Site Overlay
Ham invriezen

Ham invriezen

Ham invriezen is natuurlijk mogelijk, zowel de vleeswaren als een hele rauwe ham of gebakken ham. Ook gekookte ham kan ingevroren worden.

Natuurlijk moeten we er dan wel bij vermelden dat het verder niet veel uitmaakt om wat voor een soort ham het gaat. Want er zijn veel verschillende soorten.

Ook de vorm van invriezen is niet van belang, Je kunt plakjes, blokjes, schijven, of een hele ham invriezen. Bij dit laatste moet je er wel op toezien dat de ham volledig invriest, en dit duurt langer als bij plakjes of blokjes.

Hoe ham invriezen invriezen?

Bij een hele ham moet je de ham vooral goed inpakken voordat je deze kunt invriezen.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Ham invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag 12 uur
Totale tijd 1 dag 12 uur 15 minuten
Porties 1 Ham
calorieën 145 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram Ham

Instructies

  1. De ham eventueel verdelen in blokjes of plakken.
  2. Blokjes of plakken in diepvriesbakken of diepvrieszakken doen. Een hele ham kun je of in een grote diepvriesbak doen, of verpakken in vershoudfolie en daarna in een grote diepvrieszak.

  3. Vergeet het label niet met naam en datum

  4. Minimaal 24 uur invriezen, bij een grote ham kan langer nodig zijn.

Ham ontdooien en bereiden

Blokjes ham hoef je niet eerst te ontdooien als je deze bijvoorbeeld wilt toevoegen aan macaroni of een andere gerecht dat verwarmd moet worden.

Plakjes ham of een hele ham, kun je het beste langzaam ontdooien in de koelkast.

Een hele ham kun je pas bakken als de hele ham ontdooit is.

Hoe lang kun je ham bewaren?

Ham kun je doorgaans drie maanden in de vriezer bewaren. Hier maakt het niet uit of het blokjes zijn, pakken, of een hele ham.

Ook gebakken ham kan nog drie maanden in de vriezer bewaard worden.

Ham als vleeswaren, kun je doorgaans 3 tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Maar dan moet het wel verpakt zijn in een afgesloten verpakking.

Blokjes en een hele hma kun je ongeveer 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

Let wel goed op, want deze vleessoort staat er bekend om dat het snel kan bederven. Ziet het vlees er wat groenig uit, dan niet eten.

Ook als het vreemd begint te ruiken moet je het risico niet nemen.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.