Site Overlay
Kervel Invriezen

Kervel invriezen

Kervel invriezen is een bijzonder goede bewaarmethode om het kruid langer houdbaar te maken. Eigenlijk veel beter, en minder tijdrovend dan het drogen van kervel.

Bovendien blijven textuur en smaak bij het invriezen bewaarde, terwijl dat bij drogen niet het geval is. Veel mensen vinden zelfs dat de smaak door het invriezen sterker is geworden.

En daar gaat het nu juist om, omdat je in de wintermaanden ook de smaak van kervel in je gerechten wilt proeven.

Zeker handig als kervel een keer goedkoop is, of misschien heb je zelf wel planten in moestuin of pot staan.

Hoe Kervel invriezen?

Kervel invriezen is makkelijk, maar gebruik wel alleen de mooie groen bladeren.

Gelige en bruine bladeren moet je niet invriezen.

Vries bij voorkeur in een zakje in. Omdat de hoeveelheid die je doorgaans voor een salade of een ander gerecht nodig hebt, niet bijster groot is.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Kruiden
Keuken Internationaal
Trefwoord kervel invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 236 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Kervel

Instructies

  1. Gele en minder mooie bladeren en stelen verwijderen.

  2. Kervel goed wassen, droogmaken, en fijn of grof snijden.

  3. In een diepvrieszakje doen en luchtdicht afsluiten.

  4. Vergeet niet een etiket met naam en datum, zodat je altijd weet wat het is en hoe lang het al in de vriezer ligt.

  5. 24 Uur in de vriezer leggen om in te vriezen.

Kervel ontdooien en bereiden

Kervel kun je direct uit de diepvriezer in gerechten gebruiken. Het hoeft dus niet ontdooit te worden.

Hoe lang kun je kervel bewaren?

Kervel kun je 3 tot 4 maanden bewaren in de vriezer.

Kervel, mits vers, kun je 3 tot 4 dagen bewaren in de koelkast.

Bewaar het kruid niet in een plastic zakje. Dan gaat het vrij snel zweten en rotten.

Kervel langer bewaren met behulp van vacumeren.

In de koelkast kan vacuümverpakte koriander tot wel twee weken vers blijven, terwijl het normaal gesproken maar enkele dagen zou duren als het niet vacuümverpakt zou zijn. In de vriezer kan vacuümverpakte koriander tot zes maanden tot een jaar worden bewaard, terwijl het anders slechts enkele dagen vers zou blijven in de vriezer.

Het is belangrijk om koriander goed droog te maken voordat je het vacuümverpakt om te voorkomen dat het gaat rotten. Plaats het vervolgens in een geschikte vacuümzak of -container en verzegel het zorgvuldig voordat je het in de koelkast of vriezer plaatst.

Kun je kervel bevroren gebruiken in gerechten?

Ja, je kunt bevroren kervel gebruiken in gerechten. Het behoudt over het algemeen zijn smaak en aroma goed, waardoor het een handige optie is om het hele jaar door te gebruiken, zelfs wanneer verse kervel niet beschikbaar is.

Je kunt het direct toevoegen aan warme gerechten zoals soepen, stoofschotels, sauzen en ovenschotels. Het kan ook worden gebruikt in koude gerechten zoals salades en dressings. Omdat het meestal zachter wordt wanneer het ontdooit, is het vooral geschikt voor gerechten waarin het goed kan worden opgenomen.

Het is belangrijk op te merken dat bevroren kervel mogelijk een iets zachtere textuur heeft dan verse kervel, maar de smaak blijft behouden. Over het algemeen is bevroren kervel een handige optie om bij de hand te hebben voor verschillende gerechten.

Veelgestelde vragen

Kan ik kervel invriezen?
Ja, het kan worden ingevroren om het langer te bewaren voor toekomstig gebruik.

Moet ik kervel voor het invriezen voorbereiden?
Ja, het wordt aanbevolen om dit kruid voor te bereiden voordat je het invriest. Was de kervel grondig en droog het volledig af voordat je het invriest.

Moet ik kervel blancheren voordat ik het invries?
Nee, kruiden hoeft meestal niet te worden geblancheerd voordat je het invriest. Het kan direct worden ingevroren na het wassen en drogen.

Hoe bewaar ik kervel in de vriezer?
Plaats het kruid in luchtdichte diepvrieszakken of bakken. Zorg ervoor dat je alle lucht uit de zakken drukt voordat je ze afsluit om vriesbrand te voorkomen.

Hoe lang kan ik ingevroren kervel bewaren?
Het kan ongeveer 6 tot 12 maanden worden bewaard in de vriezer, maar het is het beste om het binnen 6 maanden te consumeren voor de beste kwaliteit.

Kan ik ingevroren kervel direct gebruiken in gerechten?
Ja, het kan rechtstreeks worden toegevoegd aan warme gerechten zoals soepen, sauzen, stoofschotels en roerbakgerechten zonder het eerst te ontdooien.

Hoe kan ik ingevroren kervel ontdooien?
Als je kruiden wilt ontdooien voordat je het gebruikt, kun je het het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast. Hierdoor behoudt het zijn smaak en textuur beter dan bij snel ontdooien op kamertemperatuur.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier overstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept