Site Overlay
Kippensoep invriezen

Kippensoep invriezen

Kippensoep invriezen is, net als bij de meeste andere soorten soep, mogelijk. Maar de soep moet wel op de juiste manier worden ingevroren, en de vriezer moet minimaal min 18 of min 20 graden hebben.

Dan kan de soep best wel lang bewaard worden. En maakt het voor het invriezen niet echt uit of er stukken kip of gehaktballetjes mee ingevroren worden.

Ook is het ontdooien belangrijk, want dan mag niet bij kamertemperatuur gebeuren. Want dan kan de soep zuur worden, en kun je de kippensoep niet meer eten.

Bij soep die je kant-en-klaar koopt of uit een zakje maakt, raden we het invriezen af, omdat er ingrediënten in kunnen zitten die niet goed reageren op invriezen.

Hoe Kippensoep invriezen?

Kippensoep invriezen doe je door de afgekoelde soep te verpakken in diepvriesbakken. Diepvrieszakken zijn minder geschikt. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Soep
Keuken Internationaal
Trefwoord Kippensoep invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 36 kcal

Ingrediënten

 • 1 Liter Kippensoep

Instructies

 1. De zelf gemaakte kippensoep helemaal laten afkoelen tot op kamertemperatuur.
 2. Verpakken in diepvriesbakken en voorzien van etiket met datum en naam.

 3. Luchtdicht afsluiten en gedurende minimaal 24 uur in de vriezer invriezen.

Kippensoep ontdooien en bereiden

Kippensoep ontdooi je bij voorkeur in de koelkast.

De soep niet in een pan opwarmen voordat deze geheel ontdooid is, anders kan de soep overstuur raken, of zuur worden.

Hoelang kun je Kippensoep bewaren?

Verse kippensoep kun je doorgaans nog twee dagen in de koelkast bewaren, vanzelfsprekend afgedekt.

Soep uit een pakje of kant-en-klaar gekocht kun je 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Vers gemaakte kippensoep blijft na het invriezen ongeveer drie maanden goed in de vriezer.

Kippensoep langer bewaren met behulp van vacumeren

Het vacuüm verpakken van kippensoep kan helpen om de versheid en smaak langer te behouden. Hier zijn enkele stappen en tips om kippensoep te vacumeren:

 1. Laat de zelfgemaakte soep volledig afkoelen voordat je begint met vacumeren. Dit voorkomt condensatie in de verpakking, wat de kwaliteit van de soep kan aantasten.
 2. Verdeel de afgekoelde soep in porties die geschikt zijn voor één maaltijd. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
 3. Plaats elke portie in een vacumeerzak die geschikt is voor gebruik in de vriezer. Zorg ervoor dat de zak groot genoeg is om de soep volledig te bedekken.
 4. Volg de instructies van de fabrikant om de vacumeerzakken goed te sealen. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zak wordt verwijderd om een goede afdichting te garanderen.
 5. Label elke vacumeerzak met de inhoud en de datum waarop deze is ingevroren. Dit helpt je bij het bijhouden van de houdbaarheid van de soep.
 6. Plaats de vacumeerzakken in de vriezer en zorg ervoor dat ze plat liggen om ruimte te besparen.
 7. Om de ingevroren soep te gebruiken, laat je hem langzaam ontdooien in de koelkast. Verwarm de ontdooide soep vervolgens op een laag vuur of in de magnetron tot hij goed heet is.

Door kippensoep vacuüm te verpakken voordat je hem invriest, blijft de smaak en textuur beter behouden en kun je de soep langer bewaren voor toekomstig gebruik.

Veelgestelde vragen

Kan ik zelfgemaakte kippensoep invriezen?
Ja, zelfgemaakte soep kan goed worden ingevroren. Zorg ervoor dat de soep volledig is afgekoeld voordat je hem in de vriezer plaatst.

Hoelang kan ik kippensoep in de vriezer bewaren?
Deze soep kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder veel verlies van kwaliteit. Na deze periode kan de smaak en textuur van de soep achteruitgaan.

Moet ik kippensoep in porties invriezen?
Het is handig om de soep in individuele porties in te vriezen, zodat je alleen de hoeveelheid kunt ontdooien die je nodig hebt. Dit voorkomt dat je de hele partij moet ontdooien als je maar een kleine portie wilt gebruiken.

Kan ik kippensoep rechtstreeks vanuit de vriezer opwarmen?
Ja, je kunt deze soep rechtstreeks vanuit de vriezer opwarmen. Plaats de bevroren soep in een pan op laag vuur en laat het langzaam ontdooien en opwarmen.

Is het veilig om kippensoep in plastic bakjes in te vriezen?
Ja, het is veilig om soep in plastic bakjes in te vriezen, zolang de bakjes geschikt zijn voor invriezen. Zorg ervoor dat de Bakjess goed zijn afgesloten om vriesbrand te voorkomen.

Hoe kan ik kippensoep het beste ontdooien?
De veiligste manier om soep te ontdooien is door hem langzaam in de koelkast te laten ontdooien gedurende enkele uren of ‘s nachts. Je kunt ook een pan met water op laag vuur gebruiken om de soep langzaam te ontdooien en op te warmen.

Kan ik kippensoep opnieuw invriezen nadat het is ontdooid?
Het wordt over het algemeen afgeraden om kippensoep opnieuw in te vriezen nadat het volledig is ontdooid, omdat dit de kwaliteit van de soep kan verminderen en het risico op voedselbederf kan vergroten. Het is beter om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je van plan bent te gebruiken.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier overstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept