Site Overlay
Donuts invriezen

Donuts invriezen

Donuts invriezen is, net als bij de meeste soorten gebak en cake, mogelijk. Wat wel belangrijk is, en dat is vooral van belang als je het gebak zelf maakt dat het volledig afgekoeld is.

Ook moet je ervoor zorgen dat de versiering hard geworden is, en dan vooral als dat van suikergoed of chocolade gemaakt is.

Donuts zijn meestal versierd, of overgoten met chocolade. Als dit niet goed is afgekoeld kan er een soort zweet ontstaan op de chocolade of de versiering. Door het invriezen kan dit daarna bevriezen, en juist daardoor kunnen ijskristallen op de donuts ontstaan.

Eventueel kun je de donuts voor het invriezen nog droog deppen met keukenpapier.

Overigens kun je ook gekochte donuts invriezen, maar zorg ervoor dat het slechts één keer wordt ingevroren, een tweede keer kan namelijk niet. Soms is gebak in de supermarkt ingevroren geweest, vraag er dus naar om dit probleem te voorkomen.

Na een tweede keer invriezen kunnen de donuts slap worden na het ontdooien, en zelfs erg smerig gaan smaken.

Hoe Donuts invriezen?

Donuts invriezen doe je het beste door tussen de donuts bakpapier of vetvrij papier te leggen, zodat de donuts niet aan elkaar vastvriezen. Daarnaast kan het gebak het beste in een taartdoos worden ingevroren. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Brood en taart
Keuken Internationaal
Trefwoord Donuts invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 8 Stuks
calorieën 215 kcal

Ingrediënten

  • 8 Donuts

Instructies

  1. Doe de donuts in een diepvrieszak, diepvriesbak, of een taartdoos, waarbij je tussen de donuts vetvrij papier of bakpapier legt.

  2. De verpakking luchtdicht afsluiten, en voorzien van etiket met daarop de naam en de datum.

  3. Minimaal 24 uur invriezen in de diepvriezer.

Donuts ontdooien en bereiden

Donuts, en dat is ook van toepassing op andere soorten gebak en cake, kun je het beste in de koelkast langzaam laten ontdooien.

Daardoor is de kan dat de donuts minder in smaak worden, of dat de textuur minder goed wordt, een stuk minder dan wanneer je het bij kamertemperatuur laat ontdooien.

Hoelang kun je Donuts bewaren?

Donuts kun je het beste bij kamertemperatuur bewaren, waar ze nog 1 tot 2 dagen bewaard kunnen worden. Zo blijven de donuts het verst.

Natuurlijk kunnen ze ook in de koelkast bewaard worden, en ze kunnen dan zelfs 3 dagen bewaard worden. Maar gebak in de koelkast bewaren betekent meestal dat het gebak droog wordt.

In de vriezer kunnen de donuts nog 3 maanden bewaard worden.

Donuts langer bewaren met behulp van vacumeren.

Donuts zijn over het algemeen niet ideaal om te vacumeren vanwege hun textuur en structuur. Het vacuümproces kan de lucht uit de donuts trekken en ze samendrukken, waardoor ze plat en minder smakelijk worden. Bovendien kunnen glazuren of toppings worden beschadigd door het vacuümproces.

Als je toch wilt proberen om donuts te vacumeren, is het raadzaam om ze eerst individueel in plasticfolie te wikkelen voordat je ze vacumeert om hun vorm en smaak zoveel mogelijk te behouden.

In de koelkast kunnen vacuümverpakte donuts tot 1 tot 2 dagen houdbaar zijn. In de vriezer kunnen ze tot 1 maand worden bewaard, maar de kwaliteit kan achteruitgaan naarmate de tijd verstrijkt, vooral als ze niet goed zijn verpakt. Voor de beste smaak en textuur is het het beste om donuts zo vers mogelijk te consumeren.

Veelgestelde vragen

Kun je donuts invriezen?
Ja, je kunt ze invriezen om ze langer vers te houden.

Hoe moet ik donuts invriezen?
Plaats het in een luchtdichte verpakking, zoals een diepvrieszakje of diepvriesbakje, en verzegel deze goed om luchtinsluiting te voorkomen.

Moet ik de donuts vooraf bereiden voordat ik ze invries?
Het is niet nodig om ze vooraf te bereiden voordat je ze invriest. Zorg er gewoon voor dat ze volledig zijn afgekoeld voordat je ze in de vriezer plaatst.

Hoelang kan ik donuts in de vriezer bewaren?
Donuts kunnen tot 2 tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Hoe ontdooi ik bevroren donuts?
Haal de gewenste hoeveelheid uit de vriezer en laat ze op kamertemperatuur ontdooien. Je kunt ze ook kort opwarmen in de magnetron of oven voor een warme traktatie.

Kun je donuts na het ontdooien opnieuw invriezen?
Het wordt niet aanbevolen om donuts opnieuw in te vriezen nadat ze eenmaal zijn ontdooid, omdat dit de kwaliteit kan verminderen en de smaak kan aantasten.

Kun je zelfgemaakte en in de winkel gekochte donuts op dezelfde manier invriezen?
Ja, je kunt zowel zelfgemaakte als in de winkel gekochte donuts op dezelfde manier invriezen voor langdurige opslag. Zorg er gewoon voor dat ze goed zijn verpakt om uitdroging en kwaliteitsverlies te voorkomen.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept