Site Overlay
Haring Invriezen

Haring invriezen

Haring invriezen? Ja hoor, dat is heel goed mogelijk. Zo kun je langer genieten van de echte Hollandse nieuwe, en dus ook in de winter van redelijk verse haring genieten.

We spreken altijd over verse haring, in veel gevallen is de verse haring in feite haring die al eens is ingevroren. En dat niet alleen maar om haring langer houdbaar te maken, maar omdat de wet dat vereist.

Invriezen kan echter zowel bij verse haring als bij reeds eerder ingevroren haring.

Hoe haring invriezen?

Haring invriezen kan dus, maar de smaak is wel minder dan bij de verse haring die je op de markt koopt. Dit smaakverschil is minder zolang de haring maar vers is bij het invriezen.

Vraag dus duidelijk bij de visboer of er inderdaad sprake van vers gevangen haring, of sprake van reeds eerder ingevroren vis.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Vis
Keuken Internationaal
Trefwoord haring invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 45 kcal

Ingrediënten

  • 4 Haringen

Instructies

  1. Vraag dus om verse vis, en maak deze grondig schoon.

  2. Verpak de vis per portie in een luchtdichte diepvrieszak.

  3. Voorzie de zakken van de naam haring en de datum van invriezen.

  4. Leg de zakken in de vriezer.

Haring ontdooien en bereiden

Ontdooien is simpel. Leg de diepvrieszak op een bord en plaats dit in de koelkast, Na ongeveer 2 uur kun je de haring eten.

Hoe lang kun je haring bewaren?

Haring is in de diepvriezer tot wel zes maanden houdbaar, en dat is dus langer dan veel andere levensmiddelen. Maar er is wel een maar bij. Vette haring is korter houdbaar, tot ongeveer drie maanden. Magere haring dus tot zes maanden.

Hollandse nieuwe is twee dagen houdbaar in de kolekast. Ontdooide haring moet eigenlijk zo snel mogelijk worden gegeten, dus zeg maar dezelfde dag.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.