Site Overlay
Bosbessen Invriezen

Bosbessen invriezen

Bosbessen invriezen, per abuis soms ook wel blauwe bessen genoemd, kun je prima invriezen. Maar daarvoor moet je wel verse en ietwat rijpe vruchten uitzoeken.

Wil je dit fruit invriezen moet je dus vooral goed op de versheid letten. De bessen worden vooral bij warm weer wat slapper als ze in de winkel verkocht worden.

Dan kun je eigenlijk beter niet meer invriezen.

Heb je zelf bosbessen in tuin o moestuin staan, oogst de bessen dan voordat de zon opkomt. Dus vroeg op de ochtend. Dan zijn de bessen voller en dus lekkerder.

Overigens kun je ook gerechten met bosbessen invriezen, zoals muesli en bessensap. Dat laatste kun je zelfs direct als ijsjes invriezen.

Hoe Bosbessen invriezen?

Bosbessen invriezen doe je het beste alleen met rijpe vruchten. Rode en minder mooie blauwe vruchten kun je beter niet gebruiken.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Fruit
Keuken Internationaal
Trefwoord bosbessen invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 57.5 kcal

Ingrediënten

  • 750 Gram Bosbessen

Instructies

  1. Selecteer allen mooie en rijpe bessen.

  2. De bessen goed afspoelen onder water.

  3. Afgieten en voorzichtig afdeppen met keukenpapier.

  4. Bosbessen vries je het beste in een diepvriesbak in.

  5. Voorzie de bak van etiket met naam in datum.

  6. Plaats de diepvriesbak in de vriezer.

Bosbessen ontdooien en bereiden

Bosbessen kun je het beste rustig in de koelkast ontdooien.

Hoe lang kun je bosbessen bewaren?

Bosbessen kun je 8 tot 12 maanden bewaren in de vriezer.

Verse bosbessen kun je in een bak je nog drie dagen goed bewaren in de koelkast. Bakje bij voorkeur met een deksel afdekken, niet in de plastic zak bewaren.

Buiten de koelkast moet je bosbessen binnen een dag opeten of verwerken.

Overigens kun je bosbessen niet een tweede keer invriezen.

Bosbessen langer bewaren met behulp van vacumeren.

In de koelkast bewaard, kunnen vacuümverpakte bosbessen tot wel 1 tot 2 weken goed blijven. In de vriezer kunnen vacuümverpakte bosbessen tot wel 6 tot 12 maanden worden bewaard, afhankelijk van de kwaliteit van de verpakking en de vriestemperatuur.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bosbessen goed droog zijn voordat je ze vacuüm verpakt, om bevriezing van vocht en eventuele vriesbrand te voorkomen. Label de verpakkingen met de datum van verpakking, zodat je gemakkelijk kunt bijhouden hoe lang ze al zijn bewaard.

Veelgestelde vragen

Kan ik bosbessen invriezen?
Ja, de bessen kunnen worden ingevroren om hun versheid te behouden voor langdurige opslag.

Moet ik bosbessen wassen voordat ik ze invries?
Het is aan te raden om de vruchten voorzichtig te wassen en ze daarna goed te drogen voordat je ze invriest. Dit helpt om eventuele vuil en residu te verwijderen.

Moet ik bosbessen blancheren voordat ik ze invries?
Nee, ze hoeven niet te worden geblancheerd voordat je ze invriest. Ze kunnen direct worden ingevroren zonder voorbereiding.

Hoe bewaar ik ingevroren bosbessen?
Plaats de gewassen en gedroogde bessen in luchtdichte diepvrieszakken of -bakken. Zorg ervoor dat je alle lucht uit de zakken drukt voordat je ze afsluit om vriesbrand te voorkomen.

Hoe lang kan ik ingevroren bosbessen bewaren?
Ze kunnen tot ongeveer 6-12 maanden worden bewaard in de vriezer, afhankelijk van de kwaliteit van de verpakking en de bewaaromstandigheden.

Moet ik bosbessen ontdooien voordat ik ze gebruik?
Je kunt het bevroren fruit direct gebruiken in recepten voor smoothies, muffins, pannenkoeken en andere gerechten zonder ze eerst te ontdooien. Voor recepten die geen koken vereisen, zoals salades, kun je ze wel laten ontdooien in de koelkast.

Kunnen ingevroren bosbessen worden gebruikt in warme gerechten?
Ja, ingevroren bosbessen kunnen worden gebruikt in warme gerechten zoals taarten, jam, sauzen en compotes. Voeg ze direct toe aan het recept en pas indien nodig de kooktijd aan.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept