Site Overlay
Gedroogde dadels invriezen

Gedroogde dadels invriezen

Gedroogde dadels invriezen is misschien niet een bewaarmethode waar je bij dadels niet direct aan zult denken, want de gedroogde dadels zijn immers maand goed te houden, als je dit op de juiste manier doet.

Invriezen kan bij verse dadels een goede bewaarmethode zijn, maar bij gedroogde dadels is het eigenlijk af te raden, in verband met de voedselveiligheid.

Maar invriezen is eigenlijk ook helemaal niet nodig, want het zou de bewaarduur niet verhogen.

Hoe Dadels invriezen?

Gedroogde dadels dus in de koelkast bewaren, maar verse dadels kun je goed invriezen. Eventueel kan de pit er uit gehaald worden.Maar dadels kunnen maar één keer ingevroren worden, en dat is vaak het probleem.In Nederland zijn verse dadels vaak al een keer ingevroren geweest, en dus moet je bij het invriezen erg goed opletten, en navragen of de dadels al een keer ingevroren zijn geweest.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Fruit
Keuken Internationaal
Trefwoord Dadels invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 500 Gram
calorieën 8 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Verse dadels

Instructies

  1. De verse dadels verpakken in diepvrieszakken of diepvriesbakken, en luchtdicht afsluiten.

  2. Voorzien van een etiket met daarop naam en invriesdatum.

  3. Bij voorkeur in het invriesvak leggen, en anders gewoon in de vriezer.

  4. Minimaal 24 uur laten invriezen.

Dadels ontdooien en bereiden

Ook verse dadels kun je het beste in de koelkast ontdooien, want daardoor blijft de textuur, en de smaak, beter behouden.

Bij het ontdooien bij kamertemperatuur kan het ontdooien te snel gaan, en de dadels erg vochtig worden.

Hoe lang kun je Dadels bewaren?

Verse dadels kun je ongeveer 10 dagen in de koelkast bewaren, en dat is ook van toepassing bij verse medjoul dadels en bij net ontdooide dadels uit de vriezer.

Overigens kun je verse medjoul dadels ook invriezen. Alle soorten verse dadels kunnen ingevroren worden, en zijn dan 6 tot 12 maanden houdbaar.

Gedroogde dadels kun je het beste ook in de koelkast bewaren, maar dan wel goed afgedekt. De gedroogde dadels zijn dan 3 tot 4 maanden houdbaar.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.