Site Overlay
Eierkoeken invriezen

Eierkoeken invriezen

Eierkoeken invriezen, is dat mogelijk? Het zijn een soort van luchtige, ronde koeken die vooral uit eieren, melk, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en een beetje zout gemaakt worden, maar dit wist je zeker zelf ook al.

Eierkoeken hebben een grootte van 10 tot 20 cm, maar dit kan natuurlijk altijd verschillen, afhankelijk van degene die de koeken gemaakt heeft.

Als je een variantie van de eierkoeken maakt met rozijnen erin kunnen deze natuurlijk ook wat groter zijn.

Let er dus altijd op dat je bij het invriezen van de eierkoeken een diepvriesbak of diepvrieszak gebruikt die groot genoeg is.

Hoe eierkoeken invriezen?

Bij het invriezen van de eierkoeken moet je niet op al te veel verschillende dingen letten, hier maakt het dus niet veel uit of de koeken zelfgemaakt zijn, of als je deze in de winkel koopt. Let er wel op dat als je zelfgemaakte eierkoeken invriest dat je ze eerst laat afkoelen. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Brood en taart
Keuken Internationaal
Trefwoord Eierkoeken invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 12 Stuks
calorieën 227 kcal

Ingrediënten

 • 12 Eierkoeken

Instructies

 1. Als je de eierkoeken zelf gemaakt hebt, dan laat deze als eerste goed afkoelen.
 2. Als de koeken koud zijn, dan kun je deze in een diepvriesbak of diepvrieszak doen.

 3. Let er altijd op dat de eierkoeken goed luchtdicht verpakt zijn.
 4. Plak een etiket met de naam en de datum erop.

 5. Laat de eierkoeken voor minimaal 24 uur in de vriezer, voordat je deze er weer uithaalt.

Eierkoeken ontdooien en bereiden

Ben je van plan de eierkoeken te ontdooien? Dan kun je dit eigenlijk heel makkelijk doen.

Leg hiervoor de diepvriesbak of diepvrieszak met de eierkoeken erin in de koelkast, het ontdooien duurt nu tussen de 2 en de 4 uur. Laar de koeken niet te lang in de koelkast liggen, want dan kunnen de koeken droger worden.

Als je eierkoeken buiten de koelkast laat ontdooien, dan moet je met een ontdooitijd van 3 tot 5 uur rekenen.

Hoelang kun je eierkoeken bewaren?

Eierkoeken kunnen in de viezer ongeveer 2 maanden bewaren.

Worden de zelfgemaakte eierkoeken niet ingevroren, maar bij kamertemperatuur bewaard, dan kun je rekenen op een houdbaarheid van maximaal 5 dagen.

Heb je de eierkoeken in de winkel gekocht, dan kun je deze altijd gebruiken en bewaren tot aan de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat. Vaak zitten hier ingrediënten in die de houdbaarheid bevorderen.

Eierkoeken langer bewaren met behulp van vacumeren.

Om eierkoeken langer te bewaren met behulp van vacuümverpakking, volg je deze stappen:

 1. Laat de koeken volledig afkoelen na het bakken.
 2. Plaats de afgekoelde koeken in een geschikte vacuümzak. Zorg ervoor dat de eierkoeken gelijkmatig worden verdeeld over de verpakking en dat er niet te veel ruimte overblijft om luchtinsluiting te minimaliseren.
 3. Sluit de vacuümzakken volgens de instructies van het vacumeerapparaat.
 4. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zakken verwijderen.
 5. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zakken goed af.
 6. Bewaar de vacuümverpakte eierkoeken op een koele, droge plaats, bij voorkeur in de koelkast of vriezer, voor een langere houdbaarheid.

Door het vacuüm verpakken van de eierkoeken wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor ze langer vers blijven en minder snel uitdrogen. Let op dat de smaak en textuur van de eierkoeken behouden blijven na vacumeren. Verbruik de eierkoeken binnen een redelijke tijd na vacumeren voor de beste kwaliteit.

Veelgestelde vragen

Kunnen eierkoeken worden ingevroren?
Ja, eierkoeken kunnen worden ingevroren. Ze zijn meestal goed bestand tegen invriezen en behouden hun kwaliteit redelijk goed.

Hoe moet ik eierkoeken invriezen?
Plaats de eierkoeken in een luchtdichte plastic zak of een diepvriesbestendige container. Zorg ervoor dat u de eierkoeken goed afsluit om vriesbrand te voorkomen.

Hoelang kunnen ingevroren eierkoeken worden bewaard?
Ingevroren eierkoeken kunnen doorgaans tot 2 tot 3 maanden worden bewaard. Na deze periode kunnen ze hun textuur en smaak beginnen te verliezen.

Hoe ontdooi ik ingevroren eierkoeken?
Om ingevroren eierkoeken te ontdooien, laat je ze gewoon op kamertemperatuur komen. Dit duurt meestal 1-2 uur.

Kunnen ingevroren eierkoeken worden opgewarmd?
Hoewel je ingevroren eierkoeken kunt opwarmen, is dit meestal niet nodig. Ze zijn meestal zacht genoeg om direct te eten zodra ze zijn ontdooid.

Kan ik eierkoeken invriezen die al open zijn geweest?
Ja, je kunt eierkoeken invriezen die al open zijn geweest, maar zorg ervoor dat je ze goed afsluit om kwaliteitsverlies te voorkomen.

Behouden ingevroren eierkoeken hun kwaliteit?
Ingevroren eierkoeken behouden over het algemeen hun smaak en textuur redelijk goed, maar ze kunnen iets droger worden na het invriezen en ontdooien.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier overstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept