Site Overlay
Geitenkaas invriezen

Geitenkaas invriezen

Geitenkaas invriezen, daar zou je natuurlijk niet snel opkomen, maar het is goed mogelijk. Daardoor kun je deze kaas eigenlijk heel simpel langer houdbaar maken.

Wel moet je er rekening mee houden dat textuur en smaak ietwat kunnen veranderen.

Hoe Geitenkaas invriezen?

Geitenkaas invriezen, en dat is eigenlijk van toepassing op de meeste zachte en vaak witte kaassoorten, kun je met niet al te grote stukken doen.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Kaas
Keuken Internationaal
Trefwoord geitenkaas invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 364 kcal

Ingrediënten

  • 250 Gram Geitenkaas

Instructies

  1. Snij de kaas in stukken van maximaal 300 gram. Of in plakken snijden, kleiner is beter.

  2. Kaas in vershoudfolie wikkelen, of in de originele verpakking laten.

  3. Luchtdicht verpakken in diepvrieszakken, en voorzien van etiket met naam en datum.

  4. In de vriezer leggen en daar minimaal 24 uur laten invriezen.

Geitenkaas ontdooien en bereiden

Geitenkaas direct verwarmen in een gerecht, of langzaam in de koelkast ontdooien.

Hoe lang kun je geitenkaas bewaren?

Geitenkaas kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Aangebroken verpakkingen geitenkaas kun je nog 4 tot 5 dagen bewaren in de koelkast, mits de houdbaarheidsdatum niet wordt overschreden. Kijk bij nog gesloten verpakkingen op de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Geitenkaas langer bewaren met behulp van vacumeren.

Het vacuümverpakken van deze kaas kan helpen om het langer vers te houden en de kans op bederf te verminderen.

In de koelkast kan vacuümverpakte geitenkaas doorgaans tot 2 tot 3 weken worden bewaard, in vergelijking met ongeveer 1 week voor niet-vacuümverpakte geitenkaas. In de vriezer kan vacuümverpakte geitenkaas tot 6 maanden tot een jaar worden bewaard, terwijl niet-vacuümverpakte geitenkaas vaak niet goed invriest vanwege de textuur en kan resulteren in een korrelige of droge kaas na ontdooien.

Zorg ervoor dat dekaas goed is verpakt en volledig vacuüm is gezogen om de beste resultaten te behalen bij het bewaren in de koelkast en vriezer. Label de verpakking ook met de datum van vacuümverpakking, zodat je weet hoelang het al is bewaard.

Veelgestelde vragen

Kan ik geitenkaas invriezen?
Ja, je kunt deze kaassoort invriezen om het langer te bewaren.

Welke soorten geitenkaas kunnen worden ingevroren?
Zachte kazen zijn het meest geschikt om in te vriezen. Harde geitenkazen, zoals gerijpte geitenkaas, kunnen ook worden ingevroren, maar de textuur kan enigszins veranderen.

Moet ik geitenkaas voorbereiden voordat ik het invries?
Het is niet nodig om de kaas voor te bereiden voordat je het invriest. Je kunt het gewoon in zijn originele verpakking laten zitten of het overbrengen naar een luchtdichte diepvrieszak of -bak.

Hoe lang kan ik geitenkaas invriezen?
Het kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Na deze periode kan de kwaliteit van de kaas achteruitgaan.

Hoe ontdooi ik geitenkaas?
Om de kaas te ontdooien, plaats je het gewoon in de koelkast en laat je het langzaam ontdooien gedurende enkele uren of ‘s nachts. Vermijd het gebruik van de magnetron, omdat dit de textuur van de kaas kan beïnvloeden.

Kan ik ingevroren geitenkaas gebruiken in gerechten?
Ja, ingevroren kaas kan worden gebruikt in gerechten zoals salades, pasta’s, ovenschotels en op pizza’s. De kaas kan wat zachter worden na het invriezen, maar de smaak blijft behouden.

Moet ik ingevroren geitenkaas opnieuw invriezen?
Het wordt niet aanbevolen om ingevroren kaas opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal is ontdooid. Dit kan de textuur en smaak van de kaas verder beïnvloeden en de kwaliteit verminderen. Het is het beste om alleen de hoeveelheid geitenkaas te ontdooien die je nodig hebt voor een enkele keer gebruik.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier overstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept