Site Overlay
Frikandel invriezen

Frikandel invriezen

Frikandel invriezen is een goede bewaarmethode, je kunt namelijk overgebleven of te veel gekochte frikandellen langer bewaren dan in de koelkast.

Maar, wat is een frikandel eigenlijk? De frikandel is eigenlijk een langwerpige donkergekleurde staaf, deze wordt uit verschillende soorten vlees gemaakt, en de frikandel wordt natuurlijk warm gefrituurd gegeten.

Hoewel je frikandel ook kunt bakken en kunt grillen op de barbecue.

Let wel erop:

De frikandel wordt best wel vaak met de Duitse frikadelle vergeleken, maar de Duitse frikadelle is een plat gedrukte gehaktbal. Dus helemaal anders dan de Nederlandse frikandel.

Waar je ook op moet letten is, want de meeste mensen kopen de frikandellen natuurlijk kant en klaar in de supermarkt, dat je frikandellen die ontdooit zijn niet meer opnieuw kunt invriezen.

Tenzij ze reeds gebakken of gefrituurd zijn. Nog niet gebakken frikandellen zouden namelijk eerder bederven, zelfs in de vriezer.

Hoe Frikandel invriezen?

Bij het invriezen van de frikandel heb je natuurlijk een verschil tussen de zelfgemaakte frikandel en de frikandel uit de supermarkt.
Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Frikandel invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 218 kcal

Ingrediënten

  • 8 Frikandellen

Instructies

  1. De zelfgemaakte of onverpakte frikandel kun je het beste in een diepvriesbak of diepvrieszak doen.

  2. Is de Hollandse specialiteit verpakt, dan kun je deze het beste gewoon in de verpakking laten.

  3. Leg de frikandel in de vriezer, bij voorkeur in het invriesvak, laat de frikandel minimaal voor 24 uur in de vriezer.
  4. Als je deze 24 uur in de vriezer hebt, kun je er gemakkelijk een paar uit de verpakking halen en de rest verder in de vriezer laten invriezen.Eventueel kun je er velletjes vetvrij papier tussen leggen voordat je ze invriest.

  5. Daardoor kun je gemakkelijker de hoeveelheid uit de vriezer halen die je nodig hebt, want de frikandellen vriezen niet aan elkaar vast.

Frikandel ontdooien en bereiden

Frikandel kun je op verschillende manieren ontdooien.

Let er wel op dat je de frikandel uit de winkel niet tijdens het boodschappen doen laat ontdooien, deze kun je dan namelijk niet nog een tweede keer invriezen.

Je kunt de frikandel in de koelkast laten ontdooien, maar dit hoeft natuurlijk niet per se.

Als je geen tijd, of zin hebt om de frikandel te ontdooien, dan kun je deze ook bevroren in de friteuse doen, hier duurt het ongeveer 4 tot 6 minuten tot dat de frikandel klaar is om te eten. Vaak worden ze bij deze methode iets lekkerder.

Hoe lang kun je Frikandel bewaren?

De frikandel kun je gefrituurd of gebakken maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Zijn deze nog niet gefrituurd of gebakken, dan kun je deze tot dat de tenminste houdbaar tot datum bereikt is bewaren.

Is deze datum bereikt, dan let erop dat de frikandel niet meer veilig is om te eten.

De nog niet gefrituurde of gebakken frikandel is in de viezer maximaal 6 maanden houdbaar. Is de frikandel al gefrituurd of gebakken, dan kun je deze maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.