Site Overlay
Gorgonzola invriezen

Gorgonzola invriezen

Gorgonzola invriezen, of je nu een echte kaasliefhebber bent of dat je af en toe van een heerlijk stukje gorgonzola geniet, je wilt natuurlijk dat je kaas zo lang mogelijk vers blijft.

Het is een heerlijke Italiaanse blauwaderkaas met een unieke smaak en romige textuur. Het is dan ook zonde om deze kaas te laten bederven als je hem niet op tijd kunt opeten.

Hoe gorgonzola invriezen?

Bij gorgonzola invriezen is het belangrijk om de juiste stappen te volgen om de kwaliteit van de kaas te behouden.
Gang Kaas
Keuken Italiaans
Trefwoord Gorgonzola invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Porties 1 Portie
calorieën 360 kcal

Ingrediënten

 • 1 Stuk gorgonzola

Instructies

 1. Snij de gorgonzola in handige porties of laat hem in zijn originele vorm, afhankelijk van je voorkeur. Het is echter handig om de kaas in kleinere porties te verdelen, zodat je alleen hoeft te ontdooien wat je nodig hebt.
 2. Verpak de kaas luchtdicht om te voorkomen dat er lucht of vocht bij komt. Je kunt speciale diepvrieszakjes of diepvriesfolie gebruiken. Zorg ervoor dat je alle lucht eruit perst voordat je de verpakking sluit.

 3. Label de verpakking met de datum van invriezen. Dit helpt je bij het bijhouden van de bewaartijd en zorgt ervoor dat je altijd de oudste als eerste gebruikt.
 4. Plaats de kaas in de vriezer op een plek waar de temperatuur constant is. Dit zorgt voor een optimale bewaarkwaliteit.

Gorgonzola ontdooien en bereiden

Wanneer je besluit om de ingevroren gorgonzola te gebruiken, is het belangrijk om de juiste methoden te volgen om de kaas veilig te ontdooien en te bereiden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Haal de kaas uit de vriezer en plaats deze in de koelkast. Laat de kaas langzaam ontdooien gedurende enkele uren of zelfs een nacht.
 2. Zorg ervoor dat je de ontdooide kaas binnen 3 tot 4 dagen gebruikt. Dit is de aanbevolen periode waarin de kaas zijn optimale smaak en kwaliteit behoudt.

Het is belangrijk op te merken dat gorgonzola na het ontdooien niet geschikt is om opnieuw in te vriezen. Het is daarom aan te raden om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je daadwerkelijk van plan bent te gebruiken.

Hoe lang kun je gorgonzola bewaren?

De houdbaarheid na invriezen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de kaas en de juiste bewaarmethoden. Over het algemeen kun je ingevroren gorgonzola tot wel 3 maanden bewaren zonder significante veranderingen in smaak en textuur.

Na het ontdooien is het echter belangrijk om de gorgonzola binnen 3 tot 4 dagen te consumeren. Dit zorgt ervoor dat de kaas vers blijft en zijn optimale kwaliteit behoudt.

Tips voor het invriezen en bewaren

Naast het invriezen en ontdooien van gorgonzola zijn er enkele algemene tips die je kunt volgen om de versheid en kwaliteit van de kaas te behouden, zelfs als je het niet invriest. Hier zijn een paar handige tips:

 1. Bewaar het altijd in de koelkast, in een goed afgesloten verpakking om te voorkomen dat de kaas uitdroogt of geuren van andere voedingsmiddelen absorbeert.
 2. Wikkel de kaas in vetvrij papier voordat je het in de koelkast plaatst. Dit helpt bij het absorberen van overtollig vocht en houdt de kaas langer vers.
 3. Als je merkt dat de kaas enigszins uitdroogt, kun je een vochtige doek of keukenpapier in de verpakking leggen om het vochtgehalte te behouden.
 4. Gebruik altijd schone messen en snijplanken bij het snijden van gorgonzola om kruisbesmetting te voorkomen.

Door deze eenvoudige bewaartips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je gorgonzola altijd vers en smakelijk blijft, of je het nu invriest of niet.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.