Site Overlay

Krieltjes invriezen

Krieltjes Invriezen, ook wel krielaardappelen genoemd, is natuurlijk net zo goed mogelijk als het invriezen van aardappelen. Een goede methode om dit langer houdbaar te maken.

Normaliter kopen veel mensen de krielaardappelen in de winkel uit de vriezer, en je kunt het eigenlijk goed vergelijken met ingevroren patat.

Het is wel aan te raden om de krielaardappelen vooraf te koken, zodat deze korter na ontdooien in de friteuse hoeven te bakken.

Hoe Krieltjes invriezen?

Een zak voorgekookte krieltjes kun je meteen invriezen, gewoon in de zak.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Groente
Keuken Internationaal
Trefwoord Krieltjes invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 87 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Krieltjes

Instructies

  1. De krielaardappelen geschild of ongeschild gedurende een minuut of tien koken.

  2. Goed laten uitlekken en eventueel afdeppen met keukenpapier.

  3. Luchtdicht afsluiten en voorzien van etiket of label.

  4. Minimaal 24 uur invriezen in de vriezer.

Krieltjes ontdooien en bereiden

Krieltjes kun je ontdooien, doe dit dan in de koelkast. Zo voorkom je eventueel gespetter als je de krielaardappelen wilt bakken in de friteuse.

In de koekenpan of wok kun je de krielaardappelen direct vanuit de vriezer bakken.

Hoe lang kun je krieltjes bewaren?

Krieltjes kun je 12 maanden in de vriezer bewaren.

In de koelkast kun je krielaardappelen maximaal twee dagen bewaren, mits afgedekt.

Krieltjes langer bewaren met behulp van vacumeren.

Het vacumeren van krieltjes kan helpen om ze langer vers te houden en de smaak te behouden. Wanneer krieltjes worden vacuüm verpakt, wordt de blootstelling aan lucht verminderd, waardoor oxidatie wordt tegengegaan en de kwaliteit langer behouden blijft.

In de koelkast kunnen vacuümverpakte aardappeltjes tot ongeveer 1 tot 2 weken worden bewaard, in tegenstelling tot slechts een paar dagen wanneer ze niet vacuüm verpakt zijn. In de vriezer kunnen vacuümverpakte krieltjes tot ongeveer 10 tot 12 maanden worden bewaard, terwijl niet-vacuümverpakte aardappeltjes slechts 2 tot 3 maanden houdbaar zijn.

Zorg er bij het vacumeren van krieltjes voor dat ze volledig zijn afgekoeld voordat je ze verpakt om condensvorming te voorkomen. Label de verpakkingen met de datum van verpakking voor het beste beheer van de houdbaarheid.

Kun je krieltjes bevroren gebruiken in gerechten?


Ja, je kunt bevroren krieltjes gebruiken in gerechten. Ze zijn handig om bij de hand te hebben voor het snel bereiden van verschillende gerechten, zoals ovenschotels, roerbakgerechten, soepen of als bijgerecht. Ze kunnen direct uit de vriezer worden toegevoegd aan warme gerechten tijdens het koken. Het is belangrijk op te merken dat bevroren krieltjes mogelijk iets langer moeten worden gekookt of gebakken, maar ze behouden nog steeds hun smaak en textuur.

Veelgestelde vragen

Kun je krieltjes invriezen?
Ja, je kunt deze aardappeltjes invriezen om ze langer te bewaren.

Hoe bereid je krieltjes voor op invriezen?
Spoel ze af onder koud water en droog ze goed af. Je kunt ervoor kiezen om ze heel te laten of in stukken te snijden, afhankelijk van je voorkeur.

Moet je krieltjes eerst koken voordat je ze invriest?
Nee, het is niet nodig om ze eerst te koken voordat je ze invriest. Je kunt ze rauw invriezen.

Hoe moet je bevroren krieltjes bewaren?
Bewaar ze in luchtdichte diepvrieszakken of -bakken om vriesbrand te voorkomen. Zorg ervoor dat je ze zo snel mogelijk na het invriezen in de vriezer plaatst.

Hoe lang kun je krieltjes in de vriezer bewaren?
Ze kunnen tot ongeveer 8 tot 12 maanden worden bewaard in de vriezer, maar het is het beste om ze binnen 6 maanden te gebruiken voor de beste kwaliteit.

Hoe moet je bevroren krieltjes ontdooien voordat je ze gebruikt?
Je kunt de bevroren aardappeltjes rechtstreeks toevoegen aan gerechten zoals stoofschotels of roerbakgerechten zonder ze eerst te ontdooien. Als je ze apart wilt gebruiken, kun je ze in de koelkast laten ontdooien voordat je ze bereidt.

Kun je bevroren krieltjes opnieuw invriezen nadat ze zijn ontdooid?
Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om voedsel opnieuw in te vriezen nadat het is ontdooid, omdat dit de kwaliteit kan beïnvloeden. Als je bevroren krieltjes echter volledig zijn ontdooid in de koelkast en vervolgens correct zijn bereid, kun je ze opnieuw invriezen. Houd er rekening mee dat de textuur en smaak mogelijk iets kunnen veranderen.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.