Site Overlay
Vleeswaren invriezen

Vleeswaren invriezen

Vleeswaren invriezen is net zo goed mogelijk als het invriezen van vlees. Een prima methode om de vleeswaren langer houdbaar te maken, bijvoorbeeld als een keer veel vleeswaren in huis hebt.

Dan kun je het in de koelkast laten liggen totdat het bederft, maar beter is natuurlijk de vleeswaren in te vriezen zodat je het later nog kunt gebruiken.

En dat is natuurlijk ook van toepassing als bepaalde vleeswaren in de aanbieding zijn bij slager of supermarkt. Als je een bepaalde hoeveelheid invriest, kun je optimaal van de aanbieding gebruik maken.

Hoe Vleeswaren invriezen?

Verpakte vleeswaren kun je direct invriezen als de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is. Bij vleeswaren die reeds geopend in de koelkast liggen moet je wel kijken of de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is, en dat de vleeswaren nog vers zijn.Vleeswaren die verkleurd zijn of vreemd ruiken, kun je beter niet invriezen.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Vleeswaren invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 200 kcal

Ingrediënten

  • 100 Gram Vleeswaren

Instructies

  1. Vleeswaren in een gesloten verpakking van de supermarkt kun je direct invriezen. Andere vleeswaren verpak je het beste in een diepvrieszak of een diepvriesbak.

  2. Lichtdicht verpakken en voorzien van etiket met invriesdatum en natuurlijk naam.
  3. In de vriezer leggen en minimaal 24 uur laten invriezen.

Vleeswaren ontdooien en bereiden

Vleeswaren kun je het beste in de koelkast ontdooien.

Zou je dit buiten de koelkast ontdooien kunnen er snel bacteriën op het vlees komen, omdat de temperatuur te hoog kan zijn.

Hoe lang kun je vleeswaren bewaren?

Vleeswaren kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Net gekocht vleeswaren kun je in de koelkast goed houden, maar de houdbaarheidsdatum is van doorslag gevend belang natuurlijk.

Bij het invriezen van vleeswaren is deze datum ook van belang. Vries je het in op een dag voor het verstrijken van deze datum, gaat die ene dag ook meteen in na het ontdooien.

Dan kun je het nog 1 dag in de koelkast bewaren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.