Site Overlay
Macarons invriezen

Macarons invriezen

Macarons invriezen is toch iets wat best wel handig kan zijn, vooral als je de luchtige koekjes wat langer wilt bewaren.

Maar, nu is dus de vraag, wat zijn macarons eigenlijk? Macarons komen uit de Franse keuken en het zijn luchtige koekjes gemaakt uit verschillende ingrediënten zoals amandelpoeder, eiwit, en suiker.

De macaron wordt eigenlijk net zoals een klein taartje samen gebouwd. Je hebt namelijk onderaan een onderkant, tussenin een fruitige zachte vulling, en aan de bovenkant heb je een deksel.

Het gebakje werd de eerste keer in 1581 voor een huwelijksfeest gemaakt, maar, eerst in het jaar 1930 werd de macaron echt bekend.

De eerste macarons bestonden uit twee kleine op amandel gebaseerde schuimpjes met een vulling van ganache er tussen.

Je weet dus nu best wel veel over de macaron, maar de vraag is dus nu: Hoe kun je de lekkere luchtige Franse koekjes het beste invriezen?

Hoe Macarons invriezen?

Als eerste doen we de Luchtige Franse koekjes in een diepvriesbak of vrieszak, dit doen we natuurlijk alleen als de macarons onverpakt zijn.Zijn de macarons al verpakt dan kun je deze gewoon in de verpakking laten zitten.
Gang Brood en taart
Keuken Frans
Trefwoord Macarons invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Porties 10 Stuks
calorieën 475 kcal

Ingrediënten

 • 10 Macarons

Instructies

 1. Verpak eventueel onverpakte macarons in diepvriesbak of diepvrieszak.

 2. Leg de zak of de bak met macarons in de vriezer, bij voorkeur kun je deze natuurlijk ook in het invriesvak leggen.
 3. Laat de zak of bak met de macarons minimaal 24 uur in de vriezer.

Macarons ontdooien en bereiden

Voor het ontdooien van de smakelijke Franse koekjes heb je niet veel nodig, deze kun je namelijk het beste op kamertemperatuur laten ontdooien.

Om deze te ontdooien hoef je alleen, de zak of bak met de macarons erin uit de vriezer of het vriesvak halen.

Het ontdooien van de Franse koekjes duurt bij kamertemperatuur 3 tot 6 uur.

Hoe lang kun je Macarons bewaren?

Het bewaren van de macarons kun je natuurlijk op veel verschillende manieren, je kunt deze in de koelkast, buiten de koelkast, en zelfs in de vriezer bewaren.

In de koelkast zijn de macarons maximaal 1 week houdbaar, buiten de koelkast kun je ze maximaal 2 tot 3 dagen bewaren. In de koelkast kan gebak, dus ook deze koekjes, wel iets droger worden dan bij kamertemperatuur.

Heb je de macarons ingevroren, dan kun je deze in de vriezer of in het vriesvak maximaal 3 maanden bewaren.

Macarons langer bewaren met behulp van vacumeren.


Om macarons langer te bewaren met behulp van vacuümverpakking, volg je deze stappen:

 1. Laat de koekjes volledig afkoelen na het bereiden.
 2. Plaats de afgekoelde koeken in een enkele laag op een schoon en droog oppervlak.
 3. Snij voldoende stukken vacuümfolie af om elke macaron afzonderlijk te kunnen verpakken.
 4. Leg een macaron op een stuk vacuümfolie en vouw het folie eromheen, zorg ervoor dat er geen lucht in de verpakking achterblijft.
 5. Sluit de vacuümfolie volgens de instructies van het vacumeerapparaat. Zorg ervoor dat de verpakking strak wordt afgesloten.
 6. Herhaal dit proces voor alle macarons.
 7. Bewaar de vacuümverpakte macarons op een koele, droge plaats, bij voorkeur in de koelkast of vriezer, voor een langere houdbaarheid.

Door het vacuüm verpakken van de macarons wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor ze langer vers blijven en minder snel uitdrogen. Let op dat de smaak en textuur van de macarons behouden blijven na vacumeren. Verbruik de macarons binnen een redelijke tijd na vacumeren voor de beste kwaliteit.

Veelgestelde vragen

Kun je macarons invriezen?
Ja, je kunt macarons invriezen om ze langer vers te houden.

Hoe moet je macarons invriezen?
Leg de macarons op een bakplaat, zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar aan liggen, en zet ze in de vriezer om ze individueel te bevriezen. Zodra ze stevig zijn geworden, kun je ze in een luchtdichte container of zakje doen voor langdurige opslag.

Hoe lang kun je macarons invriezen?
Macarons kunnen tot ongeveer 1 tot 2 maanden worden ingevroren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Moet je macarons ontdooien voordat je ze eet?
Ja, het is aan te raden om de macarons langzaam in de koelkast te laten ontdooien voordat je ze eet. Dit helpt voorkomen dat ze te zacht worden.

Kun je gevulde macarons invriezen?
Ja, je kunt zowel gevulde als ongevulde macarons invriezen. Zorg er wel voor dat ze goed zijn afgekoeld voordat je ze invriest.

Hoe behoud je de kwaliteit van ingevroren macarons?
Zorg ervoor dat de macarons luchtdicht worden verpakt om te voorkomen dat ze uitdrogen of aan smaak verliezen. Het is ook belangrijk om ze op een constante temperatuur te bewaren om kristallisatie te voorkomen.

Kun je macarons direct uit de vriezer eten?
Hoewel het technisch gezien mogelijk is om macarons direct uit de vriezer te eten, is het beter om ze eerst langzaam te laten ontdooien in de koelkast voor een optimale textuur en smaak.