Site Overlay
Goulash invriezen

Goulash invriezen

Goulash invriezen is net als bij veel andere stoofschotels goed mogelijk, en eigenlijk gewoon een ideale manier om de goulash langer houdbaar te maken.

Daarbij maakt het vanzelfsprekend niets uit of je alleen een restje wilt invriezen, of gewoon een grote pan goulash wilt maken speciaal om het gerecht voor laten te gebruiken.

Daarbij maakt het bovendien niet veel uit of je het gerecht inclusief rijst wilt invriezen, of puur de goulash. Hoewel de rijst wel een andere houdbaarheid heeft, daar moet je dan wel op letten.

Hoe Goulash invriezen?

Bij goulash invriezen kun je het beste het gerecht zonder rijst invriezen. Rijst heb je immers snel gemaakt en is in droge vorm veel langer houdbaar.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord goulash invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 204 kcal

Ingrediënten

 • 1 Kilo Goulash

Instructies

 1. Haal eventuele laurierblaadjes uit de goulash en laat het gerecht tot op minimaal kamertemperatuur afkoelen.

 2. Verpak het gerecht in diepvriesbakken of diepvrieszakjes.

 3. Plaats er een etiket op met naam en invriesdatum van het gerecht.

 4. Laat de goulash minimaal 24 uur invriezen.

Goulash ontdooien en bereiden

Goulash kun je op twee verschillende manier gebruiken uit de vriezer.

Natuurlijk allereerst rustig laten ontdooien in de koelkast.

De tweede methode is direct vanuit de vriezer opwarmen in magnetron, airfryer of in een pan.

Zorg er wel voor dat je het gerecht niet te snel opwarmd. Dan kan de saus gaan schiften.

Hoe lang kun je goulash bewaren?

Goulash kun je in de vriezer drie tot vijf maanden bewaren. Kijk wel uit voor vriesbrand, want rundvlees is wat dat betreft best wel kwetsbaar.

In de koelkast kun je goulash nog één tot twee dagen goed houden, maar de smaak is één dag in de koelkast het lekkerste.

Goulash langer bewaren met behulp van vacumeren.

Het vacuüm verpakken van goulash zonder een container maar in een vacuümzak is mogelijk. Hier zijn de stappen om goulash langer vers te houden met behulp van vacumeren:

 1. Laat de goulash volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
 2. Schep de goulash in een geschikte vacuümzak en zorg ervoor dat de zak niet te vol is om morsen tijdens het vacuümproces te voorkomen.
 3. Sluit de vacuümzak volgens de instructies van het apparaat en zorg ervoor dat deze goed is afgesloten.
 4. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zak verwijderen.
 5. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zak goed af.
 6. Bewaar de vacuüm verpakte goulash in de koelkast of vriezer om deze langer vers te houden.

Door het vacuüm verpakken van de goulash wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor oxidatie wordt verminderd en de goulash langer vers blijft. Let op dat het vacuümproces de smaken en texturen van de goulash niet beïnvloedt, maar juist helpt om de kwaliteit te behouden.

Kun je gouash bevroren gebruiken?


Ja, je kunt bevroren goulash gebruiken in recepten. Het bevroren houden van goulash kan een handige manier zijn om het langer te bewaren en gemakkelijk te kunnen gebruiken wanneer je het nodig hebt. Wanneer je bevroren goulash gebruikt, moet je wellicht de kooktijd iets aanpassen, aangezien bevroren gerechten over het algemeen langer duren om volledig op te warmen en te gaar te worden. Zorg er ook voor dat je de goulash grondig verwarmt om ervoor te zorgen dat het veilig is om te consumeren. Over het algemeen kun je bevroren goulash op dezelfde manier gebruiken als verse goulash in recepten.

Veelgestelde vragen

Kan ik goulash invriezen?
Ja, goulash kan uitstekend worden ingevroren. Het is een gerecht dat zich goed leent voor invriezen en opnieuw verwarmen.

Hoe lang kan ik goulash in de vriezer bewaren?
Over het algemeen kun je goulash tot ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren en nog steeds goede kwaliteit behouden.

Moet ik de goulash laten afkoelen voordat ik het invries?
Ja, het is het beste om de goulash eerst volledig te laten afkoelen voordat je het in de vriezer plaatst. Dit helpt om condensatie te voorkomen en de vorming van ijskristallen te minimaliseren.

Wat is de beste manier om goulash in te vriezen?
Verdeel de goulash in porties die je normaal gesproken zou willen eten en plaats deze in luchtdichte diepvriescontainers of diepvrieszakken. Zorg ervoor dat je de lucht eruit drukt om vriesbrand te voorkomen.

Moet ik iets speciaals doen bij het ontdooien van goulash?
Het beste is om de goulash langzaam in de koelkast te laten ontdooien. Hierdoor kan het gelijkmatig ontdooien en behoudt het de beste kwaliteit.

Kan ik goulash na het ontdooien opnieuw invriezen?
Het wordt niet aanbevolen om goulash opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal ontdooid is, omdat dit de kwaliteit van het gerecht kan verminderen en het risico op bacteriële groei kan vergroten.

Hoe kan ik goulash het beste opwarmen na het ontdooien?
Goulash kan eenvoudig worden opgewarmd op het fornuis, in de magnetron of in de oven. Zorg ervoor dat het volledig is opgewarmd tot een veilige eettemperatuur van minstens 74°C om eventuele bacteriën te doden.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.