Site Overlay
Stoofvlees invriezen

Stoofvlees invriezen

Stoofvlees invriezen is natuurlijk mogelijk, zowel het rauwe vlees, als de stoofschotel waarin het vlees verwerkt is.

Daarbij is het wel belangrijk dat je het stoofvlees eerst wel laat afkoelen, en dat je ook niet te lang moet wachten om het gerecht in te vriezen.

Het is dus beter om het stoofgerecht niet eerst 2 dagen in de koelkast bewaard, om het vervolgens in te vriezen. Beter is dus het om het stoofvlees meteen na afkoelen, of het restje direct na de maaltijd, in te vriezen.

Hoe Stoofvlees invriezen?

Stoofvlees invriezen, de rauwe versie, door eerst het vlees droog te deppen, dan te verpakken en in te vriezen. Bij stoofpotten of stoofschotel gaat het ietwat anders. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord Stoofvlees invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 363 kcal

Ingrediënten

 • Stoofschotel voor 4 personen

Instructies

 1. Het bereide stoofvlees of de stoofschotel laten afkoelen tot op kamertemperatuur.
 2. Verpakken in diepvriesbakken, en met de deksel luchtdicht afsluiten.

 3. Etiket op de diepvriesbak plakken en daarom naam en invriesdatum schrijven.

 4. Minimaal een dag laten invriezen in de vriezer.

Stoofvlees ontdooien en bereiden

Zowel rauw stoofvlees als de stoofschotel kun je het beste eerst ontdooien in de koelkast. De structuur en smaak blijft dan beter behouden.

Na het geheel ontdooien kun je het rauwe vlees in een stoofgerecht verwerken, of de stoofschotel opwarmen in pan of magnetron.

Hoe lang kun je Stoofvlees bewaren?

Rauw stoofvlees kun je afgedekt nog twee dagen in de koelkast bewaren, of ingevroren negen maanden bewaren.

Is het stoofvlees verwerkt in een stoofschotel, dan kan het in de koelkast nog twee dagen bewaard worden. Wel moet de stoofschotel dan afgedekt worden.

In de diepvriezer kan het stoofgerecht nog drie maanden bewaard worden.

Stoofvlees langer bewaren met behulp van vacumeren

Het vacuüm verpakken van stoofvlees kan helpen om de versheid en smaak langer te behouden. Hier zijn enkele stappen en tips om stoofvlees te vacumeren:

 1. Laat het vlees volledig afkoelen voordat je begint met vacumeren. Dit voorkomt condensatie in de verpakking, wat de kwaliteit van het vlees kan aantasten.
 2. Verdeel het in porties die geschikt zijn voor één maaltijd. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
 3. Plaats elke portie in een vacumeerzak die geschikt is voor gebruik in de vriezer. Zorg ervoor dat de zak groot genoeg is om het vlees volledig te bedekken.
 4. Volg de instructies van de fabrikant om de vacuümzakken goed te sealen. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zak wordt verwijderd om een goede afdichting te garanderen.
 5. Label elke vacuümzak met de inhoud en de datum waarop deze is ingevroren. Dit helpt je bij het bijhouden van de houdbaarheid van het vlees.
 6. Plaats de vacuümzakken in de vriezer en zorg ervoor dat ze plat liggen om ruimte te besparen.
 7. Om het te gebruiken, laat je het langzaam ontdooien in de koelkast. Verwarm het ontdooide vlees vervolgens op een laag vuur in een pan of in de magnetron tot het goed doorwarmd is.

Door stoofvlees vacuüm te verpakken voordat je het invriest, behoudt het zijn smaak en textuur beter en kun je het langer bewaren voor toekomstig gebruik.

Kun je stoofvlees bevroren gebruiken in gerechten?


Ja, je kunt bevroren stoofvlees gebruiken in gerechten. Dit vlees behoudt over het algemeen goed zijn smaak en textuur wanneer het wordt ingevroren. Om bevroren stoofvlees te gebruiken, kun je het het beste laten ontdooien in de koelkast gedurende enkele uren of ‘s nachts. Als je minder tijd hebt, kun je het stoofvlees ook langzaam laten ontdooien in de magnetron of in koud water. Zorg ervoor dat je het vlees volledig laat ontdooien voordat je het gebruikt. Daarna kun je het opwarmen en verwerken in diverse gerechten, zoals stoofschotels, pastasauzen, soepen en meer.

Veelgestelde vragen

Kan ik stoofvlees invriezen?
Ja, dit vlees kan goed worden ingevroren om later te worden geconsumeerd.

Hoe lang kan ik stoofvlees invriezen?
Het kan tot ongeveer 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder veel kwaliteitsverlies.

Hoe moet ik stoofvlees invriezen?
Laat het vlees eerst volledig afkoelen voordat je het in porties verdeelt en in luchtdichte diepvrieszakken of bakjes doet. Zorg ervoor dat je de zakken of bakjes goed afsluit om vriesbrand te voorkomen.

Moet ik het stoofvlees ontdooien voordat ik het opwarm?
Voor het beste resultaat laat je het stoofvlees langzaam ontdooien in de koelkast voordat je het opwarmt. Dit zorgt voor gelijkmatige verwarming en behoudt de textuur van het vlees beter.

Kan ik stoofvlees rechtstreeks vanuit de vriezer opwarmen?
Hoewel het mogelijk is om het vlees rechtstreeks vanuit de vriezer op te warmen, kan dit leiden tot ongelijkmatige opwarming en mogelijk verlies van textuur en smaak.

Hoe kan ik stoofvlees het beste opwarmen na het ontdooien?
Het beste is om het vlees langzaam op te warmen op een laag vuur, bij voorkeur in een pan op het fornuis. Hierdoor blijft de textuur en smaak van het stoofvlees behouden.

Kan ik ingevroren stoofvlees gebruiken in andere gerechten?
Ja, je kunt ingevroren stoofvlees gebruiken in verschillende gerechten zoals stoofschotels, pastasauzen of als vulling voor hartige taarten. Zorg er wel voor dat je het stoofvlees eerst volledig opwarmt voordat je het in andere gerechten verwerkt.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.