Site Overlay
Braadworst invriezen

Braadworst invriezen

Braadworst invriezen, of saucijsjes, is een goede manier om deze geliefde worst langer houdbaar te maken. En je kunt zowel ongebraden worst als al gebraden worst invriezen.

Je kunt de worst bewaren omdat de worst goedkoop is, omdat je meer voorraad in de vriezer wilt, maar je kunt vanzelfsprekend ook een stukje over gebleven worst invriezen.

En het mooie, als je de rauwe worst invriest, is dat je de worst niet eerst hoeft te ontdooien om de braadworst te bakken of te braden. Veel mensen vinden deze methode zelfs lekkerder omdat de worst beter gebraden worst, en vooral de buitenkant meer krokant wordt.

Hoe Braadworst invriezen?

Als je braadworst in de supermarkt hebt gekocht die voor verpakt is in een plastic bakje, kun je dit bakje met worst invriezen.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Braadworst invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 297 kcal

Ingrediënten

 • 500 Gram Braadworst

Instructies

 1. Verse braadworst kun je eventueel droog deppen met keukenpapier.

 2. Verpakken in diepvrieszak of diepvriesbak, luchtdicht afsluiten, en voorzien van label met naam en invriesdatum.

 3. Minimaal 24 uur in de vriezer invriezen, bij voorkeur in het invriesvak.

Braadworst ontdooien en bereiden

Braadworst en saucijzen hoven niet eerst ontdooit te worden, maar kunnen direct in de warme pan gelegd worden om te bakken of te braden.

Ontdooien mag natuurlijk wel, maar dan bij voorkeur in de koelkast.

Haal je een reeds gebakken braadworst uit de vriezer, moet de worst wel eerst in de koelkast ontdooit worden. Na het ontdooien kan de worst in de magnetron worden warm gemaakt.

Hoe lang kun je Braadworst bewaren?

Gebakken en rauwe braadworst kun je twee dagen in de koelkast bewaren. Bij rauwe worst moet je de worst wel goed afdekken, en dat is bij de gebakken versie ook beter.

In de vriezer blijft reeds gebakken braadworst nog drie maanden goed. De rauwe worst kun je in de vriezer nog vier tot zes maanden bewaren.

Braadworst langer bewaren met behulp van vacumeren

Het vacuüm verpakken kan helpen om de versheid en smaak langer te behouden. Hier zijn enkele stappen en tips om braadworst te vacumeren:

 1. Laat de worst volledig afkoelen voordat je begint met vacumeren. Dit voorkomt condensatie in de verpakking, wat de kwaliteit van de worst kan aantasten.
 2. Verdeel de worst in porties die geschikt zijn voor één maaltijd. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
 3. Plaats elke portie in een vacumeerzak die geschikt is voor gebruik in de vriezer. Zorg ervoor dat de zak groot genoeg is om de worst volledig te bedekken.
 4. Volg de instructies van de fabrikant om de vacumeerzakken goed te sealen. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zak wordt verwijderd om een goede afdichting te garanderen.
 5. Label elke vacumeerzak met de inhoud en de datum waarop deze is ingevroren. Dit helpt je bij het bijhouden van de houdbaarheid van de worst.
 6. Plaats de vacumeerzakken met braadworst in de vriezer en zorg ervoor dat ze plat liggen om ruimte te besparen.
 7. Om de ingevroren braadworst te gebruiken, laat je hem langzaam ontdooien in de koelkast. Vervolgens kun je de worst op de gewenste manier bereiden, zoals bakken, grillen of koken.

Door braadworst vacuüm te verpakken voordat je hem invriest, behoudt hij zijn smaak en textuur beter en kun je hem langer bewaren voor toekomstig gebruik.

Veelgestelde vragen

Kan ik rauwe braadworst invriezen?
Ja, je kunt de rauwe worst invriezen om de versheid te behouden.

Hoe lang kan ik braadworst invriezen voordat het bederft?
Over het algemeen kun je de worst tot 2 tot 3 maanden invriezen zonder dat de kwaliteit achteruitgaat.

Moet ik de braadworst eerst koken voordat ik het invries?
Nee, je kunt het rechtstreeks invriezen. Het koken kan worden uitgesteld tot na het ontdooien.

Hoe kan ik braadworst het beste invriezen?
Verpak de worst luchtdicht in plasticfolie, aluminiumfolie of diepvrieszakjes om vriesbrand te voorkomen.

Hoe moet ik bevroren braadworst ontdooien?
Laat de worst langzaam ontdooien in de koelkast gedurende enkele uren of ‘s nachts voor gebruik.

Kan ik gebakken braadworst invriezen?
Ja, gebakken braadworst kan ook worden ingevroren, maar houd er rekening mee dat de textuur en smaak iets kunnen veranderen bij het ontdooien.

Wat zijn enkele recepten waarin ik bevroren braadworst kan gebruiken?
Het kan worden gebruikt in verschillende gerechten, zoals pasta’s, stoofschotels, soepen, roerbakgerechten en meer. Zorg ervoor dat de braadworst volledig is ontdooid voordat je het gebruikt in je recept.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.