Site Overlay
Mango Invriezen

Mango invriezen

Mango invriezen is vanzelfsprekend mogelijk, en daar zullen liefhebbers van dit tropische fruit erg blij mee zijn. Alhoewel de mango natuurlijk tegenwoordig nagenoeg altijd in de supermarkt te koop is.

Meestal is het fruitsoort relatief duur. Reden meer om van goedkope prijzen te profiteren en een voorraad in te vriezen.

Natuurlijk wordt de textuur en de smaak wel een klein beetje minder, vries daarom alleen rijpe vruchten in.

Na het ontdooien kun je de mango gebruiken in gebak, in ijs, in vruchtsalades, in smoothies, en ga zo maar door.

Hoe Mango invriezen?

Mango invriezen is één van de weinige goede bewaarmethodes, hoewel je de vrucht natuurlijk ook kunt inmaken of er jam van kunt maken.

Dan is echter de smaak van verse mango weg, en daar zal het de meesten nu juist om gaan.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Fruit
Keuken Internationaal
Trefwoord mango invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 60 kcal

Ingrediënten

  • 1 Mango

Instructies

  1. De rijpe mango schoonmaken en schillen.

  2. Het vruchtvlees in blokjes of stukjes snijden.

  3. Verpakken in bijvoorkeur een diepvriesbak omdat er veel sap in een mango zit. Ontdooien kan dus bij een diepvrieszak een rommelig iets worden.

  4. Etiket erop met naam en datum, en 24 uur invriezen in de vriezer.

Mango ontdooien en bereiden

Ontdooi de mango bij voorkeur in de koelkast, het ontdooien duurt dan wel wat langer.

Wil je er smoothie of ijs van maken, dan kun je de mango bevroren toevoegen.

Hoe lang kun je mango bewaren?

Mango kun je 10 tot 12 maanden bewaren in de vriezer.

Mango kun je eigenlijk niet buiten de koelkast bewaren, daar komen namelijk snel fruitvliegjes op af. Daardoor bederven de vruchten snel.

In de koelkast, mits niet overrijp, kun je mango tot een week bewaren. Leg de mango bij voorkeur niet in de groentelade, en niet bij sterk geurende levensmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan uit en knoflook, maar bijvoorbeeld ook niet bij sommige koolsoorten.

In de koelkast kun je kersen tot wel 5 dagen bewaren maar niet in een plastic verpakking of in de groentelade. Haal de kersen dus uit de plastic verpakking, niet wassen, en in een diep bord in de koelkast.

Wel wassen natuurlijk als je de kersen wilt eten of gebruiken.

Mango langer bewaren met behulp van vacumeren.

In de koelkast kunnen vacuümverpakte mango’s tot 1 tot 2 weken worden bewaard, terwijl ze normaal gesproken slechts enkele dagen goed blijven als ze niet zijn vacuümverpakt. In de vriezer kunnen vacuümverpakte mango’s tot 6 maanden tot een jaar worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat.

Zorg ervoor dat de mango’s volledig rijp zijn voordat je ze vacuüm verpakt. Ook is het belangrijk om ze goed te wassen en eventuele schillen te verwijderen voordat je ze vacuüm verpakt. Label de verpakkingen met de datum van verpakking voor een goede traceerbaarheid.

Veelgestelde vragen

Kan ik mango invriezen?
Ja, dit fruit worden ingevroren om hun versheid te behouden voor langdurige opslag.

Moet ik de mango schillen voordat ik hem invries?
Ja, het wordt aanbevolen om de vruchten te schillen voordat je hem invriest. Dit helpt om de kwaliteit van het fruit te behouden en voorkomt dat de schil het vriesproces verstoort.

Moet ik de mango in blokjes snijden voordat ik hem invries?
Ja, het is raadzaam om het fruit in blokjes te snijden voordat je hem invriest. Dit maakt het gemakkelijker om de mango te portioneren en te gebruiken in gerechten of smoothies.

Hoe bewaar ik ingevroren mango?
Plaats het gesneden fruit in luchtdichte diepvrieszakken of bakjes. Zorg ervoor dat je alle lucht uit de zakken drukt voordat je ze afsluit om vriesbrand te voorkomen.

Hoe lang kan ik ingevroren mango bewaren?
Het kan ongeveer 6 tot 12 maanden worden bewaard in de vriezer, maar het is het beste om het binnen 6 maanden te consumeren voor de beste kwaliteit.

Moet ik de mango ontdooien voordat ik hem gebruik?
Niet noodzakelijk. Het kan rechtstreeks worden toegevoegd aan smoothies of andere koude gerechten zonder vooraf te ontdooien. Voor gebruik in warme gerechten kun je de mango ontdooien in de koelkast of kort op kamertemperatuur laten komen.

Kan ik bevroren mango gebruiken in plaats van verse mango in recepten?
Ja, bevroren mango kan meestal worden gebruikt als vervanging voor verse mango in recepten zoals smoothies, desserts, salsa’s en sauzen. Houd er rekening mee dat de textuur van bevroren mango zachter kan zijn dan die van verse mango, maar de smaak blijft behouden.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier overstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept