Site Overlay
Appelmoes invriezen

Appelmoes invriezen

Appelmoes invriezen is een goede methode als je veel gemaakt hebt, of over hebt, en je wilt het langer dan enkele dagen kunnen bewaren.

Dat gaat met appelmoes erg goed, hoewel het soms kan gebeuren dat het iets dunner wordt na het ontdooien. Voor de rest blijven smaak en textuur goed bewaard.

Ook kun je appelcompote prima invriezen, want dat is eigenlijk moes met grote stukken appel.

Er zijn wel twee dingen waar je rekening mee moet houden. Je kunt reeds ontdooide appelmoes niet een tweede keer invriezen. Gekochte appelmoes uit blik of pot, daarvan raden we het invriezen af.

Omdat deze versie toch meestal al wat dunner is kan het na ontdooien erg dun worden.

Hoe appelmoes invriezen?

Je zelf gemaakte appelmoes invriezen, daarvoor moet je het eerst wel laten afkoelen tot op kamertemperatuur. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord Appelmoes invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Porties
calorieën 68 kcal

Ingrediënten

  • 1 kilo Zelf gemaakte appelmoes

Instructies

  1. Doe de appelmoes bij voorkeur in diepvriesbakken, anders in diepvrieszakken.

  2. Luchtdicht verpakken en voorzien van een etiket met daarom de naam en de datum.

  3. Minimaal 24 uur in de vriezer invriezen.

Appelmoes ontdooien en bereiden

Appelsmoes kun je het beste kangzaam ontdooien. Dat doe je in de koelkast.

Buiten de koelkast ontdooien is een proces dat veel sneller gaat, maar daardoor kan de appelmoes wat textuur betreeft ietwat veranderen.

Na het ontdooien kun je de appelmoes in de magnetron verwarmen, maar niet meer laten koken.

Hoelang kun je Appelmoes bewaren?

Vers gemaakt appelmoes kun je in een afgesloten bak nog 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

In de vriezer kun je dit overigens nog tot 3 maanden bewaren.

Een pot of blik gekocht appelmoes kun je langer bewaren, zolang de pot of het blik nog niet geopend is. Kijk op de verpakking voor de uiterste datum om het op te eten.

Een geopende pot of geopend blik, kun je ongeveer 3 dagen bewaren.

Appelmoes langer bewaren met behulp van vacumeren.

Het vacumeren van appelmoes kan helpen om het langer vers te houden en de houdbaarheid te verlengen. Door lucht uit de verpakking te verwijderen, wordt oxidatie verminderd, waardoor de appelmoes langer goed blijft.

Het proces van vacumeren van appelmoes is vergelijkbaar met het vacuümverpakken van andere voedingsmiddelen. Nadat de appelmoes is bereid, giet je het in vacuümzakken of diepvriesbakjes en gebruik je een vacumeermachine om de lucht te verwijderen en de verpakking af te sluiten.

Vacuümverpakte moes kan vervolgens worden bewaard in de koelkast of in de vriezer, afhankelijk van hoe lang je het wilt bewaren. Zorg ervoor dat je de appelmoes laat afkoelen voordat je het vacuümverpakt en label de verpakking met de datum van verpakking voor referentie.

Veelgestelde vragen

Kun je zelfgemaakte appelmoes invriezen? Ja, je kunt het invriezen als het zelfgemaakt is.

Hoe moet ik appelmoes invriezen?
Laat het volledig afkoelen en schep het vervolgens in luchtdichte diepvriescontainers of diepvrieszakken.

Hoelang blijft appelmoes goed in de vriezer?
Het kan tot 6 maanden tot een jaar goed blijven in de vriezer als het op de juiste manier wordt bewaard.

Kan ik commerciële appelmoes invriezen?
Ja, je kunt commerciële variaties invriezen, maar zorg ervoor dat het in een geschikte diepvriesbak wordt gedaan. Maar uit blik of glazen pot wordt het vaak melig.

Moet ik appelmoes ontdooien voordat ik het gebruik?
Je kunt het bevroren direct gebruiken in recepten zoals smoothies of sauzen, maar als je het wilt eten als bijgerecht, kun je het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast of kort opwarmen in een pan.

Kun je de textuur van appelmoes behouden na het invriezen?
Invriezen kan de textuur van enigszins beïnvloeden, vooral als het van zoete appels gemaakt is, maar over het algemeen zal het nog steeds lekker zijn, vooral als het wordt gebruikt in gekookte of gebakken gerechten.

Kun je appelmoes opnieuw invriezen nadat het is ontdooid?
Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om voedsel opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal is ontdooid, omdat dit de kwaliteit kan verminderen en het risico op bacteriële groei kan verhogen. Het is dus het beste om alleen de hoeveelheid appelmoes te ontdooien die je van plan bent te gebruiken.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept