Site Overlay
Aspergesoep invriezen

Aspergesoep invriezen

Aspergesoep invriezen, dat is een goede manier om deze soep langer houdbaar te maken. Daarvoor moet de soep natuurlijk wel eerst helemaal tot op kamertemeratuur zijn afgekoeld.

We moeten er ook bij vermelden dat het ook een beetje ligt aan welke aspergesoep je hebt gemaakt. Soep met room, roomboter, of melk, kan soms wat lastiger worden ingevroren.

Daarbij moet je vooral tijdens het ontdooien, en ontdooi soep altijd langzaam in de vriezer, de soep regelmatig doorroeren. Anders kan de soep door het melkproduct dat gebruikt is gaan schiften.

Aspergesoep waarin geen boter of room gebruikt hebt kun je gewoon ontdooien in de koelkast, en hoef je niet door te roeren tijdens het ontdooien.

Hoe Aspergesoep invriezen?

Bij aspergesoep invriezen moet je de soep helemaal laten afkoelen tot op kamertemperatuur, anders kan het vocht in de soep gaan kristalliseren. Daardoor kan de soep dan sneller bederven.Stukken asperge kun je gewoon in de soep laten en mee invriezen.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Soep
Keuken Internationaal
Trefwoord Aspergesoep invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 65 kcal

Ingrediënten

  • 1 Liter Aspergesoep

Instructies

  1. De soep laten afkoelen.
  2. Daarna de soep verpakken in diepvriesbakken, luchtdicht afsluiten, en een etiket met naam en datum op de bak plakken.

  3. Minimaal 24 uur invriezen.

Aspergesoep ontdooien en bereiden

Aspergesoep kun je het beste altijd in de koelkast laten ontdooien. Regelmatig even de soep met een lepel doorroeren.

Buiten de koelkast heb je meer kans dat de soep gaat schiften, en daardoor kan de soep zuur worden.

Hoe lang kun je Aspergesoep bewaren?

Aspergesoep kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren, mits de soep goed is afgedekt. Buiten de koelkast kan de soep na een aantal uren al bederven.

Heb je de soep ingevroren, dan kan de soep nog tot drie maanden bewaard worden.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.