Site Overlay

Appeltaart invriezen

Appeltaart invriezen kan bij zowel een ongebakken als bij een gebakken appeltaart. De ideale manier als je appeltaarten gemaakt hebt en deze voor laten gebruik wilt bewaren.

Wat betreft de ongebakken appeltaart, zit er wel wat verschil bij het ontdooien. En je moet ook wel een beetje rekening houden alls je bijvoorbeeld bladerdeeg hebt gebruikt voor de taart als het bladerdeeg uit de vriezer kwam. Dan moet je de taart niet ontdooien en daarna weer invriezen.

Hoe Appeltaart invriezen?

Appeltaart invriezen gaat eigenlijk heel simpel. En dat is mogelijk bij een ongebakken, een gebakken appeltaart, en natuurlijk ook bij een verse gekochte appeltaart.

Koop je in de winkel een taart uit de vriezer is het nog simpeler. Dan doe je de nog ingevroren taart gewoon in de vriezer. Het ontdooien gaat dan op dezelfde wijze als bij een gebakken appeltaart.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Brood en taart
Keuken Internationaal
Trefwoord appeltaart invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestgijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Appeltaart
calorieën 237 kcal

Ingrediënten

 • 1 Appeltaart

Instructies

 1. Een net gebakken appeltaart eerst laten afkoelen tot op kamertemperatuur.

 2. Doe de appeltaart in een speciale doos voor in de vriezer, een taartdoos, of snij de taart eerst in stukken. Doe deze stukken, genoeg voor één persoon, in een diepvriesdoos. Vries taart beter niet in zakken in. Bij een ongebakken taart snij je deze nooit in stukken maar vries je de taart in zijn geheel in, in een taartdoos dus.

 3. Voorzie de taartdoos of de diepvriesbakjes van een etiket met naam en invriesdatum en plaats de taart in de vriezer.

 4. Minimaal een dag laten invriezen.

Appeltaart ontdooien en bereiden

Een ongebakken appeltaart laat je het beste ontdooien in de koelkast. Is deze ontdooit kun je de taart bakken volgens de aanwijzingen in het betreffende recept. Nooit voordat de taart volledig ontdooit is, al in de oven plaatsen. Want de baktijd is anders.

Een gebakken appeltaart kun je zowel in als buiten de koelkast ontdooien. Wil je de taart even opwarmen kun je deze na ontdooien even in de magnetron plaatsen.

Hoe lang kun je appeltaart bewaren?

Appeltaart kun je 2 maanden tot een half jaar bewaren in de vriezer. Dat is voornamelijk afhankelijk van het gebruikte deeg. Bij gekochte taart uit de vriezer let je het beste op de invries- of houdbaarheidsdtaum.

Een gekochte, een vers gebakken, of een ontdooide appeltaart kun je twee dagen bewaren in de koelkast. Een nog niet gebakken taart kun je het beste dezelfde dag nog invriezen of bakken.

Buiten de koelkast kun je appeltaart een dag bewaren voordat de taart minder van smaak kan worden.

Appeltaart langer bewaren met behulp van vacumeren.


Het vacuüm verpakken van appeltaart kan helpen om het langer vers te houden en de houdbaarheid te verlengen. Hier zijn de stappen om dit te doen:

 1. Laat de appeltaart volledig afkoelen tot kamertemperatuur na het bakken.
 2. Snij de taart in gelijke porties, als dat nog niet is gebeurd.
 3. Wikkel elk stuk appeltaart individueel in plasticfolie om te voorkomen dat de stukken aan elkaar plakken tijdens het vacumeren.
 4. Plaats de ingepakte stukken in een geschikte vacuümzak of vacuümbak . Zorg ervoor dat de stukken gelijkmatig worden verdeeld over de verpakking en dat er niet te veel ruimte overblijft om luchtinsluiting te minimaliseren.
 5. Sluit de vacuümzak of vacuümbak volgens de instructies van het vacumeerapparaat.
 6. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zak of verwijdervacuümbak en.
 7. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zak of vacuümbak goed af.
 8. Bewaar de vacuümverpakte appeltaart in de koelkast of vriezer voor een nog langere houdbaarheid.

Door het vacuüm verpakken van de appeltaart wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor de kans op bederf wordt verminderd en de appeltaart langer vers blijft. Let op dat de textuur en smaak van de appeltaart behouden blijven na vacumeren. Verwarm de appeltaart voor het serveren opnieuw in de oven voor de beste resultaten.

Veelgestelde vragen

Kan ik appeltaart invriezen?
Ja, appeltaart kan goed worden ingevroren om later te worden gegeten.

Hoe moet ik appeltaart invriezen?
Laat de appeltaart eerst volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Wikkel de taart dan strak in plasticfolie of aluminiumfolie en plaats hem in een luchtdichte diepvrieszak of container.

Hoe lang kan ik appeltaart invriezen?
Over het algemeen blijft appeltaart tot 2-3 maanden goed in de vriezer.

Hoe kan ik bevroren appeltaart ontdooien?
Haal de appeltaart uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien gedurende enkele uren of ‘s nachts. Op kamertemperatuur laten ontdooien kan ook, maar zorg ervoor dat de taart goed verpakt blijft om uitdroging te voorkomen.

Kan ik de appeltaart opnieuw verwarmen na het ontdooien?
Ja, je kunt de ontdooide appeltaart opnieuw verwarmen in de oven op een lage temperatuur (ongeveer 150-160°C) gedurende 10-15 minuten, of tot hij warm is.

Hoe behoud ik de smaak en textuur van de appeltaart bij het invriezen?
Zorg ervoor dat de appeltaart volledig is afgekoeld voordat je hem invriest om condensatie te voorkomen, wat kan leiden tot een zachte korst. Verpak de taart ook goed om uitdroging te voorkomen.

Kan ik appeltaart invriezen met een kruimeltopping?
Ja, je kunt appeltaart met een kruimeltopping invriezen. Zorg ervoor dat de kruimels stevig zijn voordat je de taart invriest en wikkel de taart goed in om de kruimels te beschermen tijdens het invriezen en ontdooien.