Site Overlay
Gedroogde Vijgen Invriezen

Gedroogde vijgen invriezen

Gedroogde vijgen invriezen is net zo goed mogelijk als het invriezen van verse vijgen. En raar maar waar, ook de bewaartijd is hetzelfde.

Toch zit er wel wat verschil tussen gedroogde en verse vijgen, en dat is toch wel vooral de smaak. Maar dat staat meer los van het invriezen, want dat verschil in smaak er er altijd al.

Waarom de gedroogde variant invriezen? Ja, je hebt helemaal gelijk want in het keukenkastje zijn gedroogde vijgen ongeveer 8 maanden houdbaar. Het gaat hierbij vooral om grotere hoeveelheden invriezen, en als het na bijvoorbeeld 7 maanden nog steeds in de kast ligt, kun je er de vijgen weer heel wat maanden bij bewaren door het in te vriezen.

Hoe gedroogde vijgen invriezen?

Gedroogde vijgen invriezen is erg gemakkelijk, want als deze in een gesloten plastic verpakking zitten, kun je het zo invriezen.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Fruit
Keuken Internationaal
Trefwoord Gedroogde vijgen invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 260 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Gedroogde vijgen

Instructies

  1. Zijn de gedroogde vijgen niet in een gesloten plastic verpakking verpakt, moet je de vijgen in diepvriesbak of diepvrieszak verpakken en luchtdicht afsluiten.

  2. Eventueel kun je er nog een etiket opplakken, met naam en invriesdatum.

  3. 24 uur in de vriezer laten invriezen.

Gedroogde vijgen ontdooien en bereiden

Gedroogde vijgen bij voorkeur in de koelkast ontdooien. Dit gaat langzamer dan het ontdooien bij kamertemperatuur.

Door het langzame ontdooien blijven de gedoogde vruchten lekkerder, en blijft de textuur goed.

Mocht je de vijgen in een gerecht willen verwerken dat verhit wordt, niet een salade dus, dan kun je de gedroogde vijgen bevroren toevoegen.

Hoe lang kun je gedroogde vijgen bewaren?

Gedroogde vijgen kun je 8 maanden in de vriezer bewaren.

Bij kamertemperatuur kun je gedroogde vijgen 6 tot 9 maanden bewaren, mits de gedroogde vruchten luchtdicht verpakt zijn, bijvoorbeeld in de originele verpakking.

Is de verpakking open, dan zijn de vruchten nog minimaal 2 tot 3 maanden houdbaar in de koelkast.

Gedroogde vijgen langer bewaren met behulp van vacumeren.

Het vacuümverpakken van deze vijgen kan helpen om ze langer vers te houden door lucht en vocht buiten te sluiten, waardoor de kans op bederf wordt verminderd.

Door gedroogde vijgen te vacumeren, blijven ze langer houdbaar en behouden ze hun smaak en textuur beter dan wanneer ze in een niet-afgesloten verpakking worden bewaard.

Zorg ervoor dat de gedroogde vijgen volledig droog zijn voordat je ze vacumeert om te voorkomen dat er vocht in de verpakking komt, wat schimmelgroei kan veroorzaken.

Veelgestelde vragen

Kun je gedroogde vijgen invriezen?
Ja, de gedroogde vruchten kunnen worden ingevroren om hun versheid te behouden voor langdurige opslag.

Hoe moet ik gedroogde vijgen invriezen?
Plaats ze in een luchtdichte diepvrieszak of -bak voordat je ze in de vriezer legt.

Hoelang kun je gedroogde vijgen in de vriezer bewaren?
Ze vijgen kunnen tot 6 tot 12 maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat.

Moet ik gedroogde vijgen ontdooien voordat ik ze gebruik? Je kunt gedroogde vijgen direct uit de vriezer gebruiken in gerechten zoals smoothies, gebak of muesli zonder ze eerst te ontdooien.

Kun je bevroren gedroogde vijgen direct eten?
Hoewel je ze technisch gezien direct uit de vriezer kunt eten, kan de textuur wat harder zijn. Het kan prettiger zijn om ze eerst te laten ontdooien voor een zachtere textuur.

Kun je gedroogde vijgen opnieuw invriezen nadat ze zijn ontdooid?
Het wordt niet aanbevolen om gedroogde vruchten opnieuw in te vriezen nadat ze zijn ontdooid, omdat dit de textuur en smaak kan beïnvloeden.

Kun je gedroogde vijgen invriezen om ze langer houdbaar te maken?
Ja, invriezen is een uitstekende manier om gedroogde vijgen langer houdbaar te maken en hun versheid te behouden voor toekomstig gebruik.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.