Site Overlay
Kerriesoep invriezen

Kerriesoep invriezen

Kerriesoep invriezen is mogelijk, maar bij soep waarin melkproducten of kokosmelk verwerkt worden kan de smaak of textuur van de soep ietwat veranderen.

Bij dergelijke soep is vooral het ontdooien belangrijk, daar moet je dus tijdens het ontdooien wat vaker de soep doorroeren. Toch kan de soep dan nog schiften.

Bij dergelijke soepen kun je waarschijnlijk beter de soep niet invriezen, maar bij alle andere soepen is het invriezen een prima manier om de soep langer houdbaar te maken.

Of je kunt de soep zonder melkproducten of kokosmelk invriezen en dit pas na het ontdooien toevoegen.

Hoe Kerriesoep invriezen?

Kerriesoep invriezen kan dus, maar bij onderstaande manier gaan we uit van een soep zonder melk. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Soep
Keuken Internationaal
Trefwoord Kerriesoep Invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Vriestijd 1 dag
Porties 4 Personen
calorieën 35 kcal

Ingrediënten

  • 1 Liter Kerriesoep

Instructies

  1. De soep helemaal laten afkoelen tot op kamertemperatuur.
  2. De soep verpakken in diepvriesbakken en voorzien van label met naam en datum.

  3. Luchtdicht afsluiten en 24 uur laten invriezen.

Mij Hoe ik kerriesoep invries?

Kerriesoep invriezen doe ik altijd met veel plezier en zorg. Na het maken van een grote pan van mijn favoriete kerriesoep, wil ik er zeker van zijn dat ik op een later moment nog steeds van die heerlijke smaak kan genieten. De geur van de kruiden, de romigheid van de soep en de subtiele warmte die het geeft, maken het de perfecte maaltijd voor koude dagen. Het invriezen van de soep is niet alleen praktisch, maar ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat er altijd een smakelijke maaltijd binnen handbereik is.

Als ik mijn kerriesoep invries, zorg ik ervoor dat deze eerst volledig is afgekoeld. Dit is belangrijk om de vorming van ijs en condensatie te voorkomen, wat de textuur en smaak van de soep kan beïnvloeden. Ik verdeel de afgekoelde soep vervolgens in porties, zodat ik precies de hoeveelheid kan ontdooien die ik nodig heb. Vaak gebruik ik luchtdichte vriesbakjes of stevige diepvrieszakken die ik goed afsluit om vriesbrand te voorkomen. Het labelen van de bakjes met de datum helpt me om de versheid in de gaten te houden.

Het fijne aan het invriezen van kerriesoep is dat de smaken na verloop van tijd nog beter lijken te worden. Wanneer ik een portie ontdooi en opwarm, wordt mijn keuken weer gevuld met die verrukkelijke geur van kerrie en kruiden. Het is alsof ik de soep net vers heb gemaakt. Bovendien is het een enorme tijdsbesparing op drukke dagen. Na een lange dag werken hoef ik alleen maar een bakje soep uit de vriezer te halen, op te warmen en te genieten. Zo kan ik op elk moment genieten van een huisgemaakte, voedzame maaltijd zonder veel moeite.

Kerriesoep ontdooien en bereiden

Kerriesoep altijd in de koelkast laten ontdooien. Eventueel, voor zover dat gaat, regelmatig omroeren tijdens het ontdooien.

De soep niet meer laten koken, maar op een zacht vuur tegen het kookpunt aan verwarmen, ook weer met regelmatig omroeren.

Hoelang kun je kerriesoep bewaren?

Kerriesoep kun je in de vriezer tot maximaal drie maanden bewaren.

In de koelkast kun je de soep nog tot 2 dagen bewaren, ontdooide soep kun je het beste dezelfde dag warm maken en eten.

Kerriesoep langer bewaren met behulp van vacumeren.

Kerriesoep is over het algemeen niet geschikt om te vacumeren vanwege de vloeibare aard ervan. Vacuümverpakking kan moeilijk zijn bij vloeibare gerechten vanwege het risico op lekken en morsen tijdens het vacuümproces. Bovendien kan het vacuümproces de textuur van de soep veranderen.

In plaats daarvan kun je de soep het beste bewaren in luchtdichte bakjes of diepvrieszakken. In de koelkast blijft kerriesoep doorgaans 3 tot 4 dagen goed. Als je het in de vriezer bewaart, kan kerriesoep tot 2 tot 3 maanden worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat, zolang het goed is afgesloten om bevriezing en vriesbrand te voorkomen.

Zorg er bij het bewaren van de soep in de vriezer voor dat de soep volledig is afgekoeld voordat je hem invriest. Je kunt de soep ontdooien in de koelkast voordat je hem opnieuw opwarmt voor consumptie.

