Site Overlay
Paling invriezen

Paling invriezen

Paling invriezen, en dan maakt het eigenlijk niets uit of het verse paling is of gerookte paling, is een goede methode om deze smaakvolle vissoort langer houdbaar te maken.

We krijgen ook de vraag of je paling levend kunt invriezen, want deze vissoort blijft natuurlijk na het vangen vaak erg lang in leven, omdat paling ook buiten water kan ademen.

Omdat de meeste paling in gronderige binnenwateren wordt gevangen, is bewaren vaak een probleem. De vis kun je beter in dat geval strippen voordat je de paling invriest. Het antwoord op de vraag is dus nee.

Hoe Paling invriezen?

Wel moeten hier verschil maken tussen verse paling en gerookte paling.Verse paling moet eerst worden schoon gemaakt, en kan eventueel in stukken gesneden worden. De verse vis moet dan droog gedept worden en verpakt worden.Daarna kan de verse paling ingevroren worden.Bij gerookte paling is de vis eigenlijk altijd al schoon gemaakt, en is de onderstaande invriesmethode de beste.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vis
Keuken Internationaal
Trefwoord Paling invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Porties 1 Kilo
calorieën 244 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Gerookte paling

Instructies

  1. De gerookte paling is vaak al vacuüm verpakt, en kan dan direct in de verpakking ingevroren worden.

  2. Is de vis niet vacuüm verpakt, kun je dit alsnog doen als je een dergelijk apparaat hebt, of anders in een diepvrieszak verpakken.

  3. Eventueel een etiket er op plakken met naam en vooral de invriesdatum.
  4. Minimaal 24 uur laten invriezen in de vriezer.

Paling ontdooien en bereiden

Paling, of deze nu vers ingevroren is of wanneer het gerookte paling is, kan het beste in de koelkast ontdooit worden.

Net als alle andere soorten ingevroren vis, want ook bij paling blijven bij deze ontdooimethode textuur en smaak het beste bewaard.

Hoe lang kun je Paling bewaren?

Gerookte paling kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren, verse paling tot 6 maanden.

Verse paling kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren, maar als de vis vacuüm verpakt is tot wel 5 dagen.

Gerookte paling kun je ook 2 dagen in de koelkast bewaren, en hier is dat als de vis vacuüm verpakt is tot wel 10 dagen.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.