder niet uit of het vlees gemarineerd is.

Ongemarineerd lamskotelet kan in de vriezer drie maanden bewaard worden. Gemarineerd slechts één maand.

Gebakken lamskotelet kan in de koelkast ook twee dagen bewaard worden, en in de vriezer ook een maand.

Lamskoteletten langer bewaren met behulp van vacumeren


Het vacuüm verpakken van lamskoteletten kan helpen om hun versheid en kwaliteit langer te behouden. Hier zijn enkele stappen en tips om lamskoteletten te vacumeren:

 1. Zorg ervoor dat de lamskoteletten vers zijn en dat ze goed zijn gekoeld voordat je ze gaat vacumeren.
 2. Verdeel het vlees in porties die geschikt zijn voor één maaltijd. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
 3. Plaats de porties in vacumeerzakken die geschikt zijn voor gebruik in de vriezer. Zorg ervoor dat de zakken groot genoeg zijn om het vlees volledig te bedekken.
 4. Voeg indien gewenst kruiden, specerijen of oliën toe voordat je ze vacumeert. Dit kan extra smaak toevoegen aan het vlees tijdens het marineren.
 5. Volg de instructies van de fabrikant om de vacumeerzakken goed te sealen. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zakken wordt verwijderd om een goede afdichting te garanderen.
 6. Label elke vacumeerzak met de inhoud en de datum waarop deze is ingevroren. Dit helpt je bij het bijhouden van de houdbaarheid van het vlees.
 7. Plaats de vacumeerzakken in de vriezer en zorg ervoor dat ze plat liggen om ruimte te besparen.
 8. Om de ingevroren lamskoteletten te gebruiken, laat je ze langzaam ontdooien in de koelkast. Daarna kun je ze op de gewenste manier bereiden, zoals grillen, bakken of braden.

Door lamskoteletten vacuüm te verpakken voordat je ze invriest, blijft hun smaak, textuur en versheid langer behouden, wat resulteert in heerlijke maaltijden wanneer je ze ontdooit en bereidt.

Veelgestelde vragen

Kun je lamskoteletten invriezen?
Ja, lamskoteletten kunnen worden ingevroren om ze langer houdbaar te maken.

Hoe lang kun je lamskoteletten invriezen?
Ze kunnen in de vriezer worden bewaard gedurende maximaal 6 tot 9 maanden, zolang ze goed zijn verpakt om vriesbrand te voorkomen.

Moet je lamskoteletten vooraf voorbereiden voordat je ze invriest?
Het is niet noodzakelijk om het vlees vooraf te bereiden voordat je ze invriest, maar je kunt ervoor kiezen om ze te kruiden of te marineren voordat je ze invriest voor extra smaak.

Hoe moet je lamskoteletten verpakken voor het invriezen?
Om dit vlees goed te bewaren in de vriezer, wikkel je ze individueel in plasticfolie en plaats je ze vervolgens in een luchtdichte zak of container om vriesbrand te voorkomen.

Moet je lamskoteletten ontdooien voordat je ze bakt?
Hoewel het mogelijk is om ze te bakken zonder ze volledig te ontdooien, wordt het over het algemeen aanbevolen om ze eerst langzaam te laten ontdooien in de koelkast voordat je ze bereidt.

Hoe kun je lamskoteletten het beste ontdooien?
De beste manier om lamskoteletten te ontdooien is door ze langzaam in de koelkast te laten ontdooien gedurende een aantal uur of ‘s nachts. Hierdoor blijven ze op een veilige temperatuur terwijl ze ontdooien.

Kun je lamskoteletten opnieuw invriezen na ontdooien?
Het wordt niet aanbevolen om lamskoteletten opnieuw in te vriezen nadat ze volledig zijn ontdooid, omdat dit de kwaliteit en smaak van het vlees kan beïnvloeden. Zorg ervoor dat je alleen de hoeveelheid ontdooit die je van plan bent te gebruiken.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.