Site Overlay
Eiersalade invriezen

Eiersalade invriezen

Eiersalade invriezen is een goede manier om deze salade langer houdbaar te maken. Je moet echter wel rekening houden met ietwat verlies van textuur en smaak. Maar niet veel.

Vooral als je de eiersalade zelf maakt, heb je vaak over of gewoon veel te veel gemaakt.

De eiersalade kan niet echt lang bewaarde worden in de koelkast, en al helemaal niet buiten de koelkast. Daarom is invriezen juist een goede oplossing, want weggooien is natuurlijk ook zonde.

Bij eiersalade op basis van mayonaise kan het voorkomen dat de ingrediënten van de mayonaise, dus onder andere de olie, los laten van de andere ingrediënten.

Gebruik dus bij voorkeur een plantaardige mayonaise die niet gemaakt is van rauwe eieren of maakt de eiersalade zonder mayonaise als je deze wilt invriezen.

Hoe Eiersalade invriezen?

De eiersalade moet volledig zijn afgekoeld en bijvoorkeur zelfs eerst een tijdje in de koelkast worden geplaatst om koud te worden.

Eventueel kun je ook alle ingrediënten van de eiersalade, buiten de mayonaise dan, apart invriezen, en pas na het ontdooien samenvoegen tot een eiersalade.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord eiersalade invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 296 kcal

Ingrediënten

  • Eiersalade

Instructies

  1. Een eiersalade op basis van plantaardige mayonaise zonder gebruik van van eieren kun je invriezen, wel eerst laten afkoelen.

  2. Salade in bakjes doen en luchtdicht afsluiten.

  3. Voorzien van etiket met datum en naam, en 24 uur in de vriezer plaatsen.

Eiersalade ontdooien en bereiden

Eiersalade kun je het beste langzaam laten laten ontdooien in de koelkast.

Hoe lang kun je eiersalade bewaren?

Eiersalade kun je ongeveer 2 maanden bewaren in de vriezer. Mits geen normale mayonaise is gebruikt.

Zelf gemaakt eiersalade kun je in de koelkast nog 2 dagen bewaren. Voor gekochte eiersalade kun je het beste op de houdbaarheidsdatum letten.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.