Site Overlay
Chipolata invriezen

Chipolata invriezen

Chipolata invriezen is als bewaarmethode natuurlijk best wel handig, als je deze namelijk invriest kun je de worst langer bewaren. En dat is vooral handig als je wat meer koopt of als je chipolata over hebt.

Wist je dat chipolata uit de Franse keuken komt? Het worstje lijkt misschien een beetje op de Italiaanse worstjes of zelfs op een Duitse of Nederlandse braadworst. Maar de Chipolata is toch wel wat spannender dan andere worstjes.

De chipolata is namelijk een vers worstje, deze wordt traditioneel uit varkensvlees gemaakt en het worstje wordt niet gekookt maar gelijk gegrild of gebraden.

En het allerleukste aan dit worstje is dat je de Chipolata rauw, maar ook al gebakken kunt bewaren en invriezen.

Hoe Chipolata invriezen?

Als je de chipolata in de supermarkt gekocht hebt en deze verpakt is, kun je deze gewoon in de verpakking laten en invriezen.Let op, het volgende is belangrijk bij het invriezen van de chipolata:
Gang Vlees
Keuken Frans
Trefwoord Chipolata invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 264 kcal

Ingrediënten

  • 4 Chipolataworstjes

Instructies

  1. Dep als eerste de verse worst met een stuk keukenpapier droog, dit doe je bij de rauwe worst.

  2. Het droogdeppen zorgt ervoor dat er geen water of nattigheid aan de worst blijven zitten. Dit kan namelijk er voor zorgen dat je ijsvorming aan de chipolata krijgt.
  3. Verpak de worst goed, je kunt deze dus in een diepvriesbak of diepvrieszak doen. Als het vlees al verpakt is, dan kun je deze in de originele verpakking laten zitten.

  4. Laat de chipolata voor minimaal 24 uur in de vriezer, bij voorkeur kun je de worst ook in het vriesvak leggen.

Chipolata ontdooien en bereiden

Het ontdooien van de Franse worsten is niet per sé nodig, maar het mag natuurlijk wel.

Het is namelijk ook gewoon mogelijk om de bevroren worst gelijk in de warme pan te leggen en klaar te maken, het bereiden van de worst kan in dit geval wel wat langer duren.

Als je de worst toch wilt ontdooien, dan kun je dit het beste in de koelkast doen.

Hoe lang kun je Chipolata bewaren?

De gebakken of gebraden en de rauwe Chipolata kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. De rauwe worst moet hiervoor wel goed verpakt zijn.

Is de rauwe worst nog origineel verpakt, dan is de worst maximaal tot dat het tenminste houdbaar tot datum bereikt is houdbaar.

Bewaar je de rauwe worst in de vriezer, dan is deze maximaal 3 maanden houdbaar.

Is de worst gebakken of gebraden, dan is deze maximaal 1 maand in de viezer houdbaar.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.