Mij Mijn advies en tips?

  1. Voordat je begint met invriezen, moet je de kerriesoep volledig laten afkoelen. Warme soep in de vriezer kan zorgen voor ijsvorming en dat kan de smaak en textuur van je soep verpesten. Zet de pan even op een koele plek en ga ondertussen wat anders doen, zoals het opruimen van de keuken.
  2. In plaats van een grote bak vol soep in te vriezen, kun je beter de soep in porties verdelen. Gebruik bijvoorbeeld kleine diepvriesbakjes of ziplock zakjes. Zo kun je precies de hoeveelheid ontdooien die je nodig hebt, zonder dat je telkens de hele partij hoeft te laten ontdooien.
  3. Zorg ervoor dat je stevige diepvriesbakjes of zakjes gebruikt die goed afsluiten. Niets is zo vervelend als soep die in je vriezer lekt of uitdroogt. Dubbel check altijd of de verpakking echt goed dicht zit voordat je het in de vriezer legt.
  4. Vergeet niet om de bakjes of zakjes te labelen met de datum en de inhoud. Zo weet je precies wat erin zit en hoelang het al in de vriezer ligt. Het is makkelijk om te vergeten wat je precies hebt ingevroren, vooral als het een tijdje geleden is.
  5. Als je kerriesoep zuivelproducten zoals room of yoghurt bevat, is het beter om deze pas toe te voegen na het ontdooien en opwarmen. Zuivel kan namelijk schiften bij het invriezen, wat de textuur van je soep kan beïnvloeden. Voeg de room of yoghurt toe nadat je de soep weer hebt opgewarmd.
  6. Dit is een leuke en handige tip. Giet je kerriesoep in siliconen muffinvormpjes en laat ze in de vriezer hard worden. Als ze eenmaal bevroren zijn, kun je de ‘soepmuffins’ eruit halen en in een diepvrieszakje doen. Zo heb je altijd een handig formaat voor porties bij de hand.
  7. Haal de soep een dag van tevoren uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien. Dit zorgt ervoor dat de soep langzaam en gelijkmatig ontdooit, wat de smaak en textuur ten goede komt. Heb je haast? Dan kun je de soep au bain-marie ontdooien of voorzichtig in de magnetron.
  8. Sommige kruiden en specerijen kunnen hun smaak verliezen of veranderen tijdens het invriezen. Proef je kerriesoep na het opwarmen en voeg eventueel extra kruiden toe om de smaak weer op peil te brengen. Een beetje extra kerriepoeder of verse koriander kan wonderen doen.

Veelgestelde vragen

Kan ik kerriesoep invriezen?
Ja, soep kan worden ingevroren voor toekomstig gebruik.

Hoe moet ik kerriesoep invriezen?
Laat de soep volledig afkoelen voordat je hem in geschikte diepvriesbakken of diepvrieszakken giet. Zorg ervoor dat je de soep goed afsluit voordat je hem in de vriezer plaatst.

Hoelang kan ik ingevroren kerriesoep bewaren?
Over het algemeen kun je ingevroren soep tot ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Na verloop van tijd kan de kwaliteit echter achteruitgaan.

Hoe ontdooi ik ingevroren kerriesoep?
Het beste is om de ingevroren soep langzaam te laten ontdooien in de koelkast gedurende enkele uren of ‘s nachts. Je kunt ook de ontdooide soep zachtjes verwarmen op het fornuis of in de magnetron.

Kan ik kerriesoep opnieuw invriezen na ontdooien?
Het wordt over het algemeen afgeraden om voedsel opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal is ontdooid, omdat dit de kwaliteit kan beïnvloeden en het risico op bacteriële groei kan verhogen.

Moet ik iets toevoegen aan de kerriesoep voordat ik hem invries?
Als je van plan bent om de soep opnieuw op te warmen na het ontdooien, hoef je meestal niets extra’s toe te voegen. Als je echter denkt dat de soep te dik is geworden na het ontdooien, kun je wat extra bouillon of water toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.

Is de textuur van kerriesoep hetzelfde na het invriezen?
Over het algemeen behoudt deze soep na het invriezen een vergelijkbare textuur en smaak, maar soms kunnen ingrediënten zoals aardappelen en groenten iets zachter worden. Dit kan echter de algemene kwaliteit van de soep niet significant beïnvloeden.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander lekker eten begint bij het op de jusite Manier bewaren van levensmiddelen. Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken (dus ook met het bewaren en invriezen van onder andere groente, fruit, vlees, vis, en gerechten), en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Bewaren en invriezen is over de hele wereld nagenoeg hetzelfde, maar toch soms net even anders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept