Site Overlay
Paling invriezen

Paling invriezen

Paling invriezen, en dan maakt het eigenlijk niets uit of het verse paling is of gerookte paling, is een goede methode om deze smaakvolle vissoort langer houdbaar te maken.

We krijgen ook de vraag of je paling levend kunt invriezen, want deze vissoort blijft natuurlijk na het vangen vaak erg lang in leven, omdat paling ook buiten water kan ademen.

Omdat de meeste paling in gronderige binnenwateren wordt gevangen, is bewaren vaak een probleem. De vis kun je beter in dat geval strippen voordat je de paling invriest. Het antwoord op de vraag is dus nee.

Hoe Paling invriezen?

Wel moeten hier verschil maken tussen verse paling en gerookte paling.Verse paling moet eerst worden schoon gemaakt, en kan eventueel in stukken gesneden worden. De verse vis moet dan droog gedept worden en verpakt worden.Daarna kan de verse paling ingevroren worden.Bij gerookte paling is de vis eigenlijk altijd al schoon gemaakt, en is de onderstaande invriesmethode de beste.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vis
Keuken Internationaal
Trefwoord Paling invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Porties 1 Kilo
calorieën 244 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Gerookte paling

Instructies

  1. De gerookte paling is vaak al vacuüm verpakt, en kan dan direct in de verpakking ingevroren worden.

  2. Is de vis niet vacuüm verpakt, kun je dit alsnog doen als je een dergelijk apparaat hebt, of anders in een diepvrieszak verpakken.

  3. Eventueel een etiket er op plakken met naam en vooral de invriesdatum.
  4. Minimaal 24 uur laten invriezen in de vriezer.

Paling ontdooien en bereiden

Paling, of deze nu vers ingevroren is of wanneer het gerookte paling is, kan het beste in de koelkast ontdooit worden.

Net als alle andere soorten ingevroren vis, want ook bij paling blijven bij deze ontdooimethode textuur en smaak het beste bewaard.

Hoe lang kun je Paling bewaren?

Gerookte paling kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren, verse paling tot 6 maanden.

Verse paling kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren, maar als de vis vacuüm verpakt is tot wel 5 dagen.

Gerookte paling kun je ook 2 dagen in de koelkast bewaren, en hier is dat als de vis vacuüm verpakt is tot wel 10 dagen.

Paling langer bewaren met behulp van vacumeren.

Paling is geschikt om te vacumeren. Door paling te vacumeren wordt de versheid langer behouden en wordt de kans op bederf verminderd. In de koelkast blijft vacuümverpakte paling doorgaans tot 3 tot 4 dagen houdbaar. In de vriezer kan vacuümverpakte paling tot 6 maanden tot een jaar worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat, mits deze op de juiste manier is verpakt en opgeslagen. Zorg ervoor dat de paling volledig is afgekoeld voordat je deze vacuüm verpakt en bewaart, en dat deze goed is verpakt om luchtdicht te zijn.

Kun je paling bevroren gebruiken in gerechten?


Ja, je kunt bevroren paling gebruiken in gerechten. Bevroren paling is meestal direct na de vangst ingevroren om de versheid te behouden. Om bevroren paling te gebruiken, moet je hem langzaam in de koelkast laten ontdooien voordat je hem bereidt. Zodra de paling ontdooid is, kun je hem op verschillende manieren bereiden, zoals roken, bakken, grillen of stoven. Zorg ervoor dat je de paling grondig gaart voordat je hem consumeert om eventuele bacteriën te doden en de veiligheid te waarborgen.

Veelgestelde vragen

Kan ik verse paling invriezen?
Ja, het kan worden ingevroren om de versheid te behouden.

Moet ik de paling schoonmaken voordat ik hem invries?
Ja, het is aan te raden om de paling schoon te maken en te ontdoen van ingewanden voordat je hem invriest.

Hoe moet ik de paling verpakken voor invriezen?
Je kunt het individueel verpakken in plastic folie of in luchtdichte diepvrieszakken om vriesbrand te voorkomen.

Hoe lang kan ik paling in de vriezer bewaren?
Het kan tot 3 tot 6 maanden worden bewaard in de vriezer als hij goed is verpakt om bevriezing te voorkomen.

Kan ik gerookte paling invriezen?
Ja, gerookte paling kan ook worden ingevroren voor langdurige opslag. Zorg ervoor dat de gerookte paling goed is verpakt om de smaak te behouden.

Moet ik de paling ontdooien voordat ik hem bereid?
Ja, het wordt aanbevolen om het langzaam te ontdooien in de koelkast voordat je hem bereidt.

Kan ik paling opnieuw invriezen nadat hij is ontdooid?
Het wordt niet aanbevolen om paling opnieuw in te vriezen nadat hij volledig is ontdooid, omdat dit de kwaliteit van de vis kan aantasten. Zorg ervoor dat je alleen de hoeveelheid paling ontdooit die je nodig hebt voor één keer gebruik.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.