Site Overlay
Chorizo invriezen

Chorizo invriezen

Chorizo invriezen, er is een droge chorizo en een verse chorizo, is bij de verse variant mogelijk. Dit is eigenlijk een Mexicaanse worst die ook in Nederland vaak verkrijgbaar is.

Bij de verse chorizo is het van groot belang dat de worst goed droog en luchtdicht verpakt wordt voordat de worst ingevroren kan worden. Anders kan er lucht bij de worst komen, en kan er vriesbrand ontstaan.

Het kan ook belangrijk zijn om de worst niet in al te grote hoeveelheden te verpakken, want de worst kan na ontdooien niet een tweede keer worden ingevroren.

De droge variant, die al harde worst vaak als snack gegeten wordt, kan beter niet worden ingevroren.

Hoe Chorizo invriezen?

Chorizo invriezen kan als verse worst, de droge variant invriezen rtaden we af.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vlees
Keuken Mediterraan
Trefwoord Chorizo invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 455 kcal

Ingrediënten

 • 4 Worstjes verse chorizo

Instructies

 1. De verse worst verpakken in diepvriesbakken of in stevige diepvrieszakken.

 2. Luchtdicht afsluiten en voorzien van datum en naam. Bijvoorbeeld op een etiket.

 3. In de vriezer minimaal 24 uur laten invriezen.

Chorizo ontdooien en bereiden

Droge chorizo kun je eigenlijk wel invriezen, maar bij het ontdooien kan de worst van smaak veranderen en zacht worden. En dat terwijl de worst hard moet zijn.

Heb je deze worst toch ingevroren kan de worst het beste in de koelkast ontdooien.

De verse chorizo kun je beter in de koelkast langzaam laten ontdooien.

Hoe lang kun je Chorizo bewaren?

Droge chorizo kun je haast onbeperkt droog bewaren, tenminste als de worst nog niet aangesneden is. Maar dan mag de worst niet nat worden.

Als deze worst aangesneden is, dan is de worst nog ongeveer 5 dagen in de koelkast houdbaar. Is de worst nog niet aangesneden, kijk dan naar de tht-datum op de verpakking.

De verse chorizo kun je 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren, of 3 maanden in de vriezer.

Chorizo langer bewaren met behulp van vacumeren

Het vacuüm verpakken van chorizo kan helpen om de versheid en smaak langer te behouden. Hier zijn enkele stappen en tips om chorizo te vacumeren:

 1. Zorg ervoor dat het volledig is afgekoeld voordat je begint met vacumeren. Als de chorizo nog aan één stuk is, overweeg dan om hem in kleinere porties te snijden voor gemakkelijker gebruik.
 2. Verdeel het in porties die geschikt zijn voor één keer gebruik of naar behoefte. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
 3. Plaats elke portie in een vacuümzak die geschikt is voor gebruik in de vriezer. Zorg ervoor dat de zakken groot genoeg zijn om de chorizo volledig te bedekken.
 4. Volg de instructies van de fabrikant om de vacuümzakken goed te sealen. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zakken wordt verwijderd om een goede afdichting te garanderen.
 5. Label elke vacuümzak met de inhoud en de datum waarop deze is ingevroren. Dit helpt je bij het bijhouden van de houdbaarheid van de chorizo.
 6. Plaats de vacuümzakken in de vriezer en zorg ervoor dat ze plat liggen om ruimte te besparen.
 7. Om het te gebruiken, laat je hem langzaam ontdooien in de koelkast. Je kunt de ontdooide chorizo vervolgens bakken, grillen of toevoegen aan verschillende gerechten zoals stoofschotels, pasta’s of soepen.

Door chorizo vacuüm te verpakken voordat je hem invriest, behoudt hij zijn versheid en smaak langer en kun je hem gemakkelijk bewaren voor toekomstig gebruik.

Kun je chorizo bevroren gebruiken in gerechten?


Ja, je kunt bevroren chorizo gebruiken in gerechten. Het behoudt over het algemeen zijn smaak en textuur goed wanneer het wordt ingevroren. Om bevroren chorizo te gebruiken, kun je het laten ontdooien in de koelkast of het langzaam laten ontdooien op kamertemperatuur voordat je het in gerechten verwerkt. Zorg ervoor dat je het volledig laat ontdooien voordat je het gebruikt, zodat het gelijkmatig kan worden gekookt. Bevroren chorizo kan worden gebruikt in allerlei gerechten, zoals pasta’s, stoofschotels, soepen, roerbakgerechten en nog veel meer.

Veelgestelde vragen

Kan ik chorizo invriezen?
Ja, de worst kan worden ingevroren om de houdbaarheid te verlengen.

Hoe moet ik chorizo invriezen?
Verwijder het uit de verpakking en wikkel deze strak in plasticfolie of aluminiumfolie. Plaats het vervolgens in een luchtdichte diepvrieszak of -container.

Hoe lang kan ik chorizo invriezen?
Het kan tot ongeveer 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder veel verlies van kwaliteit.

Moet ik chorizo ontdooien voordat ik het gebruik?
Het is niet noodzakelijk om de worst volledig te ontdooien voordat je het gebruikt in gerechten zoals stoofschotels, soepen of roerbakgerechten. Het kan rechtstreeks vanuit de vriezer worden toegevoegd aan warme gerechten.

Kan ik ingevroren chorizo gebruiken in rauwe gerechten, zoals salades?
Het wordt aanbevolen om de worst volledig te ontdooien voordat je het in rauwe gerechten gebruikt, omdat het beter combineert met andere ingrediënten en de smaak beter tot zijn recht komt.

Moet ik bevroren chorizo apart bewaren van andere producten in de vriezer?
Ja, het is verstandig om bevroren chorizo apart te bewaren van andere producten om kruisbesmetting te voorkomen.

Kan ik ingevroren chorizo opnieuw invriezen als ik het eenmaal heb ontdooid?
Het wordt afgeraden om de worst opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal is ontdooid, omdat dit de kwaliteit en veiligheid van het product kan beïnvloeden. Het is het beste om alleen de hoeveelheid chorizo te ontdooien die je van plan bent te gebruiken.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.