Site Overlay
Marshmallow invriezen

Marshmallow invriezen

Marshmallow invriezen, en daar zullen sommige lezers in eerste instantie denken dat het niet nodig is, kan wel. En inderdaad kan het in sommige gevallen best wel handig zijn.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, is het invriezen van marshmallows soms best wel handig. Goed om te weten dat dit gewoon mogelijk is.

Je moet er dan wel rekening mee houden dat het minder lang houdbaar is, dan de marshmallows normaal gesproken in een afgesloten zak bewaard kunnen worden.

Doorgaans kan dit tot wel een jaar goed blijven, maar je moet wel voor de zekerheid om de ten minste houdbaar tot datum letten.

Hoe Marshmallow invriezen?

Doordat er veel suiker in een marshmallow zit, een conserveringsmiddel, is de bewaartijd beperkt.

Maar om even te bewaren is de vriezer prima. En dat is dus ook van toepassing als de marshmallows gebruikt zijn als versiering.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Overig
Keuken Internationaal
Trefwoord marshmallow invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 318 kcal

Ingrediënten

  • 1 Zak Marshmallow

Instructies

  1. Marshmallow in een diepvrieszak verpakken, of de taart of cake in een speciale diepvriesbak verpakken.

  2. Luchtdicht afsluiten en voorzien van een etiket met naam en datum.

  3. Minimaal gedurende 24 uur invriezen.

Mij Hoe ik marshmallows invries?

Als ik marshmallows over heb, vind ik het fijn om ze in te vriezen. Eerst zorg ik ervoor dat ze goed verpakt zijn, zodat ze niet uitdrogen of plakkerig worden. Meestal doe ik dit door ze in een luchtdichte zak of bak te stoppen. Vervolgens leg ik ze in de vriezer, waar ze lang goed blijven.

Wanneer ik later zin heb in een marshmallow, haal ik ze uit de vriezer en laat ik ze even ontdooien. Het leuke is dat bevroren marshmallows een andere textuur hebben, wat soms juist een aangename verrassing is.

Marshmallow ontdooien en bereiden

Marshmallows kun je het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast. Dat is ook van toepassing als het als versiering op een taart of cake gebruikt is.

In verband met mogelijk smelten van de marshmallows, kun je dit niet versnellen door bijvoorbeeld de ontdooistand van de magnetron.

Hoelang kun je marshmallow bewaren?

Marshmallow kun je drie maanden in de vriezer bewaren. Ook taarten en cake die met marshmallows versierd zijn, kun je in dit geval maximaal drie maanden in de vriezer bewaren.

Marshmallows hoef je niet in de koelkast te bewaren. Bewaar deze in een goed afgesloten kas gewoon in de keukenkast of voorraadkamer.

Marshmallows langer bewaren met behulp van vacumeren.


Je kunt marshmallows langer bewaren door ze vacuüm te verpakken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Neem een vacuümzak die groot genoeg is om alle marshmallows te bevatten. Zorg ervoor dat de zak schoon en droog is.
  2. Leg de marshmallows voorzichtig in de vacuümzak. Probeer de marshmallows gelijkmatig te verdelen zonder ze te pletten.
  3. Zorg ervoor dat de opening van de vacuümzak vrij is van marshmallows en sluit de zak vervolgens af volgens de instructies van je vacuümmachine.
  4. Gebruik je vacuümmachine om de lucht uit de zak te verwijderen en een strakke afdichting te creëren. Zorg ervoor dat de zak goed is afgesloten.
  5. Schrijf de datum van verpakking op de vacuümzak, zodat je weet wanneer de marshmallows zijn verpakt.
  6. Plaats de vacuümverpakte marshmallows op een koele, droge plaats, zoals in de voorraadkast of in de koelkast.

Door marshmallows op deze manier vacuüm te verpakken, kun je hun versheid behouden en voorkomen dat ze uitdrogen. Dit kan hun houdbaarheid verlengen, waardoor je langer van je marshmallows kunt genieten.

