Site Overlay

Appeltaart invriezen

Appeltaart invriezen kan bij zowel een ongebakken als bij een gebakken appeltaart. De ideale manier als je appeltaarten gemaakt hebt en deze voor laten gebruik wilt bewaren.

Wat betreft de ongebakken appeltaart, zit er wel wat verschil bij het ontdooien. En je moet ook wel een beetje rekening houden alls je bijvoorbeeld bladerdeeg hebt gebruikt voor de taart als het bladerdeeg uit de vriezer kwam. Dan moet je de taart niet ontdooien en daarna weer invriezen.

Hoe Appeltaart invriezen?

Appeltaart invriezen gaat eigenlijk heel simpel. En dat is mogelijk bij een ongebakken, een gebakken appeltaart, en natuurlijk ook bij een verse gekochte appeltaart.

Koop je in de winkel een taart uit de vriezer is het nog simpeler. Dan doe je de nog ingevroren taart gewoon in de vriezer. Het ontdooien gaat dan op dezelfde wijze als bij een gebakken appeltaart.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Brood en taart
Keuken Internationaal
Trefwoord appeltaart invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestgijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Appeltaart
calorieën 237 kcal

Ingrediënten

  • 1 Appeltaart

Instructies

  1. Een net gebakken appeltaart eerst laten afkoelen tot op kamertemperatuur.

  2. Doe de appeltaart in een speciale doos voor in de vriezer, een taartdoos, of snij de taart eerst in stukken. Doe deze stukken, genoeg voor één persoon, in een diepvriesdoos. Vries taart beter niet in zakken in. Bij een ongebakken taart snij je deze nooit in stukken maar vries je de taart in zijn geheel in, in een taartdoos dus.

  3. Voorzie de taartdoos of de diepvriesbakjes van een etiket met naam en invriesdatum en plaats de taart in de vriezer.

  4. Minimaal een dag laten invriezen.

Appeltaart ontdooien en bereiden

Een ongebakken appeltaart laat je het beste ontdooien in de koelkast. Is deze ontdooit kun je de taart bakken volgens de aanwijzingen in het betreffende recept. Nooit voordat de taart volledig ontdooit is, al in de oven plaatsen. Want de baktijd is anders.

Een gebakken appeltaart kun je zowel in als buiten de koelkast ontdooien. Wil je de taart even opwarmen kun je deze na ontdooien even in de magnetron plaatsen.

Hoe lang kun je appeltaart bewaren?

Appeltaart kun je 2 maanden tot een half jaar bewaren in de vriezer. Dat is voornamelijk afhankelijk van het gebruikte deeg. Bij gekochte taart uit de vriezer let je het beste op de invries- of houdbaarheidsdtaum.

Een gekochte, een vers gebakken, of een ontdooide appeltaart kun je twee dagen bewaren in de koelkast. Een nog niet gebakken taart kun je het beste dezelfde dag nog invriezen of bakken.

Buiten de koelkast kun je appeltaart een dag bewaren voordat de taart minder van smaak kan worden.

Deel ons op social media