Site Overlay
Leverworst invriezen

Leverworst invriezen

Leverworst invriezen kan wel, maar het is geen gemakkelijke soort worst om in te vriezen. De reden daartoe is natuurlijk duidelijk, want het is een vrij zachte worst.

Het probleem is overigens vaak niet het invriezen, maar juist het weer ontdooien. Daar kan de structuur van de worst door verkeerd ontdooien nog zachter worden, en daardoor is na het ontdooien de worst vaak niet echt lekker meer.

Maar als je de onderstaande invriesmethode, en de onderstaande ontdooimethode gebruikt, kun je leverworst goed invriezen.

Hoe Leverworst invriezen?

Leverworst invriezen doen we niet door de worst te verpakken en daarna in een diepvrieszak of diepvriesbak te doen.We doen dit op een ietwat andere manier, om de worst beter houdbaar te maken.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Leverworst invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag 3 uur
Totale tijd 1 dag 3 uur 10 minuten
Porties 1 Leverworst
calorieën 305 kcal

Ingrediënten

  • 1 Leverworst.

Instructies

  1. Leg bakpapier op een bakplaat, die we straks niet in de oven doen, maar in de vriezer.

  2. Snij de leverworst in plakjes of in stukken. De leverworst kun je eventueel van het velletjes ontdoen, maar het hoeft niet. Grotere stukken kun je het beste in het velletje of het plastic laten zitten.
  3. Leg de plakken of de stukken op de bakplaat.
  4. Zet de bakplaat gedurende 2 tot 3 uur in de vriezer.

  5. Na 2 uur haal je de bakplaat weer uit de vriezer.

  6. Nu verpakken je de plakken leverworst of de stukken in diepvrieszakken of diepvriesbakken.

  7. Luchtdicht afsluiten en voorzien van een etiket met daarop de naam en de invriesdatum.
  8. Minimaal 24 uur in de vriezer laten invriezen.

Leverworst ontdooien en bereiden

Leverworst ontdooien doen we niet bij kamertemperatuur, omdat de worst dan heel zacht kan worden door het temperatuurverschil.

We ontdooien de worst verpakt in de koelkast. Dit kan 12 tot 24 uur duren.

Hoe lang kun je Leverworst bewaren?

Bij gekocht leverworst, en er zijn natuurlijk weinig mensen die zelf leverworst maken, moet je vooral op de datum op de verpakking kijken. Staat het er niet op, vraag er dan om bij bijvoorbeeld de slager.

Leverworst die nog houdbaar is kan dus worden ingevroren. De houdbaarheid is dan maximaal 3 maanden nadat de worst werd ingevroren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.