Site Overlay
Marshmallow invriezen

Marshmallow invriezen

Marshmallow invriezen, en daar zullen sommige lezers in eerste instantie denken dat het niet nodig is, kan wel. En inderdaad kan het in sommige gevallen best wel handig zijn.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, is het invriezen van marshmallows soms best wel handig. Goed om te weten dat dit gewoon mogelijk is.

Je moet er dan wel rekening mee houden dat het minder lang houdbaar is, dan de marshmallows normaal gesproken in een afgesloten zak bewaard kunnen worden.

Doorgaans kan dit tot wel een jaar goed blijven, maar je moet wel voor de zekerheid om de ten minste houdbaar tot datum letten.

Hoe Marshmallow invriezen?

Doordat er veel suiker in een marshmallow zit, een conserveringsmiddel, is de bewaartijd beperkt.

Maar om even te bewaren is de vriezer prima. En dat is dus ook van toepassing als de marshmallows gebruikt zijn als versiering.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Overig
Keuken Internationaal
Trefwoord marshmallow invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 318 kcal

Ingrediënten

  • 1 Zak Marshmallow

Instructies

  1. Marshmallow in een diepvrieszak verpakken, of de taart of cake in een speciale diepvriesbak verpakken.

  2. Luchtdicht afsluiten en voorzien van een etiket met naam en datum.

  3. Minimaal gedurende 24 uur invriezen.

Marshmallow ontdooien en bereiden

Marshmallows kun je het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast. Dat is ook van toepassing als het als versiering op een taart of cake gebruikt is.

In verband met mogelijk smelten van de marshmallows, kun je dit niet versnellen door bijvoorbeeld de ontdooistand van de magnetron.

Hoe lang kun je marshmallow bewaren?

Marshmallow kun je drie maanden in de vriezer bewaren. Ook taarten en cake die met marshmallows versierd zijn, kun je in dit geval maximaal drie maanden in de vriezer bewaren.

Marshmallows hoef je niet in de koelkast te bewaren. Bewaar deze in een goed afgesloten kas gewoon in de keukenkast of voorraadkamer.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.