Site Overlay
Aspergesoep invriezen

Aspergesoep invriezen

Aspergesoep invriezen, dat is een goede manier om deze soep langer houdbaar te maken. Daarvoor moet de soep natuurlijk wel eerst helemaal tot op kamertemeratuur zijn afgekoeld.

We moeten er ook bij vermelden dat het ook een beetje ligt aan welke aspergesoep je hebt gemaakt. Soep met room, roomboter, of melk, kan soms wat lastiger worden ingevroren.

Daarbij moet je vooral tijdens het ontdooien, en ontdooi soep altijd langzaam in de vriezer, de soep regelmatig doorroeren. Anders kan de soep door het melkproduct dat gebruikt is gaan schiften.

Aspergesoep waarin geen boter of room gebruikt hebt kun je gewoon ontdooien in de koelkast, en hoef je niet door te roeren tijdens het ontdooien.

Hoe Aspergesoep invriezen?

Bij aspergesoep invriezen moet je de soep helemaal laten afkoelen tot op kamertemperatuur, anders kan het vocht in de soep gaan kristalliseren. Daardoor kan de soep dan sneller bederven.Stukken asperge kun je gewoon in de soep laten en mee invriezen.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Soep
Keuken Internationaal
Trefwoord Aspergesoep invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 65 kcal

Ingrediënten

 • 1 Liter Aspergesoep

Instructies

 1. De soep laten afkoelen.
 2. Daarna de soep verpakken in diepvriesbakken, luchtdicht afsluiten, en een etiket met naam en datum op de bak plakken.

 3. Minimaal 24 uur invriezen.

Aspergesoep ontdooien en bereiden

Aspergesoep kun je het beste altijd in de koelkast laten ontdooien. Regelmatig even de soep met een lepel doorroeren.

Buiten de koelkast heb je meer kans dat de soep gaat schiften, en daardoor kan de soep zuur worden.

Hoe lang kun je Aspergesoep bewaren?

Aspergesoep kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren, mits de soep goed is afgedekt. Buiten de koelkast kan de soep na een aantal uren al bederven.

Heb je de soep ingevroren, dan kan de soep nog tot drie maanden bewaard worden.

Aspergesoep langer bewaren met behulp van vacumeren

Het vacuüm verpakken kan helpen om de houdbaarheid te verlengen. Hier zijn enkele stappen en tips:

 1. Laat de zelfgemaakte aspergesoep volledig afkoelen voordat je begint met vacumeren. Dit voorkomt condensatie in de verpakking, wat de kwaliteit van de soep kan aantasten.
 2. Verdeel de afgekoelde soep in porties die geschikt zijn voor één maaltijd. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
 3. Plaats elke portie soep in een vacumeerzak. Zorg ervoor dat de zakken geschikt zijn voor gebruik in de vriezer.
 4. Volg de instructies van de fabrikant om de vacumeerzakken goed te sealen. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zakken wordt verwijderd om een goede afdichting te garanderen.
 5. Label elke vacumeerzak met de inhoud en de datum waarop deze is ingevroren. Dit helpt je bij het bijhouden van de houdbaarheid van de soep.
 6. Plaats de vacumeerzakken met soep in de vriezer en zorg ervoor dat ze plat liggen om ruimte te besparen.
 7. Om de ingevroren soep te gebruiken, laat je hem langzaam ontdooien in de koelkast of gebruik je de ontdooistand van de magnetron. Verwarm de ontdooide soep vervolgens op een laag vuur of in de magnetron tot hij goed heet is.

Door aspergesoep vacuüm te verpakken voordat je hem invriest, blijft de smaak en textuur beter behouden en kun je de soep langer bewaren.

Veelgestelde vragen

Kan ik zelfgemaakte aspergesoep invriezen?
Ja, zelfgemaakte soep kan prima worden ingevroren. Zorg ervoor dat de soep volledig is afgekoeld voordat je hem invriest.

Hoe lang kan ik aspergesoep in de vriezer bewaren?
De soep kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Moet ik aspergesoep in porties invriezen?
Het is handig om soep in porties in te vriezen, vooral als je niet van plan bent om de hele partij in één keer te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de benodigde hoeveelheid te ontdooien en op te warmen.

Hoe kan ik aspergesoep het beste ontdooien?
De beste manier om deze soep te ontdooien, is door hem langzaam in de koelkast te laten ontdooien gedurende enkele uren of ‘s nachts. Je kunt de soep ook voorzichtig ontdooien in een pan op een laag vuur of in de magnetron op een laag vermogen.

Kan ik de textuur van aspergesoep behouden na het invriezen?
Over het algemeen behoudt soep na het invriezen redelijk goed zijn textuur en smaak, maar het kan iets wateriger worden. Dit kan worden gecorrigeerd door de soep te roeren en indien nodig opnieuw te kruiden na het ontdooien en opwarmen.

Kan ik room toevoegen aan aspergesoep voordat ik hem invries?
Als je room aan de soep wilt toevoegen, is het beter om dit pas te doen nadat je de soep hebt ontdooid en opgewarmd. Room kan soms schiften wanneer het wordt ingevroren en ontdooid, dus het is het beste om dit toe te voegen vlak voordat je de soep serveert.

Is het veilig om ingevroren aspergesoep opnieuw in te vriezen nadat het is ontdooid?
Het wordt niet aanbevolen om ingevroren soep opnieuw in te vriezen nadat het is ontdooid. Dit kan de voedselveiligheid en kwaliteit van de soep negatief beïnvloeden. Zorg er dus voor dat je alleen de hoeveelheid soep invriest die je van plan bent te gebruiken.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.