Site Overlay
Palmkool invriezen

Palmkool invriezen

Palmkool invriezen is vergelijkbaar met het invriezen van boerenkool, Maar waarom is dit eigenlijk zo?

De groente palmkool heeft best wel veel van de boerenkool weg, het enige verschil is eigenlijk dat de bladeren van de palmkool wat rustiger en platter zijn.

De palmkool heeft zijn naam van de bladeren, deze groeien namelijk sterk omhoog, dus net zo als de bladeren van een palmboom.

De palmkool is een groentesoort die bij ons in Nederland nog niet al te bekend is, maar dit zal zeker in de volgende jaren nog wel een keer veranderen.

Hoe Palmkool invriezen?

Het invriezen van de palmkool is eigenlijk simpel, maar je moet natuurlijk ook wel hier op een paar dingen letten.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Groente
Keuken Internationaal
Trefwoord Palmkool invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 33 kcal

Ingrediënten

 • 1 Kilo Palmkool

Instructies

 1. Was de palmkool als eerste onder koud water uit de kraan af.
 2. Pak een stuk keukenpapier en dep de palmkoolbladeren goed af zodat deze dus niet meer nat of vochtig zijn.

 3. Je kunt nu de bladeren heel laten of deze in stukken snijden en in een diepvrieszak, afsluitbare diepvriesbak, of vacuümzak doen.

 4. Leg de diepvrieszak of diepvriesbak met de bladeren nu in de vriezer, bij voorkeur kun je deze natuurlijk ook in het vriesvak leggen.

 5. Laat de palmkool minimaal 24 uur in de vriezer.

Palmkool ontdooien en bereiden

Als je de palmkool wilt bereiden, dan kun je deze het beste in de koelkast laten ontdooien. In de koelkast kan de kool namelijk langzaam ontdooien. Hierdoor blijft de kwaliteit en de smaak van de groente beter.

Hoe lang kun je Palmkool bewaren?

Als je de palmkool in de koelkast wil bewaren, dan kun je deze maximaal 2 tot 3 dagen bewaren.

Wordt de palmkool in de vriezer bewaart, dan kun je met een houdbaarheid van maximaal 6 tot 8 maanden rekenen.

Palmkool langer bewaren met behulp van vacumeren.

 1. Spoel de groente grondig af onder koud stromend water om eventuele vuilresten te verwijderen.
 2. Snij het indien nodig in kleinere stukken of laat het in zijn geheel, afhankelijk van je voorkeur.
 3. Plaats de palmkool in geschikte vacuümzakken. Zorg ervoor dat de palmkool gelijkmatig wordt verdeeld over de verpakking en dat er niet te veel ruimte overblijft om luchtinsluiting te minimaliseren.
 4. Sluit de vacuümzakken volgens de instructies van het vacumeerapparaat.
 5. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zakken verwijderen.
 6. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zakken of goed af.
 7. Bewaar de vacuümverpakte palmkool in de koelkast voor een langere houdbaarheid.

Door het vacuüm verpakken van de palmkool wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor de kans op bederf wordt verminderd en de groente langer vers blijft. Let op dat de smaak en textuur van de palmkool behouden blijven na vacumeren. Verbruik de palmkool binnen een redelijke tijd na vacumeren voor de beste kwaliteit.

Kun je palmkool bevroren gebruiken in gerechten?


Ja, je kunt bevroren palmkool gebruiken in gerechten. Net als andere bevroren groenten worden bevroren palmkoolbladeren meestal geoogst op hun hoogtepunt van versheid en vervolgens snel ingevroren om hun smaak en voedingsstoffen te behouden. Je kunt bevroren palmkool gebruiken in soepen, stoofschotels, roerbakgerechten en andere recepten waarin je normaal gesproken verse palmkool zou gebruiken. Houd er rekening mee dat bevroren palmkool mogelijk iets sneller gaar wordt dan verse palmkool, dus pas de kooktijd indien nodig aan. Over het algemeen zijn bevroren groenten een handige en voedzame optie voor verschillende gerechten.

Veelgestelde vragen

Kan ik palmkool invriezen?
Ja, palmkool kan worden ingevroren om de versheid te behouden voor toekomstig gebruik.

Hoe bereid ik palmkool voor op invriezen?
Was de palmkool grondig en verwijder eventuele beschadigde bladeren. Snijd de palmkool indien nodig in stukken of repen.

Moet ik de palmkool blancheren voordat ik het invries?
Het wordt aanbevolen om de palmkool kort te blancheren voordat je het invriest. Dit helpt de kleur, textuur en voedingsstoffen te behouden.

Hoe moet ik de palmkool blancheren?
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de palmkool toe. Laat het een paar minuten koken tot de bladeren helder groen zijn. Haal de palmkool eruit en dompel het direct onder in ijswater om het kookproces te stoppen.

Hoe moet ik de palmkool na het blancheren invriezen?
Dep de palmkool droog en verdeel het in porties die geschikt zijn voor jouw gebruik. Plaats de porties in luchtdichte diepvrieszakjes of bakjes.

Hoe lang kan ik ingevroren palmkool bewaren?
Ingevroren palmkool blijft doorgaans tot 8-12 maanden goed als het correct wordt bewaard.

Hoe ontdooi ik ingevroren palmkool?
Haal de benodigde hoeveelheid palmkool uit de vriezer en laat het langzaam ontdooien in de koelkast of gebruik het direct in gekookte gerechten zonder te ontdooien.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.