Mij Mijn advies en tips?

Zorg ervoor dat je marshmallows in een luchtdichte verpakking doet voordat je ze invriest. Dit helpt om te voorkomen dat ze vocht uit de vriezer opnemen, waardoor ze plakkerig en minder smakelijk worden.

Voordat je de marshmallows invriest, kun je ze lichtjes bestuiven met poedersuiker of maïzena. Dit helpt om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken tijdens het invriezen, waardoor ze gemakkelijker afzonderlijk te gebruiken zijn.

Als je meerdere lagen marshmallows wilt invriezen, leg dan een vel bakpapier tussen de lagen. Dit voorkomt dat ze aan elkaar kleven en maakt het makkelijker om ze later te scheiden.

Door marshmallows in kleinere porties in te vriezen, kun je alleen de hoeveelheid ontdooien die je nodig hebt, zonder de hele voorraad te hoeven ontdooien. Dit is vooral handig als je ze voor verschillende doeleinden wilt gebruiken.

Het is belangrijk om de verpakking te labelen met de datum waarop je de marshmallows hebt ingevroren. Zo weet je precies hoelang ze al in de vriezer liggen en kun je ervoor zorgen dat je ze binnen een redelijke tijd consumeert.

Marshmallows hoeven niet lang in de vriezer te liggen om stevig te worden. Een paar uur tot een dag is meestal voldoende. Dit maakt het handig als je snel een voorraad marshmallows wilt invriezen en later gebruiken.

Zorg ervoor dat je vriezer op een constante, lage temperatuur blijft. Schommelingen in temperatuur kunnen ervoor zorgen dat de marshmallows gedeeltelijk ontdooien en opnieuw bevriezen, wat hun textuur en smaak kan beïnvloeden.

In plaats van wegwerp plastic zakken, kun je herbruikbare siliconen zakken gebruiken om marshmallows in te vriezen. Ze zijn milieuvriendelijker en bieden een goede luchtdichte afsluiting, wat de kwaliteit van de marshmallows helpt behouden.

Wanneer je klaar bent om de marshmallows te gebruiken, laat ze dan langzaam ontdooien bij kamertemperatuur. Dit helpt om hun zachte textuur te behouden. Vermijd het gebruik van een magnetron of andere snelle methoden voor snel ontdooien, omdat dit de textuur kan veranderen.

Veelgestelde vragen

Kun je marshmallows invriezen?
Ja, je kunt marshmallows invriezen om ze langer vers te houden.

Moet ik iets speciaals doen voordat ik marshmallows invries?
Niet per se. Zorg er gewoon voor dat de marshmallows goed zijn afgesloten in een luchtdichte verpakking of zakje voordat je ze invriest.

Hoelang kan ik marshmallows invriezen?
Marshmallows kunnen tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat hun kwaliteit significant achteruitgaat.

Kunnen bevroren marshmallows direct worden geconsumeerd?
Ja, je kunt bevroren marshmallows direct eten. Ze zullen iets harder zijn dan verse marshmallows, maar ze zijn nog steeds lekker.

Moet ik bevroren marshmallows ontdooien voordat ik ze gebruik in recepten?
Niet noodzakelijk. Je kunt bevroren marshmallows direct toevoegen aan warme chocolademelk of gebruiken in recepten zoals rocky road fudge zonder ze eerst te ontdooien.

Hoe kan ik bevroren marshmallows het beste ontdooien als ik ze wil gebruiken in recepten?
Als je ze wilt gebruiken in recepten waarin zachte marshmallows gewenst zijn, kun je ze het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast voordat je ze gebruikt.

Kunnen marshmallows na het ontdooien opnieuw worden ingevroren?
Het wordt niet aanbevolen om marshmallows opnieuw in te vriezen nadat ze eenmaal zijn ontdooid, omdat dit de textuur en smaak kan beïnvloeden. Het is het beste om alleen de hoeveelheid marshmallows te ontdooien die je van plan bent te gebruiken.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept