Site Overlay
Pizza Invriezen

Pizza invriezen

Pizza invriezen, en daarbij maakt het eigenlijk niet uit of je een ongebakken pizza wilt invriezen of een reeds gebakken pizza, is natuurlijk goed mogelijk.

Naast zelf pizza maken eten we in Nederland immers heel vaak pizza uit de vriezer. Het enige verschil is dat vaak voorgebakken pizza’s zijn, en die dan ook korter verwarmd hoeven te worden.

Als je zelf pizza maakt, en ongebakken wilt invriezen is er wel iets waar je op moet letten. Kaas en andere melkproducten kunnen wat lastig ingevroren worden omdat melkproducten kunnen gaan schiften.

Daarom is het verstandig om de pizza half te bakken, dan in te vriezen, en na het ontdooien verder af te bakken. Hetzelfde systeem dus als een diepvriespizza.

Je kunt ook alleen de bodem bakken en invriezen, en na het ontdooien pas de andere ingrediënten op de pizza doen. De pizza bak je dan na het ontdooien af.

Hoe Pizza invriezen?

Bij pizza invriezen kun je het beste het bakken ietwat anders doen:

Bak de pizza volgens recept gedurende de helft van de baktijd, of vries deze ongebakken in. De geraspte kaas doen we pas na het ontdooien op de pizza. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord Pizza invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Pizza
calorieën 266 kcal

Ingrediënten

 • 1 Zelf gemaakte pizza

Instructies

 1. Laat de pizza helemaal afkoelen en verpak deze dan in vershoudfolie.
 2. Je kunt de pizza eventueel nog in een speciale pizzadoos verpakken.

 3. Eventueel een label op de verpakking doen met naam en datum.

 4. Minimaal 24 uur in de vriezer doen.

Je kunt de nog koude pizza direct in de oven doen om de af te bakken, natuurlijk moet je wel eerst de pizza uit de verpakking halen, en eventueel er nog geraspte kaas over doen.

Een reeds volledig gebakken pizza hoef je alleen nog maar te verwarmen in de magnetron.

Een nog niet gebakken pizza haal je uit de verpakking en moet nog volledig gebakken worden.

Mij Hoe ik pizza invries?

Nadat ik mijn zelfgemaakte pizza heb gebakken, laat ik deze volledig afkoelen. Vervolgens snij ik de pizza in porties en wikkel ik elke portie stevig in plasticfolie.

Daarna plaats ik de verpakte porties in diepvrieszakken, zorg ervoor dat er geen lucht in zit, en bewaar ik ze in de vriezer. Op deze manier blijven de pizza’s vers en kan ik ze eenvoudig opwarmen wanneer ik ze nodig heb.

Hoelang kun je zelf gemaakte pizza bewaren?

Pizza, zelf gemaakt, kun je tot 3 maanden in de vriezer bewaren.

Een reeds gebakken pizza kun je nog twee dagen in de koelkast bewaren, maar bij voorkeur wel afdekken.

Pizza langer bewaren met behulp van vacumeren.

Je kunt pizza langer bewaren door deze vacuüm te verpakken. Volg deze stappen om pizza vacuüm te verpakken:

 1. Laat de versgebakken pizza of de restjes pizza eerst volledig afkoelen tot kamertemperatuur voordat je hem gaat verpakken.
 2. Als het te groot is om in zijn geheel vacuüm te verpakken, snijd hem dan in stukken die gemakkelijk in de vacuümzak passen.
 3. Leg de afgekoelde pizza of de gesneden stukken in een geschikte vacuümzak die groot genoeg is om ze te bevatten.
 4. Gebruik je vacuümmachine om de lucht uit de zak te verwijderen en een strakke afdichting te creëren. Zorg ervoor dat de zak goed is afgesloten.
 5. Schrijf de datum van verpakking op de vacuümzak, zodat je weet wanneer het is verpakt.
 6. Plaats de vacuümverpakte pizza in de koelkast of in de vriezer, afhankelijk van hoe lang je hem wilt bewaren. Vacuümverpakte pizza kan enkele dagen tot enkele weken worden bewaard, afhankelijk van de bewaarmethode.

Door pizza op deze manier vacuüm te verpakken, kun je de houdbaarheid verlengen en ervoor zorgen dat de pizza langer vers blijft zonder kwaliteitsverlies.

Mij Mijn advies en tips?

In plaats van een hele pizza invriezen, snij de pizza vooraf in porties. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt, zonder de rest van de pizza aan te raken. Gebruik bakpapier tussen de plakjes om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.

Wikkel de pizza eerst in een laag plasticfolie om uitdroging te voorkomen. Daarna kun je de pizza in aluminiumfolie wikkelen voor extra bescherming tegen vriesbrand. Deze dubbele laag zorgt ervoor dat je pizza zijn smaak en textuur behoudt.

Voeg verse kruiden zoals basilicum of oregano toe aan de pizza voordat je hem invriest. Deze kruiden behouden hun smaak beter dan gedroogde kruiden en geven je pizza extra smaak wanneer je hem weer opwarmt.

Als je een vacuümmachine hebt, gebruik deze dan om je pizza in te vriezen. Door de lucht te verwijderen, blijft de pizza langer vers en wordt vriesbrand voorkomen. Dit is vooral handig als je van plan bent de pizza langer dan een maand in de vriezer te bewaren.

Leg de pizza eerst op een bakplaat en vries deze voor ongeveer twee uur in. Zodra de pizza stevig bevroren is, kun je hem overzetten in een luchtdichte zak of bak. Dit voorkomt dat de toppings verschuiven tijdens het invriezen.

Plaats de pizza in een grote hersluitbare zak en gebruik een rietje om zoveel mogelijk lucht eruit te zuigen voordat je de zak volledig sluit. Dit creëert een soort vacuümverpakking zonder speciale apparatuur en helpt vriesbrand te voorkomen.

Als je zelfgemaakte pizza invriest, overweeg dan om de pizzabodem eerst licht voor te bakken. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet zompig wordt bij het opnieuw opwarmen. Laat de bodem afkoelen voordat je de toppings toevoegt en invriest.

Voor een krokante korst kun je overwegen om de saus apart in te vriezen in ijsblokjesvormpjes. Voeg de saus pas toe tijdens het opwarmen. Dit voorkomt dat de korst te vochtig wordt tijdens het invriezen en ontdooien.

Vergeet niet om de verpakte pizza’s te labelen met de datum van invriezen en de inhoud. Dit maakt het gemakkelijker om bij te houden hoelang de pizza’s al in de vriezer liggen en zorgt ervoor dat je altijd de oudste pizza’s eerst gebruikt. Gebruik een watervaste stift om ervoor te zorgen dat de informatie niet vervaagt.

Veelgestelde vragen

Kan ik verse pizza invriezen?
Ja, je kunt verse pizza invriezen om het langer te bewaren.

Moet ik de pizza eerst bakken voordat ik het invries?
Het is niet nodig om de pizza eerst te bakken voordat je het invriest, maar je kunt dit wel doen als je dat wilt.

Hoelang kan ik pizza in de vriezer bewaren?
Over het algemeen kun je pizza tot 1 tot 2 maanden in de vriezer bewaren voordat de kwaliteit achteruitgaat.

Hoe ontdooi ik bevroren pizza?
Je kunt bevroren pizza het beste langzaam in de koelkast laten ontdooien gedurende enkele uren of ‘s nachts.

Kan ik bevroren pizza direct in de oven doen?
Ja, je kunt bevroren pizza rechtstreeks in de oven doen zonder te ontdooien, maar je moet de baktijd mogelijk iets verlengen.

Moet ik de pizza bedekken tijdens het invriezen?
Het is een goed idee om de pizza luchtdicht te verpakken voordat je het invriest om vriesbrand te voorkomen.

Kan ik zelfgemaakte pizza invriezen?
Ja, je kunt zelfgemaakte pizza invriezen op dezelfde manier als kant-en-klare pizza’s. Zorg ervoor dat je het goed verpakt om de versheid te behouden.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept