Site Overlay
Papaja invriezen

Papaja invriezen

Papaja invriezen is mogelijk, maar het beste kun je de vrucht schillen, schoonmaken, en in stukjes snijden, om vervolgens in te vriezen. Een hele papaja kun je beter niet invriezen.

Dan kan namelijk het vruchtvlees nog zachter worden als je de hele vrucht hebt ontdooit. En dat zacht worden is toch al het grootste probleem bij dit fruit.

Wil je een rijpe of overrijpe papaja invriezen, dan kan het vruchtvlees na het ontdooien ook wat zachter zijn als je verwacht.

Eventueel kun je het vruchtvlees pureren, en dit sap invriezen. Dat kun je goed gebruiken om drinken, desserts, of ijs mee te maken.

Hoe Papaja invriezen?

De rijpheid herken je aan de kleur. Groen is nog niet rijp, hoe geler hoe rijper. Tegen rood aan is de vrucht al erg rijp.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Fruit
Keuken Internationaal
Trefwoord Papaja invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Porties 1 Vrucht
calorieën 58 kcal

Ingrediënten

  • 1 Papaja

Instructies

  1. De vrucht schillen, zaad en zaadlijsten verwijderen.
  2. In stukjes snijden en verpakken in diepvrieszak of diepvriesbak.

  3. Label op de verpakking doen met naam en invriesdatum.

  4. Minimaal 24 uur in het invriesvak van de vriezer leggen.

Papaja ontdooien en bereiden

Papaja bij voorkeur in de koelkast langzaam laten ontdooien.

Heb je puree van het vruchtvlees gemaakt, dan hoef je niet eerst te ontdooien maar kun je de vrucht direct uit de vriezer gebruiken voor desserts of ijs.

Hoe lang kun je Papaja bewaren?

Een papaja die nog niet rijpe is, kun je beter niet in de koelkast leggen. In de koelkast wordt de vrucht namelijk niet meer rijper. Bij kamertemperatuur wel.

Daarom kun je een rijpe papaja beter wel in de koelkast leggen. Rijpe vruchten kunnen in de koelkast nog enkele dagen bewaard worden.

Ingevroren papaja blijft tot wel 12 maanden goed.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.