Site Overlay
Donuts invriezen

Donuts invriezen

Donuts invriezen is, net als bij de meeste soorten gebak en cake, mogelijk. Wat wel belangrijk is, en dat is vooral van belang als je het gebak zelf maakt dat het volledig afgekoeld is.

Ook moet je ervoor zorgen dat de versiering hard geworden is, en dan vooral als dat van suikergoed of chocolade gemaakt is.

Donuts zijn meestal versierd, of overgoten met chocolade. Als dit niet goed is afgekoeld kan er een soort zweet ontstaan op de chocolade of de versiering. Door het invriezen kan dit daarna bevriezen, en juist daardoor kunnen ijskristallen op de donuts ontstaan.

Eventueel kun je de donuts voor het invriezen nog droog deppen met keukenpapier.

Overigens kun je ook gekochte donuts invriezen, maar zorg ervoor dat het slechts één keer wordt ingevroren, een tweede keer kan namelijk niet. Soms is gebak in de supermarkt ingevroren geweest, vraag er dus naar om dit probleem te voorkomen.

Na een tweede keer invriezen kunnen de donuts slap worden na het ontdooien, en zelfs erg smerig gaan smaken.

Hoe Donuts invriezen?

Donuts invriezen doe je het beste door tussen de donuts bakpapier of vetvrij papier te leggen, zodat de donuts niet aan elkaar vastvriezen.Daarnaast kan het gebak het beste in een taartdoos worden ingevroren.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Brood en taart
Keuken Internationaal
Trefwoord Donuts invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 8 Stuks
calorieën 215 kcal

Ingrediënten

  • 8 Donuts

Instructies

  1. Doe de donuts in een diepvrieszak, diepvriesbak, of een taartdoos, waarbij je tussen de donuts vetvrij papier of bakpapier legt.

  2. De verpakking luchtdicht afsluiten, en voorzien van etiket met daarop de naam en de invriesdatum.

  3. Minimaal 24 uur invriezen in de diepvriezer.

Donuts ontdooien en bereiden

Donuts, en dat is ook van toepassing op andere soorten gebak en cake, kun je het beste in de koelkast langzaam laten ontdooien.

Daardoor is de kan dat de donuts minder in smaak worden, of dat de textuur minder goed wordt, een stuk minder dan wanneer je het bij kamertemperatuur laat ontdooien.

Hoe lang kun je Donuts bewaren?

Donuts kun je het beste bij kamertemperatuur bewaren, waar ze nog 1 tot 2 dagen bewaard kunnen worden. Zo blijven de donuts het meest vers.

Natuurlijk kunnen ze ook in de koelkast bewaard worden, en ze kunnen dan zelfs 3 dagen bewaard worden. Maar gebak in de koelkast bewaren betekent meestal dat het gebak droog wordt.

In de vriezer kunnen de donuts nog 3 maanden bewaard worden.

Deel ons op social media

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden, en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring