Site Overlay
Habanero invriezen

Habanero invriezen

Habanero invriezen, misschien heb je altijd gedacht dat niet mogelijk zou zijn vanwege de scherpte, is dus goed mogelijk.

Je kunt de vruchten zelfs geheel invriezen, maar je kunt ze ook eerst schoonmaken, snijden , en daarna per portie verpakt invriezen. Je kunt het eigenlijk vergelijken met paprika, en dat kun je ook invriezen.

Nu zul je misschien denken dat de smaak verloren gaat, of dat de habanero na het invriezen een stuk minder scherp is geworden, maat niets is minder waar.

Deze bewaarmethode is vooral handig als je een grotere hoeveelheid habanero hebt gekocht. Alleen denk er wel aan dat je het per portie verpakt invriest. Dus de hoeveelheid die je nodig hebt in een zakje of bakje doen.

Want ook habanero kun je geen tweede keer invriezen, nadat het ontdooit geweest is.

Overigens moet je wel verse habanero kopen als je deze wilt invriezen. Je herkent een verse habanero aan de frisse kleur, moet stevig aanvoelen, en mag niet rimpelig zijn.

Hoe Habanero invriezen?

We zijn zelf voorstander van een hele habanero invriezen, omdat je vaak dan meteen de juiste hoeveelheid hebt. Een habanero weegt doorgaans 10 tot 20 gram.Vanzelfsprekend kun je het ook vooraf schoonmaken en in stukjes snijden. En invriesmethode blijft hetzelfde.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Groente
Keuken Internationaal
Trefwoord Habanero invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 18 kcal

Ingrediënten

  • 1 Habanero

Instructies

  1. De habanero goed wassen, en verder niet in stukken snijden, en ook niet het steeltje verwijderen.
  2. Droog deppen, en verpakken in een diepvrieszak. De zak luchtdicht afsluiten. Je kunt meerdere ook in een diepvriesbak verpakken, maar zorg er dan voor de ze elkaar niet raken. Dit voorkomt schade na het ontdooien.

  3. In de vriezer leggen en 24 uur laten invriezen.

Habanero ontdooien en bereiden

De habanero bij voorkeur in de koelkast laten ontdooien. Als de vrucht ontdooit is kun je deze op de gebruikelijke manier schoonmaken.

Heb je de habanero in stukjes gesneden, dan kun je deze zonder te ontdooien in een gerecht verwerken.

Hoe lang kun je habanero bewaren?

Habanero kun je het beste op een koele plek, maar dat hoeft niet de koelkast te zijn. Ongeveer 12 graden is de beste bewaartemperatuur, dus de koelkast is wat te koud.

Bij deze temperatuur kan het ongeveer een week bewaard worden.

Ingevroren kun je habanero tot wel 8 maanden in de vriezer bewaren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.