Site Overlay
Braadworst invriezen

Braadworst invriezen

Braadworst invriezen, of saucijsjes, is een goede manier om deze geliefde worst langer houdbaar te maken. En je kunt zowel ongebraden worst als al gebraden worst invriezen.

Je kunt de worst bewaren omdat de worst goedkoop is, omdat je meer voorraad in de vriezer wilt, maar je kunt vanzelfsprekend ook een stukje over gebleven worst invriezen.

En het mooie, als je de rauwe worst invriest, is dat je de worst niet eerst hoeft te ontdooien om de braadworst te bakken of te braden. Veel mensen vinden deze methode zelfs lekkerder omdat de worst beter gebraden worst, en vooral de buitenkant meer krokant wordt.

Hoe Braadworst invriezen?

Als je braadworst in de supermarkt hebt gekocht die voor verpakt is in een plastic bakje, kun je dit bakje met worst invriezen.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Braadworst invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 297 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Braadworst

Instructies

  1. Verse braadworst kun je eventueel droog deppen met keukenpapier.

  2. Verpakken in diepvrieszak of diepvriesbak, luchtdicht afsluiten, en voorzien van label met naam en invriesdatum.

  3. Minimaal 24 uur in de vriezer invriezen, bij voorkeur in het invriesvak.

Braadworst ontdooien en bereiden

Braadworst en saucijzen hoven niet eerst ontdooit te worden, maar kunnen direct in de warme pan gelegd worden om te bakken of te braden.

Ontdooien mag natuurlijk wel, maar dan bij voorkeur in de koelkast.

Haal je een reeds gebakken braadworst uit de vriezer, moet de worst wel eerst in de koelkast ontdooit worden. Na het ontdooien kan de worst in de magnetron worden warm gemaakt.

Hoe lang kun je Braadworst bewaren?

Gebakken en rauwe braadworst kun je twee dagen in de koelkast bewaren. Bij rauwe worst moet je de worst wel goed afdekken, en dat is bij de gebakken versie ook beter.

In de vriezer blijft reeds gebakken braadworst nog drie maanden goed. De rauwe worst kun je in de vriezer nog vier tot zes maanden bewaren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.