Site Overlay
Marshmallow invriezen

Marshmallow invriezen

Marshmallow invriezen, en daar zullen sommige lezers in eerste instantie denken dat het niet nodig is, kan wel. En inderdaad kan het in sommige gevallen best wel handig zijn.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, is het invriezen van marshmallows soms best wel handig. Goed om te weten dat dit gewoon mogelijk is.

Je moet er dan wel rekening mee houden dat het minder lang houdbaar is, dan de marshmallows normaal gesproken in een afgesloten zak bewaard kunnen worden.

Doorgaans kan dit tot wel een jaar goed blijven, maar je moet wel voor de zekerheid om de ten minste houdbaar tot datum letten.

Hoe Marshmallow invriezen?

Doordat er veel suiker in een marshmallow zit, een conserveringsmiddel, is de bewaartijd beperkt.

Maar om even te bewaren is de vriezer prima. En dat is dus ook van toepassing als de marshmallows gebruikt zijn als versiering.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Overig
Keuken Internationaal
Trefwoord marshmallow invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 318 kcal

Ingrediënten

  • 1 Zak Marshmallow

Instructies

  1. Marshmallow in een diepvrieszak verpakken, of de taart of cake in een speciale diepvriesbak verpakken.

  2. Luchtdicht afsluiten en voorzien van een etiket met naam en datum.

  3. Minimaal gedurende 24 uur invriezen.

Marshmallow ontdooien en bereiden

Marshmallows kun je het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast. Dat is ook van toepassing als het als versiering op een taart of cake gebruikt is.

In verband met mogelijk smelten van de marshmallows, kun je dit niet versnellen door bijvoorbeeld de ontdooistand van de magnetron.

Hoe lang kun je marshmallow bewaren?

Marshmallow kun je drie maanden in de vriezer bewaren. Ook taarten en cake die met marshmallows versierd zijn, kun je in dit geval maximaal drie maanden in de vriezer bewaren.

Marshmallows hoef je niet in de koelkast te bewaren. Bewaar deze in een goed afgesloten kas gewoon in de keukenkast of voorraadkamer.

Marshmallows langer bewaren met behulp van vacumeren.


Je kunt marshmallows langer bewaren door ze vacuüm te verpakken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Neem een vacuümzak die groot genoeg is om alle marshmallows te bevatten. Zorg ervoor dat de zak schoon en droog is.
  2. Leg de marshmallows voorzichtig in de vacuümzak. Probeer de marshmallows gelijkmatig te verdelen zonder ze te pletten.
  3. Zorg ervoor dat de opening van de vacuümzak vrij is van marshmallows en sluit de zak vervolgens af volgens de instructies van je vacuümsealer.
  4. Gebruik je vacuümsealer om de lucht uit de zak te verwijderen en een strakke afdichting te creëren. Zorg ervoor dat de zak goed is afgesloten.
  5. Schrijf de datum van verpakking op de vacuümzak, zodat je weet wanneer de marshmallows zijn verpakt.
  6. Plaats de vacuümverpakte marshmallows op een koele, droge plaats, zoals in de voorraadkast of in de koelkast.

Door marshmallows op deze manier vacuüm te verpakken, kun je hun versheid behouden en voorkomen dat ze uitdrogen. Dit kan hun houdbaarheid verlengen, waardoor je langer van je marshmallows kunt genieten.

Veelgestelde vragen

Kun je marshmallows invriezen?
Ja, je kunt marshmallows invriezen om ze langer vers te houden.

Moet ik iets speciaals doen voordat ik marshmallows invries?
Niet per se. Zorg er gewoon voor dat de marshmallows goed zijn afgesloten in een luchtdichte verpakking of zakje voordat je ze invriest.

Hoe lang kan ik marshmallows invriezen?
Marshmallows kunnen tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat hun kwaliteit significant achteruitgaat.

Kunnen bevroren marshmallows direct worden geconsumeerd?
Ja, je kunt bevroren marshmallows direct eten. Ze zullen iets harder zijn dan verse marshmallows, maar ze zijn nog steeds lekker.

Moet ik bevroren marshmallows ontdooien voordat ik ze gebruik in recepten?
Niet noodzakelijk. Je kunt bevroren marshmallows direct toevoegen aan warme chocolademelk, s’mores maken of gebruiken in recepten zoals rocky road fudge zonder ze eerst te ontdooien.

Hoe kan ik bevroren marshmallows het beste ontdooien als ik ze wil gebruiken in recepten?
Als je ze wilt gebruiken in recepten waarin zachte marshmallows gewenst zijn, kun je ze het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast voordat je ze gebruikt.

Kunnen marshmallows na het ontdooien opnieuw worden ingevroren?
Het wordt niet aanbevolen om marshmallows opnieuw in te vriezen nadat ze eenmaal zijn ontdooid, omdat dit de textuur en smaak kan beïnvloeden. Het is het beste om alleen de hoeveelheid marshmallows te ontdooien die je van plan bent te gebruiken.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.